Pokémon Stadium 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Pokémon Stadium 2
UtviklerHAL Laboratory
UtgiverNintendo
ProdusentThe Pokémon Company
PlattformNintendo 64
Utgivelse
14. desember 2000
  • Nintendo 64
    JP 14. desember 2000
    NA 26. mars 2001
    EU 10. oktober 2001
SjangerRollespill
ModusEnspiller, flerspiller
AldersgrenseESRB: E (Everyone)
OFLC: G
Nettstedwww.nintendo.co.jp/n01/n64/software/nus_p_cp2j/index.html
Del av serien Pokémon

Pokémon Stadium 2 (ポケモンスタジアム金銀 Pokemon Sutajiamu Kin Gin) er et rollespill utviklet av HAL Laboratory og utgitt av Nintendo til Nintendo 64.

Dette er oppfølgeren til Pokémon Stadium,[1][2] og inneholder alle de 251 Pokémonene fra den første og andre generasjonen.[3] Spillet ble utgitt i Japan 14. desember 2000, i Nord-Amerika 26. mars 2001, i Australia i 2001, og i Europa 6. oktober 2001.

Handling[rediger | rediger kilde]

Pokémon Stadium 2 har ingen fast historie. Fremgang kan oppnås ved å vinne forskjellige trofeer ved en stadion, en turneringsmodus som består av fire "konkurranser" eller å gjennomføre Gym Leader Castle, hvor spilleren tjener merker ved å beseire treningssentre som spesialiserer seg på forskjellige Pokémon-typer. Når alle stadion-troféer er vunnet og Gym Leader Castle er fullført, skal spillerens rival ønske å konkurrere. Å beseire rivalen vil låse opp runde 2, hvor spilleren må utfordre stadion, gymleder-borgen, og rivalen på et høyere vanskelighetsnivå.

Stadionet ligger i en ny by som heter White City, og er hjemmet til Poké Cup, Prime Cup, Challenge Cup og Little Cup, som hver har deres egne muligheter og regelverk. Med unntak av Challenge Cup, samler spilleren først et team på seks forskjellige Pokémon. Men i Challenge Cup blir teamet til spilleren og motstanderne valgt helt tilfeldig. I Gym Leader Castle blir spilleren utfordret til å samle Gym-merker ved å beseire trenere fra de åtte forskjellige Johto League Gyms.

Hvert enkelt treningsstudio er kjent for å bare bruke en bestemt type Pokémon. Men treningsstudioet kan også bruke Pokémon av en annen type. Spilleren kan også konkurrere seg gjennom Elite Four, etter å ha samlet alle de åtte merkene - og etter motstandernes nederlag blir en rivaliserende kamp låst opp. Å beseire denne konkurrenten låser også opp Kanto Gym Leaders, og deretter motstandere i Pokémon Champion Red.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]