Hellen skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hellen skole
MottoHjem og skole - sterke bånd
Kunnskap og vennskap - hånd i hånd
LandNorge
TypeBarneskole
Grunnlagt1955
Region/fylkeVestland
KommuneBergen
BydelBergenhus
AdresseHelleveien 118
5043 Bergen
RektorLise Mikkelsen
Klasser7 trinn
Elever409[1]
Lærere29
Beliggenhet
Kart
Hellen skole
60°25′36″N 5°17′53″Ø

Hellen skole er en kommunal barneskole i Ytre Sandviken i Bergenhus bydel i Bergen kommune. Bygningen er tegnet av arkitekt Eystein Michalsen, og ble innviet i 1955. Den erstattet da Ytre Sandviken skole som samtidig ble nedlagt. Skolen ble rehabilitert og utvidet til en kapasitet på 400 elever til skolestart 2014.

Historie[rediger | rediger kilde]

Hellen skole var den første nye skolen som ble bygget i Bergen etter den andre verdenskrig, og ble i mange år vist frem til besøkende som reklame for byen. Ved oppstarten gikk det ca. 500 elever ved skolen. Barn som tidligere måtte sokne til Krohnengen og Sandviken skole fikk nå gå i sin egen krets sammen med elever fra den nedlagte Ytre Sandviken skole. Elevtallet vokste sterkt i årene etter åpningen og var på vel 700 midt på 1960-tallet, for så å synke med åpningen av Lønborg skole. Like inntil da var der tre paralleller i blant annet førsteklassene. På 1990-tallet hadde skolen ca. 200 elever.

Nytt gymnastikkbygg ble innviet i 1966.

Arkivet etter Hellen skole er oppbevart ved Bergen Byarkiv. Dokumentasjon om aktiviteter med tilknytning til skolen finnes i arkivene etter Foreldrelaget ved Hellen skole, etter Hellen skoles musikkorps og etter Hellen skoles orkester.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]