Music Export Norway

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Music Export Norway (MEN) var et norsk aksjeselskap etablert i 2000 med følgende formål:

«Service- og kompetansesenter for eksportører av norske musikkprodukter. Selskapet skal primært konsentrere sin virksomhet om å styrke norsk musikkliv på kommersiell basis, men i den utstrekning det er mulig, uten å ekskludere aktører som kan bidra til dette. Selskapet skal tilrettelegge internasjonale eksportframstøt, og bistå med å tilrettelegge internasjonale eksportframstøt, og bistå med å tilrettelegge forholdene for eksport av norske innspillinger så som deltagelse på internasjonale messer, konferanser, presentasjon på Internett m.m. Selskapet skal der det synes hensiktsmessig søke samarbeid med beslektede virksomheter, samt institusjoner som naturlig bør benytte musikk i sin profilering så som UD, større norske konsern m.m.»

Pr. desember 2011 var MEN eiet av seks ulike organisasjoner fra norsk musikkbransje, henholdsvis International Federation of the Phonographic Industry, FONO (interesseorganisasjonen for uavhengige norske plateselskaper), Norske Populærautorer, GramArt (Grammofonartistenes Forening), Musikernes fellesorganisasjon og Norsk Musikkforleggerforening.

Music Export Norway hadde i 2011 hovedkontor i Karl Johans gate 23 i Oslo. Selskapet jobbet for å styrke norsk musikk internasjonalt. Selskapet initierte, tilrettela og koordinerte internasjonale eksportfremstøt og bistod med å legge til rette for eksport av norsk musikk, deltagelse på internasjonale messer, konferanser og bransjefestivaler, presentasjoner på Internett m.m.

Aksjeselskapet Music Export Norway ble avviklet fredag 11. januar 2013 og eiendelene og de ansatte i selskapet overdratt til den nye statlige stiftelsen Music Norway. Samtidig ble stiftelsen Norsk Musikkinformasjon lagt ned og deler av deres ansatte overført til Music Norway som fra januar 2013 overtok ansvaret for den norske musikkbransjes fellesrettede musikkeksportarbeid.[1].

Organisasjon[rediger | rediger kilde]

Music Export Norway hadde seks ansatte, hvorav fire arbeidte ved hovedkontoret i Oslo og to ved selskapets kontorer i henholdsvis London og Berlin.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]