Eli Storbekken

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Eli Storbekken
Født20. des. 1953Rediger på Wikidata (70 år)
Tolga
BeskjeftigelseSanger, musiker Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Eli Florhaug Storbekken (født 20. desember 1953 i Tolga) er en norsk folkemusiker som foruten å være sanger også spiller seljefløyte.[1][2]

Hun er datter av Egil Storbekken, og medvirket på hans utgivelser Trolldans (1984) og Lengt (1997). Hun er en etablert og erfaren folkesanger. Storbekken har en lang og variert karriere innen den vokale folkemusikken, og samarbeider med musikere innen ulike sjangere.

Siden 1976 har hun representert Norge på en rekke folkemusikkfestivaler i Norden og turnert i Irland, Russland, Ukraina, USA, Irak og Qatar.

På 1990-tallet turnerte hun i flere år med gruppa Det Syng med Agnes Buen Garnås, Anne Marit Jacobsen, Sinikka Langeland og Halvor Håkanes. De ga ut CD-en Ballader på vandring. I 1998 var hun med på å etablere Kvedar; et stort nordisk vokal- og danseensemble som turnerte i alle de nordiske land fram til 2004.

Storbekken var primus motor for Latino Folk Joik, som holdt skolekonserter og konserter på festivaler og arrangementer hvor mangfoldighet var tema.[3][4]

I seks år var hun musikalsk leder for Maridalsspillet, hvor hun komponerte musikk og ledet koret.

Hun var med i redaksjonsrådet for boka Sang i Norge (2008), og sang inn 50 sanger i forbindelse med det prosjektet.

Etter at hun flyttet til Oslo1970-tallet, har hun blant annet også vært i Chateau Neuf Spellemanslag og i ensemblet Kvedar. Hun var solist på fremføringen Sten i Glass (Hamar, 1998). Storbekken er aktiv kurs- og foredragsholder, og har vært tilknyttet Høgskolen i Oslo, Universitetet i Oslo[5] og Ole Bull Akademiet.

Priser og nominasjoner[rediger | rediger kilde]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ storbekken.no
  2. ^ biografi fra Norsk Musikkinformasjon
  3. ^ «Riddu Riddu Hovedrapport 2006» (PDF). årsrapport. 2007. «13.07.06 Ája-Lavddi | Gruppe: Latino-folk-joik Ensamblet | Medvirkende: Elin Storbekken, Vera Regina Americo, Gerardo Orrego, Torgeir Vassvik, Frank Kvinge, Simen Vangen» 
  4. ^ Kalvsjøhagen, Haakon (15. juni 2009). «Tusen på toppen av Norge». Hadeland (norsk). Besøkt 27. november 2022. «Deltakerne ankom Lom fredag kveld, til utendørs kulturfest, med Latino Folk Joik og Kohinoor Nordberg som hovedattraksjoner.» 
  5. ^ Eli Storbekken Arkivert 28. september 2007 hos Wayback Machine. fra folkogdans.no
  6. ^ Halvor Håkanes, Song – kveding
  7. ^ Månedens artist, juni 2000 Arkivert 10. oktober 2007 hos Wayback Machine. anmelder *Nattergalen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]