Eli Storbekken

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Eli Storbekken
Født20. des. 1953Rediger på Wikidata (68 år)
TolgaRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Sanger, musikerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Eli Florhaug Storbekken (født 20. desember 1953 i Tolga) er en norsk folkemusiker (sang og seljefløyte).[1][2]

Hun er datter av Egil Storbekken, og medvirket på hans utgivelser Trolldans (1984) og Lengt (1997). Hun er en etablert og erfaren folkesanger. Storbekken har en lang og variert karriere innen den vokale folkemusikken, og samarbeider med musikere innen ulike sjangere. Hun har medvirket på festivaler i Norden og representert Norge i Russland, Ukraina, USA, Qatar og Østen.

På 1990-tallet turnerte hun i flere år med gruppa Det Syng med Agnes Buen Garnås, Anne Marit Jacobsen, Sinikka Langeland og Halvor Håkanes. De ga ut CD-en Ballader på vandring. I 1998 var hun med på å etablere Kvedar; et stort nordisk vokal- og danseensemble som turnerte i alle de nordiske land fram til 2004.

Storbekken er primus motor for Latino Folk Joik som holder skolekonserter og konserter på festivaler og arrangementer hvor mangfoldighet er tema. I seks år var hun musikalsk leder for Maridalsspillet hvor hun komponerte musikk og ledet koret. Hun var med i redaksjonsrådet for boka Sang i Norge (2008), der hun har sunget inn 50 sanger.

Etter at hun flyttet til Oslo1970-tallet, har hun blant annet også vært i Chateau Neuf Spellemanslag og i ensemblet Kvedar. Hun var solist på fremføringen Sten i Glass (Hamar, 1998). Storbekken er aktiv kurs- og foredragsholder, og har vært tilknyttet Høgskolen i Oslo, Universitetet i Oslo[3] og Ole Bull Akademiet.

Eli Storbekken mottok Folkelarmprisen 2009 i kategorien Gruppe, for CD-utgivelsen MAROS (august 2009) og Gammleng-prisen i klassen folkemusikk i 2011. Sammen med Sigurd Hole ble hun nominert til Spellemannprisen 2016 i klassen folkemusikk/tradisjonsmusikk for Fabel.

Konsertreferanser[rediger | rediger kilde]

Utgivelser[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ storbekken.no
  2. ^ biografi fra Norsk Musikkinformasjon
  3. ^ Eli Storbekken Arkivert 28. september 2007 hos Wayback Machine. fra folkogdans.no
  4. ^ Månedens artist, juni 2000 Arkivert 10. oktober 2007 hos Wayback Machine. anmelder *Nattergalen.
  5. ^ Halvor Håkanes, Song – kveding

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]