Pokémon Sword og Shield

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Pokémon Sword og Shield
Pokémon Sword og Shield
UtviklerGame Freak
UtgiverNintendo
The Pokémon Company
RegissørShigeru Ohmori
ProdusentJunichi Masuda
SeriePokémon
PlattformNintendo Switch
Utgivelse15. november 2019
GenreVideorollespill, tur-basert spill
ModusEnspiller, flerspiller

Pokémon Sword og Pokémon Shield er rollespill utviklet av Game Freak og utgitt av Nintendo og The Pokémon Company til Nintendo Switch. De er de første spillene i den åttende generasjonen av Pokémon-spill og de andre i serien som er utgitt til en konsoll, etter Pokémon: Let's Go, Pikachu! og Let's Go, Eevee! Spillene ble offisielt avduket i februar 2019, og utgitt internasjonalt den 15. november 2019.

Planleggingen av spillene begynte etter at Pokémon Sun og Moon var fullført i 2016, mens full produksjon tok til ett år senere på slutten av 2017. Som i de fleste andre hovedspillene i Pokémon-serien, handler Sword og Shield om en ung person som reiser gjennom regionen Galar, basert på Storbritannia, sammen med rivalene Hop, Bede og Marnie, med mål om å detronisere den nåværende mesteren av Pokémon-ligaen, samt bekjempe Team Yell, en gruppe av fanatikere som er besatt av Marnie. Spillene introduserer nye funksjoner: «Dynamaxing» og «Gigantamaxing» som øker størrelsen og endrer formen på enkelte pokémon, en stor åpen villmark med fri kontroll av kameraet og 81 nye pokémon, samt 13 regionale varianer av tidligere pokémon.

Sword og Shield fikk hovedsakelig positiv mottakelse fra kritikere, som særlig har rost designen av figurene, nye funksjoner og strømlinjeformet design. Spillene fikk kritikk for en krympet Pokédex med færre pokémon,[1] kvaliteten på grafikken og mangel på dybde.[2][3] I løpet av den første uken etter lanseringen solgte Sword og Shield over 6 millioner kopier internasjonalt, og ble de raskest selgende spillene til Nintendo Switch per 2019.[4]

Handling[rediger | rediger kilde]

Sword og Shield tar plass i Galar-regionen, en stor, smal flate av land, og ett av mange regioner i Pokémon-verdenen. Regionen selv og sine mange landemerker er inspirert av Storbritannia,[5] med et klokketårn og et palass som ligner Big Ben og Palace of Westminster, og et monument på en åsside som ligner på Cerne Abbas Giant.[6]

Utgivelse[rediger | rediger kilde]

Sword og Shield ble avduket på en spesiell Nintendo Direct-presentasjon den 27. februar 2019, som introduserte spillets region og starter-pokémon. Starterne er: Grookey, gress-type, som er ligner på en apekatt, Scorbunny, en flamme-type som ligner en kanin, og Sobble, en vann-type som har et lignende utseende til Mudkip fra generasjon III.[7] Presentasjonen passet sammen med Pokémon Day, en fan-feiring av Pokémon på årsdagen for den japanske utgaven av Pokémon Red og Green.[8]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Hernandez, Patricia (13. juni 2019). «Why Pokémon Sword and Shield’s limited Pokédex is such a huge deal to fans». Polygon (engelsk). Besøkt 21. november 2019. 
  2. ^ DeFreitas, Casey (20. november 2019). «Pokemon Sword and Shield Review». IGN (engelsk). Besøkt 21. november 2019. 
  3. ^ Tapsell, Chris (21. november 2019). «Pokémon Sword and Shield review - a shadow of a former great». Eurogamer (engelsk). Besøkt 21. november 2019. 
  4. ^ Rodem, Audun (21. november 2019). «Pokémon Sword og Shield slår Switch-rekord». Gamer.no (norsk). Besøkt 21. november 2019. 
  5. ^ Barder, Ollie. «The Galar Region In 'Pokémon Sword and Shield' Looks A Lot Like The United Kingdom». Forbes (engelsk). Besøkt 1. april 2019. 
  6. ^ Watts, Steve (5. mars 2019). «This Is Pokemon's New Sword & Shield Region, Galar». GameSpot (engelsk). Besøkt 1. april 2019. 
  7. ^ Nintendo (27. februar 2019). «Pokémon Direct 2.27.2019». Besøkt 1. april 2019. 
  8. ^ «Pokemon: Nintendo announces two new games, Sword and Shield, for the Switch - BBC News». web.archive.org. 28. februar 2019. Besøkt 1. april 2019.