Pokémon Stadium

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Pokémon Stadium
Pokémon Stadium
UtviklerNintendo EAD
HAL Laboratory
UtgiverNintendo
RegissørTakao Shimizu
ProdusentSatoru Iwata, Kenji Miki, Shigeru Miyamoto og Tsunekazu Ishihara
DesignerKenta Nagata
Hajime Wakai
Toru Minegishi
KomponistTōru Minegishi, Kenta Nagata og Hajime Wakai
SeriePokémon Stadium series
PlattformNintendo 64
Utgivelse30. april 1999, 29. februar 2000, 7. april 2000, 23. mars 2000
GenreStrategispill
ModusFlerspiller, enspiller

Pokémon Stadium er et videospill til Nintendo 64 utgitt av Nintendo i 2000. Spillet går ut på å utkjempe Pokémon-kamper. Det finnes også ni forskjellige mini-spill.

Handling[rediger | rediger kilde]

I motsetning til enkelte andre Game Boy-spill følger ikke "Pokémon Stadium"" noen vanlige historie, eller en vel-definert verden. I stedet skal spilleren slåss i en rekke kamper ved en stadion, i en turnering bestående av til sammen 80 kamper - samt et Gym Leader Castle, hvor spilleren må kjempe mot 8 Kanto Gym Leaders. Når alle disse omgangene er vunnet, og Gym Leader Castle er gjennomført, blir en rekke andre kamper låst opp - med høyere vanskelighetsgrad.

I stadion-modus blir spilleren utfordret til å vinne trofe ved å vinne Pika Cup, Petit Cup, Poké Cup og Prime Cup, men forskjellige stadium har deres eget regelverk og begrensninger. I Gym Leader Castle blir spilleren utfordret av de åtte Kanto Gym Leaders fra Game Boy-spillene - etterfulgt av Elite Four, og til slutt Champion. Men spilleren kan bare velge et lag på seks Pokémon.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]