Hopp til innhold

Austrochilidae

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Austrochilidae
Nomenklatur
Austrochilidae
Zapfe, 1955
Klassifikasjon
RikeDyreriket
RekkeLeddyr
KlasseEdderkoppdyr
OrdenEdderkopper
OverfamilieAustrochiloidea
Økologi
Antall arter: 9
Habitat: skog og huler
Utbredelse: Sørlige Sør-Amerika, Tasmania
Inndelt i

Austrochilidae er en familie av edderkopper som tilhører gruppen Araneomorphae. Den er en svært sørlig gruppe som bare er kjent fra det sørligste Sør-Amerika og fra Tasmania.

Utseende[rediger | rediger kilde]

Store, svært langbeinte edderkopper. Den tasmanske arten Hickmania troglodytes har en kroppslengde på opptil 20 mm, og beinspennet kan nå hele 18 centimeter. Hannene er mindre med forholdsvis lengre bein en hunnene. De har to par boklunger som synes som lyse flekker på undersiden av bakkroppen.

Levevis[rediger | rediger kilde]

Artene i Austrochilinae lever i sørlige skoger i Chile og Argentina, mens Hickmania troglodytes lever i huler og underjordiske ganger på Tasmania, der den kan være ganske tallrik rundt huleåpningene. Denne store, svært langbeinte edderkoppen har en uvanlig lang levetid for en araneomorf edderkopp, enkelte individer kan leve i flere ti-år. De spinner nett som kan være over en meter i diameter. Hos i alle fall noen av artene lever det små, kleptoparasittiske edderkopper i nettene som snylter på den store edderkoppene og spiser av deres bytte.

Systematisk inndeling[rediger | rediger kilde]

Treliste

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Autoritetsdata