Pokémon Gold og Silver

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Pokémon Gold og Silver
Utvikler Game Freak
Utgiver Nintendo
Distributør Nintendo
Regissør Satoshi Tajiri
Produsent The Pokémon Company
Komponist Junichi Masuda
Serie Pokémon
Plattform Game Boy Color
Utgivelse
21. november 1999
Game Boy Color
JP 21. november 1999
NA 15. oktober 2000
EU 6. april 2001
AUS 16. oktober 2000
Sjanger Rollespill
Modus Enspiller, flerspiller
Aldersgrense 3+

Pokémon Gold og Silver er de første Pokémon-spillene til Game Boy Color. Spillene foregår i Johto-regionen og den originale Kanto-regionen.[1] Forgjengerne til spillene er Pokémon Red, Blue og Yellow, mens oppfølgeren er Pokémon Crystal.

Pokémon Gold og Pokémon Silver er oppfølgerspillene til Pokémon Red, Blue, Yellow. Denne gangen spiller man i skikkelse av en gutt, som skal befare seg rundt i en helt ny Pokémon-verden, Johto.[1]

Spillene inneholder lenker til Red, Blue, Yellow i den grad at noen personer, som professor Oak, er framtredende, og man vil også høre om hendelser en annen gutt (Red) gjorde for tre år siden. Man vil også kunne reise tilbake til Kanto – regionen Red/Blue/Yellow utspiller seg i. Det er også mulig å bytte Pokémon fram og tilbake mellom Red/Blue/Yellow til Gold/Silver.

I Gold/Silver har 100 nye Pokémon blitt lagt til, samt en mengde nye angrep. Man har gjort forandringer på kjernenivå ved å introdusere to nye Pokémon-typer, Dark og Steel, samt et skille mellom Special Attack og Special Defense (som tidligere bare var kjent som Special.) På det taktiske planet er altså Pokémon Gold og Silver radikalt forandret fra Red/Blue/Yellow.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b «Pokemon Gold and Silver Strategy Guide - IGNguides». guidesarchive.ign.com. Besøkt 4. mars 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

videospillstubbDenne videospillrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.