Hopp til innhold

Krohnengen skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Krohnengen skole
LandNorge
TypeBarneskole
Grunnlagt1880
Region/fylkeVestland
KommuneBergen
BydelBergenhus
AdresseProfessor Dahls gate 35
5031 Bergen
RektorAnette Gerda Rønhovde
Elever421[1]
Lærere35
Nettstedhttp://www.bergensskolen.no/krohnengen/
Beliggenhet
Kart
Krohnengen skole
60°24′02″N 5°19′42″Ø

Krohnengen skole er en kommunal barneskole fra 1880 i Professor Dahls gate i Bergen sentrum. Skolen har også en avdeling i Heien 29 som heter Eventyrskogen, der noen av elevene går fra 1. til 4. trinn. Skolen har plass til 450 elever medregnet Eventyrskogen.

I nord grenser Krohnengen skole mot parken Fredens bolig («Graven»). Både elever, lærere og skolefritidsordning har i stor utstrekning tatt parken i bruk.

Krohnengen skoles hovedbygg ble oppført i 1880 som den første store allmueskole i Bergen etter initiativ fra skoleinspektør Ole Irgens, og etter tegninger av arkitektene Johan Faye og Albert Hanssen. I 1930-årene fikk skolen gymnastikksal, dusjbad, sløydrom, håndarbeidssal, WC, naturfagsrom, sangsal, bespisningsrom, skolekjøkken og lærerrom. Krohnengen skole var en avdelingsskole, der jenter og gutter var vertikaldelt med separate innganger, trapperom og uteplasser frem til 1950. Skolen ble rehabilitert i 1995.

Eventyrskogens skolebygning ble tatt i bruk 8. mars 2004 i det tidligere Solheim Aldershjem som da var ombygget til barneskoleformål.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]