Pokémon Omega Ruby og Alpha Sapphire

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Pokémon Omega Ruby og Alpha Sapphire
UtviklerGame Freak
UtgiverThe Pokémon Company
Nintendo
DistributørNintendo
Basert påPokémon Ruby og Sapphire
Pokémon Emerald
PlattformNintendo 3DS
Utgivelse
21. november 2014
  • Nintendo 3DS
    INT 21. november 2014
    EU 28. november 2014
SjangerRollespill, Turn based JRPG, JRPG
ModusEnspiller, flerspiller, nettspill
AldersgrenseUSK 0
Nettstedwww.pokemon.com/us/pokemon-video-games/pokemon-omega-ruby-and-pokemon-alpha-sapphire/
Del av serien hovedspill i Pokémon-franchisen

Pokémon Omega Ruby og Alpha Sapphire (originalt ポケットモンスター オメガルビー Pocket Monsters Omega Ruby, og ポケットモンスター アルファサファイア Pocket Monsters Alpha Sapphire) er et gameboyspill for Nintendo 3DS, som er utviklet av Game Freak, og eies av Nintendo og The Pokémon Company. Spillet er et enspiller og flerspiller, Rollespill i 3D og er en relansering av tredje generasjonsspillene Pokémon Ruby og Sapphire.[1] Disse nye spillene er sjette generasjonsspill, og ble gitt ut 21. november 2014, med unntak av Europa, hvor spillene ble gitt ut 28. november 2014.

Handling[rediger | rediger kilde]

Disse spillene følger stort sett samme historie som original-spillene, med noen endringer. Spilleren starter i Littleroot Town, i den oppdiktede regionen Hoenn. Derfra legger spilleren ut på en reise sammen med rivalen etter at begge har vagl start-Pokémon. Spilleren får velge mellom Treecko (gresstype), Torchic (flammetype) og Mudkip (vanntype). Spilleren dra så ut på en reise gjennom hele Hoenn-regionen for å bli den ultimate Pokémon-trener, ved å vinne over den regjerende Pokémon-mesteren i ligaen. For å komme til ligaen og vinne over mesteren må spilleren vinne over åtte Pokémon-gymmer i forskjellige byer, spredt rundt om i regionen. På veien må treneren fange nye Pokémon på veien som han/hun kan trene for å få det best laget med Pokémon. Hver eneste gym har en leder som er den beste treneren i gymmen. Hver gym spesialiserer seg i én type Pokémon. En gym kan bruke bare steintyper, en annen kan bruke istyper og en annen kan bruke elektrisketyper.

I tillegg til å kjempe seg gjennom alle gymmene for å nå ligaen, møter spilleren på en ond gruppe med trenere, Team Magma / Aqua, (spørs hvilken versjon du spiller, Omega Ruby eller Aplha Sapphire) som ønsker å vekke de legendariske Pokémonene Groudon / Kyogre. I Omega Ruby vil Team Magma vekke Groudon for å tørke hele Hoenn for vann, slik at Pokémon kan leve fritt, og utslette alle vanntype Pokémon. I Alpha Sapphire vil Team Aqua vekke Kyogre for å oversvømme hele Hoenn for at vanntype Pokémon kan få et mye større område å leve på og la de leve fritt i et mye større område. Det er opp til treneren å stoppe Team Magma / Aqua samtidig som den skal komme seg gjennom regionen og slå alle gym-lederne og vinne i ligaen til slutt.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Pokémon Omega Ruby and Pokémon Alpha Sapphire». Pokémon.com. Nintendo/The Pokémon Company. Besøkt 8. mai 2014. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]