Steinar Ofsdal

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Steinar Ofsdal
Steinar Ofsdal in concert (231550).jpg
Steinar Ofsdal på scenen til Cosmopolite i Oslo
Født4. oktober 1948 (69 år)
Oslo
Beskjeftigelse Komponist, musiker
NasjonalitetNorsk
Utmerkelser Spellemannprisen i åpen klasse, Spellemannprisen i folkemusikk, Egil Storbekkens musikkpris
SjangerFolkemusikk
InstrumentFløyte
Aktive år
Nettstedhttp://www.ofsdal.no

Steinar Ofsdal (født 4. oktober 1948 i Oslo) er en norsk komponist og musiker, hovedsakelig fløytist. Han er professor ved Norges musikkhøgskole og Ole Bull Akademiet.

Siden 1967 har Ofsdal opptrådt som musiker på utallige scener i Norge og store deler av verden. Alene, med gitarist eller trekkspeller, med visesanger, med trio, med kvartett, med band eller i band. Han er også kjent som et av medlemmene av folkemusikkgruppen Bukkene Bruse sammen med Annbjørg Lien og Arve Moen Bergset og etter hvert også Bjørn Ole Rasch.

Steinar Ofsdal har skrevet en lang rekke komposisjoner til egen konsertbruk, og musikk til teater, film, TV og radio.

Han har vunnet Spellemannprisen 1983 i åpen klasse for albumet Hat Trick og Spellemannprisen 1989 sammen med Per Midtstigen i klassen folkemusikk/gammaldans for Sjøfløyta. I tillegg vant Bukkene Bruse Spellemannprisen 1993 i klassen barneplate og var nominert til Spellemannprisen 1978 i klassen årets instrumental-plate for Fløytesprell. Han fikk Gammleng-prisen i åpen klasse i 1999 og ble nominert til Edvard-prisen i 2005 i klassen tradisjonsmusikk. I 2009 ble han dobbelt vinner av NM i folkemusikk (Landskappleiken på Geilo) i sjøfløyte og seljefløyte, og mottok Egil Storbekkens musikkpris samme år. Han fikk Hilmar Alexandersens musikkpris i 2016[1].

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]