Hopp til innhold

Gimle skole (Bergen)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gimle skole
LandNorge
TypeUngdomsskole
Grunnlagt1966
Region/fylkeVestland
KommuneBergen
BydelÅrstad
AdresseSt. Olavs vei 20
5052 Bergen
RektorNita Aamelfot
Elever500[1]
Lærere48
Nettstedwww.bergen.kommune.no (no)
Beliggenhet
Kart
Gimle skole
60°22′17″N 5°21′13″Ø

Gimle skole er en kommunal ungdomsskoleKronstad i Årstad bydel i Bergen. Skolen åpnet i 1966, og har i dag plass til 600 elever og en barnehage. Skolens elever kommer fra barneskolene Haukeland, Kronstad, Fridalen, Landås og Slettebakken.

I slutten av 1950-årene uttrykte Universitetet i Bergen et ønske om å overta Sydneshaugen skole. For å realisere dette ønsket trengte elever og lærere en ny skole. 8. mars 1965 vedtok Bergen Skolestyre å bygge en ny ungdomsskole på Haukelandsmyren: Gimle skole.

Skolen åpnet i 1966, offisielt i 1967. Skolen er bygget i en funksjonalistisk stil, og tegnet av arkitekt Arne Schanke. I tillegg til elevene fra Sydneshaugen skole kom det også nye elever fra barneskolene Kronstad, Fridalen og Slettebakken. Det første året gikk det ca. 800 elever på skolen, fordelt på 30 klasser.

Gimle skole har hatt en del leieboere gjennom årene. Blant dem er Spesialsenter for hjerneskadde elever (1960-tallet), som var en fortsettelse av barnetrinnet ved Nordnes skole. Fra midten av 1970-tallet til midten av 1990-tallet var Gimle videregående skole leietager (de flyttet videre til Sandsli videregående skole). Andre leietagere har vært Voksenopplæringen og Christiegården (Institusjon for psykisk og fysisk handikappede barn)

I 1995 ble Ulriken ungdomsskole på Landås lagt ned og lærere og elever flyttet over til Gimle skole.

Skolen benytter Haukelandshallen til gymnastikk og Landåshallen til svømmeundervisning.

Arkivet etter Gimle skole er oppbevart ved Bergen Byarkiv.

Skolen i media

[rediger | rediger kilde]

Den 3. mai 2011 fikk skolen stor medieoppmerksomhet da det ble sendt en trusselmelding på e-post til VG Nett med en trussel om massakre på Gimle skole i Bergen, St. Olavs vei 20. Væpnede politistyrker rykket ut til skolen sammen med ambulanser, og Haukeland universitetssykehus ble satt i akuttberedskap. Alle elevene ble evakuert til Haukelandshallen. Etter omfattende søk og undersøkelser på og ved skolen, ble aksjonen avblåst.[2]

Referanser

[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]