Møllebakken skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Møllebakken skole
Møllebakken skole.jpg
KommuneBergen kommune
Beliggenhet

Møllebakken skole
60°22′41″N 5°20′20″Ø

Møllebakken skole er en privat grunnskole i Bergen som drives med statsstøtte og eies av Syvendedags Adventistsamfunnet (SDA).

Organisering[rediger | rediger kilde]

Møllebakken skole er en skole med klasser fra første til tiende klassetrinn. Elevtallet er relativt lavt, (71 elever og 18 lærere i skoleåret 2018/2019).[1] Derfor er skolen fådelt, nærmere bestemt i fem klasser der to og to trinn går sammen. I noen av fagene på ungdomsskolen er klassene likevel alene. Tone Kverndalen er skolens rektor.

Historie[rediger | rediger kilde]

Skolen ble etablert i 1951 under navnet Adventkirken skole. De første 20 årene ble den drevet i en leiegård i Sigurds gate i Bergen sentrum, før skolen ble flyttet til menighetens lokaler på Kronstad i 1975, slik at den ble liggende i tett tilknytning til SDAs kirkebygg. Midt på 1990-tallet skiftet skolen navn til Adventkirkens grunnskole. Dette navnet ble stående fram til 2008, da skolen skiftet navn til Møllebakken skole, begrunnet med skolens beliggenhet ovenfor Møllendal.

Tilknytning[rediger | rediger kilde]

Eier av skolen, SDA, er et kirkesamfunn med fokus på utdanning og helsearbeid over store deler av verden. SDA Norge driver 11 grunnskoler i Lillehammer, Moss, Oslo, Sandefjord, Mjøndalen, Hønefoss, Sauar, Sandnes, Bergen, Trondheim og Tromsø. Ved Hønefoss har SDA også en videregående skole, Tyrifjord videregående skole.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]