Pokémon Mystery Dungeon: Explorers of Time og Explorers of Darkness

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
'Pokémon Mystery Dungeon: Explorers of Time
Pokémon Mystery Dungeon: Explorers of Darkness'
UtviklerChunsoft
UtgiverThe Pokémon Company
DistributørNintendo
RegissørSeiichiro Nagahata
Hironori Ishigami
ForfatterShin-ichiro Tomie
Emiko Tanaka
KunstnerFuyuhiko Koizumi
KomponistArata Iiyoshi
Hideki Sakamoto
Keisuke Ito
Ryoma Nakamura
Kenichi Saito
SeriePokémon Mystery Dungeon
PlattformNintendo DS
Utgivelse
13. september 2007
JP 13. september 2007
NA 20. april 2008
EU 4. juli 2008
AUS 19. juni 2008
ModusEnspiller

Pokémon Mystery Dungeon: Explorers of Time (japansk: ポケモン不思議のダンジョン 時の探検隊 Pokémon Fushigi no Danjon Toki no Tankentai) og Pokémon Mystery Dungeon: Explorers of Darkness (japansk: ポケモン不思議のダンジョン 闇の探検隊 Pokémon Fushigi no Danjon Yami no Tankentai) er to matchende spill i Pokémon-serien utviklet av Chunsoft og utgitt av Nintendo til Nintendo DS. Spillene ble først utgitt i Japan 13. september 2007,[1] og i Nord-Amerika og Europa henholdsvis 20. april 2008 og 4. juli 2008.

Spillenes oppbygging minner veldig om de to foregående spillene i Pokémon Mystery Duengon-serien, Pokémon Mystery Dungeon: Red Resue Team og Blue Rescue Team, i at man skal utforske grotter som endrer seg tilfeldig, men har mer fokus på utforsking enn på redningsaksjoner. Også i disse spillene er hovedpersonen en person som har blitt forandret til en pokémon og fått hukommelsestap, og samarbeider med en Pokémon-partner.

Handling[rediger | rediger kilde]

Spilleren skylles i land på grunn av en storm, og blir oppdaget av en redd Pokémon. De slår seg samen for å redde spillerens utstyr fra en gjeng mobbere. Spilleren, som har mistet sin hukommelse, forsøker å finne igjen sin egen identitet. Spilleren opplever å få visjoner om fremtiden eller fortiden. Myndighetene varsler om at en kriminell ved navn Grovyle har stjålet gjenstander kalt Time Gears, som stabiliserer strømmen av tid i hver region og får tid til å stoppe når gjenstanden blir stjålet. Spilleren og hans partner forsøker å arrestere Grovyle, men blir slått ut.

Etterpå hjelper de en berømt oppdagelsesreisende ved navn Dusknoir, som forklarer at spillerens evne til å se gjennom tiden kalles Dimensional Scream. Dusknoir avslører at han og Grovyle faktisk kommer fra fremtiden - og at hvis Time Gears blir stjålet, vil Pokémon-verdenen bli lammet og bli til en mørk, dyster region fylt av redde og korrupte Pokémon. Med hjelp fra vokterne av Time Gears, Uxie, Mesprit og Azelf, får Dusknoir tak i Grovyle og returnerer Time Gears til deres rettmessige områder.

Dusknoir åpner deretter et dimensjonalt hull for å ta Grovyle tilbake til fremtiden. Men griper plutselig tak i spilleren og hans Pokemon, og drar dem inn i tidsportalen hans. Spilleren og en Pokemon våkner senere opp i et fengsel som ligger i fremtiden. Grovyle avslører at Dusknoir var en skurk sendt til nåtiden, for å fange spilleren og hans følgesvenn. Spilleren må derfor komme seg tilbake tin sin egen nåtid, og samtidig forsøke å forandre fremtiden for å slette Grovyle fra sin eksistens.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Emma Boyes (3. mars 2008). «Two new DS Pokemon games coming» (engelsk). GameSpot. Besøkt 26. september 2016.