Hopp til innhold

Blokkhaugen skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Blokkhaugen skole
LandNorge
TypeUngdomsskole
Grunnlagt1976
Region/fylkeVestland
KommuneBergen
BydelÅsane
AdresseMyrdalskogen 53
5118 Ulset
RektorBente Irene Kronhaug
Elever260[1]
Lærere22
Nettstedwww.bergen.kommune.no (no)
Beliggenhet
Kart
Blokkhaugen skole
60°28′01″N 5°18′59″Ø

Blokkhaugen skole er en kommunal ungdomsskoleUlset i Åsane bydel i Bergen. Skolen ble etablert i 1976, og har plass til 350 elever fra barneskolene Rolland, Ulsetskogen og Haukedalen.

Bydelen Åsane, nord for Bergen, var egen kommune før den ble sammensluttet med Bergen kommune i 1972. Allerede den 30. januar 1967 vedtok Åsane kommunestyre å bygge ny skole i Myrdalsskogen. Men først i 1976 sto bygget klart til bruk. Bygget er tegnet av arkitekt Sigmund Myking. I 1998 fikk skolen et påbygg. Fasaden ble pusset opp i 2009 etter at Bergen kommune satte i gang et storstilt prosjekt for å fjerne noe av vedlikeholdsetterslepet ved skolene.

Prosjekter

[rediger | rediger kilde]

I 1993 markerte skolen seg med å starte Posidriv. Prosjektet skulle motivere enkeltelever med ulike tilpasningsvansker, og føre til mestring, selvtillit og tro på egne verdier. Elevene deltar to dager i uken, der de får et tilpasset pedagogisk tilbud og deltar i ulike aktiviteter der friluftsliv er en del av prosjektet. Tiltaket var vellykket og ble utvidet til andre skoler. Administrasjonen av prosjektet ble da overtatt av andre.

Arkivet etter Blokkhaugen oppbevares ved Bergen Byarkiv, og inneholder materiale fra 1976 til 2007. Her finnes opplysninger om elever og ansatte, skolens daglige drift og undervisning.

Referanser

[rediger | rediger kilde]

Litteratur

[rediger | rediger kilde]
  • Brosjyren «Blokkhaugen skole», finnes i skolens arkiv.

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]