Pokémon Diamond og Pearl

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Pokémon Diamond og Pearl
UtviklerGame Freak
UtgiverNintendo / The Pokémon Company
DistributørNintendo
RegissørJunichi Masuda
PlattformNintendo DS
Utgivelse
28. september 2006
  • Nintendo DS
    JP 28. september 2006
    NA 22. april 2007
    EU 27. juli 2007
    AUS 21. juni 2007
SjangerRollespill
ModusEnspiller, flerspiller
Aldersgrense3+
Nettstedwww.pokemon.com/us/pokemon-video-games/pokemon-diamond-version-and-pokemon-pearl-version/
Del av serien Pokémon

Pokémon Diamond og Pearl er de første Pokémon-spillene laget til spillkonsollen Nintendo DS. De introduserer den fjerde generasjonen av Pokémon-spill og inneholder 107 nye pokémon. De ble utgitt 28. september 2006 i Japan. Man kan koble disse spillene til Pokémon Battle Revolution, som er et spill som kom ut til Wii i desember 2007.

Sinnoh er navnet på den nye regionen til Diamond og Pearl, og er veldig forskjellig fra Kanto, Johto og Hoenn, som man besøkte i tidligere Pokémon-spill.

Diamond og Pearl introduserer 107 nye pokémon, blant annet de tre starterne Turtwig, Chimchar og Piplup og de legendariske pokémonene Dialga, Palkia og Giratina, Azelf, Mesprit, og Uxie, Cresselia, Heatran og Regigigas.

Et nytt trekk i spillene er Voice chat via Nintendo Wi-Fi Connection. Man kan også sette sine pokémon inn på en «bytteliste» der en over Wi-Fi connection eller Nintendo WFC trader sine pokemon med andre trenere over hele verden.

Det har kommet mange nye funksjoner, blant annet konseptet med natt og dag, fra Pokémon Gold og Silver. Konseptet virker slikt at spillet bruker dag og natt etter klokkeslettet som er innstilt. Et apparat som kalles Poketch introduserer klokken som er innstilt etter din tid med mange forskjellige funksjoner som for eksempel: skritteller, kalkulator, kalender og den viser også pokémon du har på oppdrettsentret i Solaceon Town, og du kan se hvordan det går med dem.

Man kan overføre pokémon fra Pokémon Ruby, Sapphire, Emerald, FireRed og LeafGreenGame Boy Advance til Pokémon Diamond og Pearl, men ikke tilbake igjen, ved å sette spillet du vil bytte fra i SLOT-2. Denne funksjonen kalles Pal Park og er tilgjengelig etter at man har fått National Pokédex.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]