Satoru Iwata

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Satoru Iwata

Satoru Iwata (岩田 聡, Iwata Satoru), født 6. desember 1959 er Nintendos fjerde president. Han tok over etter Hiroshi Yamauchi i 2002 som hadde vært president i hele 53 år. Satoru Iwata hadde ansvaret for en stor del av Nintendos strategi før og under utgivelsen av GameCube i 2001, noe som ga Nintendo en økning på 41% i salg i slutten av 2002.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Iwata ble født i Sapporo i Japan. Han viste interesse for å lage videospill ganske tidlig, og lagde elektroniske spill hjemme mens han gikk på skole (high school som er det 10 til 12 året). Alle de enkle tallspillene Iwata lagde, som var laget ved hjelp av en elektronisk kalkulator, delte han med sine skolekamerater.

Etter high school startet han på Tokyo Institute of Technology hvor han studerte informatikk. Mens han gikk der ble hans kunnskap og lidenskap for videospill oppdaget som gjorde at han fikk seg en halvtidsjobb som spillprogrammerer hos HAL Laboratory.

I 1982, etter han var ferdig å studere ble han ansatt på fulltid hos HAL Laboratory. Han ble firmaets koordinator for programvareproduksjon i 1983. Noen av spillene han hjalp til med å lage mens han jobbet der var Ballon Fight, EarthBound, og Kirby-spillene. Iwata ble etter hvert president for HAL i 1993. Iwata tok over som president for Nintendo etter Hiroshi Yamauchi trakk seg tilbake pga alder den 31. mai 2002. Det sies at Iwata fortsatt jobber som en artist for HAL, hvor han hjelper til med tegninger av Kirby-karakterer. Hans siste prosjekt var Wii.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]