Mathopen skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Mathopen skole
LandNorge
TypeBarneskole
Grunnlagt1957
Region/fylkeVestland
KommuneBergen
BydelLaksevåg
AdresseKongsmyrveien 1
5174 Mathopen
RektorAnne Myhrvold
Klasser21
Elever312[1]
Lærere24
Beliggenhet
Kart
Mathopen skole
60°20′04″N 5°12′37″Ø

Mathopen skole er en kommunal barneskole (1.-7. klasse) i Mathopen i Laksevåg bydel i Bergen kommune. Skolen åpnet i 1956, og har plass til 400 elever. Sverre Sjursen og Søren Nordstrand tegnet skolen.

Mathopen skolekrets hadde fra 1880 skolehus ved Vassenden, Alvøvannet. Høsten 1957 begynte undervisningen først i det gamle skolehuset i Vassenden da den nye skolen ikke var ferdig til skolestart, men etter noen få uker var det klart for innflytting for skolebarna, også for de elevene som midlertidig var blitt overført til Alvøen skole. Med 140 elever ble den nye skolen fullt opptatt med en gang. Ferdigstillelsen av skolen sammenfalt også med at det ble innført byskoleordning for Mathopen skolekrets som den siste i Laksevåg kommune, og det innebar at elevene nå skulle gå på skole hver dag mot tidligere annenhver dag.

Åpningen av Puddefjordsbroen i 1956 betydde bedre kommunikasjonsmuligheter, særlig inn mot Bergen, og en storstilt boligutbygging i Laksevåg fulgte i kjølvannet av dette. Kapasiteten på Mathopen skole ble derfor snart sprengt og alt i 1963 kom første utvidelse med en klasseromsfløy og gymsal. Nok en utvidelse skjedde i 1985, og arkitektene Geir Bakke og Vaardal-Lunde AS sto for det siste tilbygget i 2004.

Arkivet etter Mathopen skole blir oppbevart ved Bergen byarkiv. Her finnes også informasjon om Mathopen skoles foreldrelag.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]