Pokémon Channel

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Pokémon Channel
UtviklerAmbrella
UtgiverThe Pokémon Company
DistributørNintendo
RegissørMuneaki Ozawa
Norio Matsumura
ProdusentTatsuya Hishida
Kunimi Kawamura
KomponistJun Umebori
SeriePokémon
PlattformGameCube
UtgivelseJP 18. juli 2003
NA 1. desember 2003
EU 2. april 2004
SjangerDigitalt kjæledyr, hjernetrim, simulatorspill
ModusEnspiller
AldersgrenseEveryone (ESRB)

Pokémon Channel (japansk: ポケモンチャンネル ~ピカチュウといっしょ!~ Pokemon Channeru ~Pikachū to Issho!~) er et videospill utviklet av Ambrella og utgitt av Nintendo til GameCube i 2003. Målet i spillet er å hjelpe Professor Oak å forbedre og promotere TV-kanalen hans ved å se på sendinger sammen med en Pikachu. Spillet er en oppfølger til Nintendo 64-spillet Hey You, Pikachu!

Handling[rediger | rediger kilde]

Spillet åpnes med en gruppe Magnemite - magnet-lignende Pokémon som kan levitere - som leverer en TV til spillerens hjem. Etter å ha slått på TV-en, ser det ut til at professor Oak ber spilleren om hjelp. Oak har funnet på et nytt TV-nettverk for trenere og deres Pokémon å glede seg over, og han ønsker at spilleren skal fungere som en beta-tester. Professoren får dem til å se en episode av en anime som kalles for «Pichu Brothers in Party Panic!» og introduserer deretter spillets grunnleggende funksjoner.

Spilleren hører deretter en Pokémon gråte utenfor, som viser seg å tilhøre en Pikachu og to andre skapninger: reptilen Treecko og Torchic - en fugl. Oak bestemmer seg for å la Pikachu være en annen beta-tester. Etter å ha gjennomført noen få oppgaver, går spilleren tilbake til Oak, og professoren bemerker at Pikachu har oppført seg bemerkelsesverdig bra.

Men den overspente Pikachu bruker sitt Thunderbolt-angrep på fjernsynet, og ødelegger hele apparatet. Når erstatningen for TV-apparatet ankommer neste morgen, bemerker professoren at spillerens seertall har gitt liv til hele nettverket. Den tredje dagen åpner med Pikachu sovende i et skap, og Oak uttrykker glede over Pokémons voksende tilknytning for spilleren. Ettersom dagene går fortsetter Oak å rose spillerens investering i nettverket, noe som har blitt en stor suksess.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]