Migidae

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Migidae
Nomenklatur
Migidae
Simon, 1892
Hører til
Mygalomorphae, edderkopper, edderkoppdyr, leddyr
Økologi
Antall arter: ca. 90
Habitat: skog, gjerne oppe i trær
Utbredelse: sørlige halvkule
Inndelt i

Migidae er en gruppe (familie) av edderkopper som tilhører den forholdsvis primitive gruppen Mygalomorphae. Disse edderkoppene er utbredt på den sørlige halvkulen.

Utseende[rediger | rediger kilde]

Forholdsvis små mygalomorfe edderkopper uten påfallende hårkledning, gjerne brune eller rødlige på farge. Forkroppen er glatt og glinsende, de åtte øynene er spredt utover langs forkanten. Forkroppen har en U-formet grop midt på ryggen. Beina er kraftige, med korte børster, men uten lange hår. Spinnvortene er ganske korte.

Levevis[rediger | rediger kilde]

Som de fleste andre mygalomorfe edderkopper lever de i tunneler med et hengslet lokk av silke øverst. Noen lager gangene sine i barken på trær, eller i stammer av trebregner. Gangene er svært godt kamuflert.

Giftige arter[rediger | rediger kilde]

Ingen av artene er regnet som farlige for mennesker.

Utbredelse[rediger | rediger kilde]

Med ett unntak lever denne familien bare på den sørlige halvkulen. Den eneste representanten på den nordlige halvkulen er Moggridgea socotra som lever på Sokotra. De enkelte slektene har ofte ganske begrenset utbredelse, for eksempel lever nesten alle artene i slekten MigasNew Zealand, og alle artene i slekten ParamigasMadagaskar.

Systematisk inndeling[rediger | rediger kilde]

Treliste

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]