DNB Livsforsikring

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Vital Forsikring)
Hopp til navigering Hopp til søk
DNB Livsforsikring
DNB ASA.png
Offisielt navnDNB Livsforsikring AS
Org.formAksjeselskap
Org.nummer914 782 007
BransjeForsikringsbransje
Etablert11. mai 1938[1]
Morselskap DNB BankRediger på Wikidata
Hovedkontor BergenRediger på Wikidata
LandNorge
Styreleder Håkon Elvekrok Hansen (2019)[2]
Adm. dir. Anders Skjævestad
Nettsted Offisielt nettsted

DNB Livsforsikring AS (stiftet 11. mai 1938 som Norsk Kollektiv Pensjonskasse ⅍) er et norsk livs- og pensjonsforsikringsselskap, som har forretningsadresse i Bergen. I de senere år har selskapet vært foruten noe tradisjonelt hovedkontor. Ledelse og hovedfunksjoner er i Trondheim og Bergen, mens sentrale markedsfunksjoner er tillagt Oslo.

DNB Livsforsikring selger forsikrings- og pensjonsprodukter til bedrifter, offentlige foretak, kommuner, foreninger og privatpersoner. Selskapet er en av de største kapitaleierne i Norge med en bokført balanse på 270 milliarder kroner i 2012.

Historikk[rediger | rediger kilde]

Selskapet ble stiftet 11. mai 1938 som Norsk Kollektiv Pensjonskasse ⅍ (NKP). 16. oktober 1989 fusjonerte NKP med Livsforsikringsselskapet Hygea stiftet 1. november 1880, og dannet Vital Forsikring ⅍.

I 1996 ble selskapet kjøpt av Den norske Bank (DnB), og endret selskapsform til allmennaksjeselskap. 9. mars 2004 ble Vital slått sammen med Gjensidige NOR Spareforsikring AS i forbindelse med fusjonen mellom Gjensidige NOR og DnB.

11. november 2011 skiftet selskapet navn til DNB Livsforsikring ASA, sammen med andre endringer av navn og selskapsstruktur i morselskapet DNB. Tre år senere endret de selskapsform fra allmennaksjeselskap til aksjeselskap.[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]