Pokémon Snap

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Pokémon Snap
UtviklerHAL Laboratory
Pax Softnica
UtgiverNintendo
DistributørNintendo eShop
SeriePokémon
PlattformNintendo 64
Wii
Utgivelse21. mars 1999
ModusEnspiller
Aldersgrense3+

Pokémon Snap er et videospill først lansert for Nintendo 64,[1] og seinere gjenutgitt på Virtual ConsoleWii.[2] Spillet er en del av pokémonserien, og blei første gang utgitt i Europa i 15. september i 1999.[3] Versjonen på Virtual Console er det første spillet som har blitt endra sia den opprinnelige utgivinga; på Virtual Console kan man sende bilder man har tatt til oppslagstavla på konsollen. I tillegg blei hovedpersonens standardnavn endra fra Todd til Todd Snap. Pokémonen Jynx har dessuten blitt farga lilla istedenfor den opprinnelige svarte fargen.[2]

Spillet har 63 av de 151 opprinnelige pokémon.[4]

Spillets ramme[rediger | rediger kilde]

Spillet handler om en pokémonfotograf som heter Todd Snap. Han blir henta til ei øy av Professor Oak, som trenger høgkvalitetsbilder for å støtte sine vitenskapelige oppdaginger. Øya har et variert klima, som Todd uforsker og fotograferer med et spesielt kjøretøy.

Spillets oppbygging[rediger | rediger kilde]

Spillet er et førstepersonsskinneskytespill, det vil si at man ikke kan røre seg fritt, men flytter seg langs ei forhåndsbestemt rute, på skinner. Mens man beveger seg langs denne ruta skal man ta bilder av forskjellige pokémon som dukker opp langs skinnene. Man kan ta opp til 60 bilder på en tur, og når turen er ferdig bedømmer Professor Oak et av bilda man har tatt som man velger. Dette bedømmes ut fra flere kriterier, for eksempel pokémonens størrelse, positur og anna.

Spillet har sju forskjellige baner: strand, tunnel, vulkan, elv, hole, dal, samt en spesialbane oppe i skyene. Etterhvert kan man oppdage nye ting i banene, som nye ruter, nye pokémon, eller nye muligheter til å få en høg skår.

Det er flere hjelpemiddel som man kan bruke for å få bedre bilder. Det er epler, som tiltrekker pokémon; spesielle baller som kan slå ut, tvinge fram, eller få pokémon til å oppføre seg annerledes; pokéfløyte, som vekker sovende pokémon, og det er en ting som kan auke farten til kjøretøyet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Staff, By IGN. «Pokemon Snap Moves to Cart». IGN. Besøkt 4. mars 2016. 
  2. ^ a b «Virtual Console Monday (12-10-07): Pokemon Snap edition». Ars Technica. Besøkt 4. mars 2016. 
  3. ^ «Pokemon Snap Release Information for Nintendo 64 - GameFAQs». www.gamefaqs.com. Besøkt 4. mars 2016. 
  4. ^ «Pokemon SNAP - Frequently asked Questions - The PoJo». www.pojo.com. Besøkt 4. mars 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]