Nattland skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Koordinater: 60°20′11,980″N 5°22′22,494″Ø

Nattland skole
Skoletype Barne- og ungdomsskole
Grunnlagt 1964
Fylke Hordaland
Kommune Bergen
Bydel Fana
Adresse Merkurveien 30
5099 Bergen
Rektor Ole Henry Halleraker
Elever 654[1]
Lærere 76
Nettsted Offisielt nettsted

Nattland skole er en barne- og ungdomsskoleNattland i Fana bydel i Bergen. Det pågår arbeid med bygging av en ny skole på samme tomt som skal dimensjoneres for 600 elever og stå klar i 2016. Den gamle skolen, som hadde en kapasitet på 400 elevplasser rives.

Historikk[rediger | rediger kilde]

Nattland skole startet opp som en barneskole i 1964, på Nattland i daværende Fana kommune, som ble innlemmet i Bergen kommune i 1972. Skolens opptaksområde var Nattland studentby, Birkelundsbakken, Nattlandsfjellet og Sædalen. Den store utbyggingen på Nattland og i Sædalen har ført til at skolens opptaksområde må begrenses og Nattland studentby og det meste av Birkelundsbakken hører ikke lenger til skolen.

Barneskolen[rediger | rediger kilde]

Barneskolen som er fra 1.-7. klasse, bruker det største arealet av skolen. Det eldste bygget er på tre etasjer med lager og tilfluktsrom i bunnetasjen og klasserom i de to øverste. Det er og en egen fløy med spesialrom.I denne delen ligger arbeidsrom for lærere .

Ungdomsskolen[rediger | rediger kilde]

I 1972 ble Nattland skole en kombinert skole med elever fra 1.-9.klasse. U-trinnet holdt til på klasserommene nærmest porten. I 1996 fikk skolen et nytt tilbygg med seks klasserom, tre grupperom i tillegg til personalrom og kontorer for administrasjon. U-trinnet disponerer undervisningsdelen av bygget.

Idrett og skolen[rediger | rediger kilde]

Nattland skole har vunnet skolecup i fotball for gutter på barnetrinnet flere ganger, sist i 2009. De siste årene har skolen vært i finalen med både jenter og gutter. Nattland skole har også hevdet seg godt i den tradisjonelle TineStafetten. Flere idrettslag er knyttet til skolen. Nattland IL drev tidligere med flere idretter, men har de siste årene kun hatt mosjonspartier og mor-barn-partier. Fotballaget SK Trane etablerte seg på skolen i begynnelsen av 80-tallet og har i perioder hatt store deler av elevmassen som medlemmer. Klubben har 530 medlemmer og de fleste kommer fra skolen opptaksområde. Nattland basketballklubb,NBBK, har vært en viktig del av skolens identitet. Nattland skole var på 70,80 og 90-tallet kjent som "basket- skolen", og skolelagene, som gjerne var identisk med klubblagene i de ulike aldersgruppene, vant både innenbys turneringer og turneringer i landet forøvrig. De siste årene har rekrutteringen variert til NBBK og laget har slitt litt i motgang BHK, Bergen håndballklubb, har med varierende aktivitet , rekruttert spillere fra skolen. Sædalen idrettslag som ble stiftet høsten 2006 er et annet lokalt idrettslag som også rekrutterer og trener ved Nattland skole. De tilbyr fotball, håndball, innebandy, badminton og idrettsskole.

Arkivet etter Nattland skole oppbevares ved Bergen Byarkiv

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]