Blokkhaugen skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Blokkhaugen skole
LandNorge
TypeUngdomsskole
Grunnlagt1976
Region/fylkeVestland
KommuneBergen
BydelÅsane
AdresseMyrdalskogen 53
5118 Ulset
RektorBente Irene Kronhaug
Elever260[1]
Lærere22
NettstedOffisielt nettsted
Beliggenhet
Kart
Blokkhaugen skole
60°28′01″N 5°18′59″Ø

Blokkhaugen skole er en kommunal ungdomsskoleUlset i Åsane bydel i Bergen. Skolen ble etablert i 1976, og har plass til 350 elever fra barneskolene Rolland, Ulsetskogen og Haukedalen.

Historie[rediger | rediger kilde]

Bydelen Åsane, nord for Bergen, var egen kommune før den ble sammensluttet med Bergen kommune i 1972. Allerede den 30. januar 1967 vedtok Åsane kommunestyre å bygge ny skole i Myrdalsskogen. Men først i 1976 sto bygget klart til bruk. Bygget er tegnet av arkitekt Sigmund Myking. I 1998 fikk skolen et påbygg. Fasaden ble pusset opp i 2009 etter at Bergen kommune satte i gang et storstilt prosjekt for å fjerne noe av vedlikeholdsetterslepet ved skolene.

Prosjekter[rediger | rediger kilde]

I 1993 markerte skolen seg med å starte Posidriv. Prosjektet skulle motivere enkeltelever med ulike tilpasningsvansker, og føre til mestring, selvtillit og tro på egne verdier. Elevene deltar to dager i uken, der de får et tilpasset pedagogisk tilbud og deltar i ulike aktiviteter der friluftsliv er en del av prosjektet. Tiltaket var vellykket og ble utvidet til andre skoler. Administrasjonen av prosjektet ble da overtatt av andre.

Arkivet[rediger | rediger kilde]

Arkivet etter Blokkhaugen oppbevares ved Bergen Byarkiv, og inneholder materiale fra 1976 til 2007. Her finnes opplysninger om elever og ansatte, skolens daglige drift og undervisning.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Litteratur[rediger | rediger kilde]

  • Brosjyren «Blokkhaugen skole», finnes i skolens arkiv.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]