Pokémon Sword og Shield

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Pokémon Sword og Shield
UtviklerGame Freak
UtgiverNintendo
The Pokémon Company
RegissørShigeru Ohmori
ProdusentJunichi Masuda
SeriePokémon
PlattformNintendo Switch
UtgivelseSen 2019
SjangerRollespill
ModusEnspiller, flerspiller

Pokémon Sword og Shield er et kommende rollespill-videospill utviklet av Game Freak og utgitt av Nintendo og The Pokémon Company for Nintendo Switch. De vil være de første av hovedseriespillene som finner sted i den åttende generasjonen av Pokémon-serien. Spillene er planlagt en verdensomspennende utgivelse i slutten av 2019.

Spillingen[rediger | rediger kilde]

Per mars 2019 er få detaljer om Pokémon Sword og Shield utgitt. De er imidlertid forventet å ha mye til felles med tidligere spill i serien.

Handling[rediger | rediger kilde]

Sword og Shield tar plass i Galar-regionen, en stor, smal flate av land, og ett av mange regioner i Pokémon-verdenen. Regionen selv og sine mange landemerker synes å være sterkt inspirert av Storbritannia,[1] med et klokketårn og et palass som ligner Big Ben og Palace of Westminster, og et monument på en åsside som ligner på Cerne Abbas Giant.[2]

Utgivelse[rediger | rediger kilde]

Sword og Shield ble avduket på en spesiell Nintendo Direct-presentasjon den 27. februar 2019, som introduserte spillets region og starter-pokémon. Starterne er: Grookey, gress-type, som er ligner på en apekatt, Scorbunny, en flamme-type som ligner en kanin, og Sobble, en vann-type som har et lignende utseende til Mudkip fra generasjon III.[3] Presentasjonen passet sammen med Pokémon Day, en fan-feiring av Pokémon på årsdagen for den japanske utgaven av Pokémon Red og Green.[4]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Barder, Ollie. «The Galar Region In 'Pokémon Sword and Shield' Looks A Lot Like The United Kingdom». Forbes (engelsk). Besøkt 1. april 2019. 
  2. ^ Watts, Steve (5. mars 2019). «This Is Pokemon's New Sword & Shield Region, Galar». GameSpot (engelsk). Besøkt 1. april 2019. 
  3. ^ Nintendo (27. februar 2019). «Pokémon Direct 2.27.2019». Besøkt 1. april 2019. 
  4. ^ «Pokemon: Nintendo announces two new games, Sword and Shield, for the Switch - BBC News». web.archive.org. 28. februar 2019. Besøkt 1. april 2019.