Pokémon Stadium

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Pokémon Stadium
Utvikler Nintendo EAD
HAL Laboratory
Utgiver Nintendo
Designer Kenta Nagata
Hajime Wakai
Toru Minegishi
Plattform Nintendo 64
Utgivelse JP 30. april 1999

NA 29. februar 2000

EU 7. april 2000

AUS 2000

Sjanger Rollespill (videospill)
Modus Enkelspiller Flerspiller

Pokémon Stadium er et videospill til Nintendo 64 utgitt av Nintendo i 2000. Spillet går ut på å utkjempe Pokémon-kamper. Det finnes også ni forskjellige minispill.

Minispillene[rediger | rediger kilde]

Magikarp's Splash: Fire Magikarp har strandet på land, og det gjelder å hoppe flest ganger og treffe telleren på toppen av skjermen. Den som treffer mest vinner.

Clefairy Says: Huskespill. Fire Clefairy befinner seg i et klasserom. En lærer viser piler i en bestemt rekkefølge på tavla, og det handler om å få flest riktige. Rekken med piler blir stadig lengre, og den som holder seg lengst uten å svare galt fem ganger, er vinneren.

Run, Rattata, Run: Stjernen i dette spillet er Rattata. I spillet løper fire Rattata om kapp på en tredemølle. De må unngå hindere underveis, og den som først kommer i mål, er vinneren.

Snore War: Fire Drowzee står i ring rundt en pendel. Det gjelder å trykke på A-knappen når pendelen befinner seg i midten. I løpet av spillet vil pendelen bevege seg stadig fortere, og Drowzee vil bli søvnigere. Den som holder seg våken lengst, vinner.

Thundering Dynamo: Det hele utspiller seg på en kraftstasjon der det trengs litt ekstra kraft. Spillerne er enten en Pikachu eller en Voltorb. Spillet går ut på å trykke raskest mulig på A-knappen når lyset på dynamoen er blått, og på B-knappen når det er grønt. Den som først fyller sin måler helt, er vinneren.

Sushi-Go-Round: Fire sultne Lickitung befinner seg på en buffet der man kan spise så mye sushi man orker. Målet med spillet er å få i seg så mye dyr sushi som mulig. Unngå å spise wasabi, da dette kan bli i sterkeste laget for Lickitung... Den som til slutt får den største regningen, har vunnet konkurransen.

Ekans' Hoop Hurl: Dette er et slags ringspill med Ekans i hovedrollen. På spillbrettet er det mange hull, og innimellom stikker Diglett opp fra dem. Målet er å kaste Ekans slik at den lander som en ring rundt Diglett. Da får man poeng. Og er man ekstra heldig så treffer man kanskje en Diglett av gull...

Rock Harden: Her spiller man som Metapod eller Kakuna. Store steiner daler ned fra himmelen, og det gjelder å gjøre seg hard før man blir truffet av steinene! Man gjør seg hard ved å trykke på A-knappen. Men hvis man forholder seg hard for lenge, mister man energi, og vil til slutt besvime. Den som står igjen til slutt, er vinneren.

Dig! Dig! Dig!: Fire Sandshrew på en byggeplass graver seg ned i jorda etter vann. Man graver ved å trykke på L- og R-knappen annenhver gang. Den som først finner vann, vil fly opp igjen på en stor vannstråle og vinne.


Pokémon-spill
Red og BlueYellowGold og SilverCrystalRuby og SapphireFireRed og LeafGreenEmeraldDiamond og Pearl
StadiumStadium 2ColosseumXD: Gale of DarknessBattle Revolution