Hopp til innhold

International School of Bergen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
International School of Bergen
Motto«Learning for life»
LandNorge
TypeInternasjonal Grunnskole
Grunnlagt1975
Region/fylkeVestland
KommuneBergen
ByBergen
BydelYtrebygda
AdresseSandslihaugen 36
5254 Bergen
RektorViki Stiebert
Klasser1-10
Elever245
Ansatte52
Lærere35 lærere
Nettstedhttp://www.isbergen.no/
Beliggenhet
Kart
International School of Bergen
60°17′41″N 5°16′51″Ø

International School of Bergen (ISB) er en internasjonal engelskspråklig privatskole som ligger på Sandsli i Ytrebygda bydel i Bergen. Tilbudet omfatter barnehage, barneskole og ungdomsskole. Skolen er basert på utdanningsprogrammet International Baccalaureate. Skolen ble etablert i 1975, og har elever fra 1. til 10. klassetrinn med bakgrunn fra omkring 30 forskjellige land. Skolen er godkjent etter Opplæringslova og er en privatskole etter Privatskoleloven.[trenger referanse]

Historie og utdanningstilbud

[rediger | rediger kilde]

International School of Bergen er en non-profit privatskole grunnlagt i 1975 av Harald Øgaard[trenger referanse] for å betjene behovet for internasjonal arbeidskraft og derav følgende skoletilbud i forbindelse med oljeindustri og beslektet virksomhet. Den er godkjent av European Council of International Schools og New England Association of Schools and Colleges siden 1985. Skolen styres av et demokratisk valgt styre. ISB tilbyr en engelskspråklig utdannelse basert på britiske og amerikanske modeller for barn av internasjonalt mobile familier og lokale familier. Skolen tilbyr International Baccalaureate-programmer for grunnskolen (IB Primary Years Programme, IB Middle Years Programme).

Stab og elevsammensetning

[rediger | rediger kilde]

Per 2022 har skolen 52 ansatte, hvorav 35 er lærere. Omtrent 40% av lærerstaben er britisk, 30% amerikansk og 30% er fra andre land, bl.a. Canada, Kina, India, Polen, Frankrike og Norge. Til en hver tid er omtrent 245 elever fra omtrent 30 nasjoner innrullert. Utdanningsprogrammet er tilpasset den internasjonale elevmassen.

Fasiliteter og beliggenhet

[rediger | rediger kilde]

Skolen har et bibliotek med mediesenter, en gymsal, en PC-lab, kunst- og musikkrom og naturfagslaboratorium. Sandslihallen og andre nærliggende fasiliteter brukes også som en del av undervisningen.

Referanser

[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]