Liste over personer som døde i terrorangrepet i Norge 2011

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Dette er en liste over drepte i terrorangrepene i Norge 2011. Totalt døde 77 mennesker i angrepene, derav 8 i bombeangrepet på regjeringskvartalet og 69 under massakren på Utøya. 33 av de omkomne var under 18 år.

Listen er sist oppdatert etter politiets offentliggjøring av tiltalebeslutningen den 7. mars 2012[1]
Fornavn Etternavn Fødselsdato Alder Bosted Åsted
Mona Abdinur 1993-02-033. februar 1993 18 år Oslo Utøya
Ismail Haji Ahmed 1991-08-2323. august 1991 19 år Hamar Utøya
Thomas Margido Antonsen 1995-06-2525. juni 1995 16 år Oslo Utøya
Porntip Ardam 1990-01-1818. januar 1990 21 år Oslo Utøya
Modupe Ellen Awoyemi 1995-08-1414. august 1995 15 år Drammen Utøya
Lene Maria Bergum 1992-03-1616. mars 1992 19 år Namsos Utøya
Kevin Daae Berland 1996-06-2424. juni 1996 15 år Askøy Utøya
Trond Berntsen 1960-05-1212. mai 1960 51 år Øvre Eiker Utøya
Sverre Flåte Bjørkavåg 1983-01-011. januar 1983 28 år Sula Utøya
Torjus Jakobsen Blattmann 1993-09-1919. september 1993 17 år Kristiansand Utøya
Carina Borgund 1993-03-2525. mars 1993 18 år Oslo Utøya
Johannes Buø 1996-11-055. november 1996 14 år Longyearbyen Utøya
Monica Elisabeth Bøsei 1966-01-2020. januar 1966 45 år Hole Utøya
Åsta Sofie Helland Dahl 1994-11-1919. november 1994 16 år Sortland Utøya
Sondre Furseth Dale 1994-02-1919. februar 1994 17 år Haugesund Utøya
Monica Iselin Didriksen 1993-02-1818. februar 1993 18 år Sund Utøya
Gizem Dogan 1994-05-011. mai 1994 17 år Trondheim Utøya
Andreas Edvardsen 1992-11-3030. november 1992 18 år Sarpsborg Utøya
Tore Eikeland 1990-05-1818. mai 1990 21 år Bergen Utøya
Bendik Rosnæs Ellingsen 1993-01-2626. januar 1993 18 år Rygge Utøya
Hanne Marie Orvik Endresen 1950-03-2121. mars 1950 61 år Oslo Oslo
Aleksander Aas Eriksen 1994-08-2929. august 1994 16 år Stjørdal Utøya
Andrine Bakkene Espeland 1994-07-3030. juli 1994 16 år Fredrikstad Utøya
Hanne Anette Balch Fjalestad 1967-10-1313. oktober 1967 43 år Lunner Utøya
Silje Merete Fjellbu 1993-11-1313. november 1993 17 år Tinn Utøya
Hanne Kristine Fridtun 1991-08-1515. august 1991 19 år Stryn Utøya
Andreas Dalby Grønnesby 1994-07-1616. juli 1994 17 år Stange Utøya
Snorre Haller 1981-04-2929. april 1981 30 år Trondheim Utøya
Kai Hauge 1978-07-3131. juli 1978 32 år Oslo Oslo
Rune Havdal 1967-12-1616. desember 1967 43 år Øvre Eiker Utøya
Ingrid Berg Heggelund 1992-09-2020. september 1992 18 år Ås Utøya
Ida Marie Hill 1977-02-2020. februar 1977 34 år Oslo Oslo
Karin Elena Holst 1995-08-1818. august 1995 15 år Rana Utøya
Anne Lise Holter 1959-09-1616. september 1959 51 år Våler i Østfold Oslo
Eivind Hovden 1996-01-2626. januar 1996 15 år Tokke Utøya
Guro Vartdal Håvoll 1993-06-1717. juni 1993 18 år Ørsta Utøya
Jamil Rafal Mohamad Jamil 1991-03-055. mars 1991 20 år Eigersund Utøya
Steinar Jessen 1995-01-1717. januar 1995 16 år Alta Utøya
Maria Maagerø Johannesen 1994-03-2424. mars 1994 17 år Nøtterøy Utøya
Ronja Søttar Johansen 1994-02-033. februar 1994 17 år Vefsn Utøya
Espen Jørgensen 1994-06-066. juni 1994 17 år Bodø Utøya
Sondre Kjøren 1994-06-1616. juni 1994 17 år Orkdal Utøya
Margrethe Bøyum Kløven 1995-03-033. mars 1995 16 år Bærum Utøya
Syvert Knudsen 1993-08-2121. august 1993 17 år Lyngdal Utøya
Tove Åshill Knutsen 1954-07-3131. juli 1954 56 år Oslo Oslo
Anders Kristiansen 1993-01-3030. januar 1993 18 år Bardu Utøya
Jon Vegard Lervåg 1979-02-1717. februar 1979 32 år Oslo Oslo
Elisabeth Trønnes Lie 1995-03-099. mars 1995 16 år Halden Utøya
Gunnar Linaker 1988-07-077. juli 1988 23 år [2] Bardu Utøya
Tamta Lipartelliani 1988-01-077. januar 1988 23 år Georgia Utøya
Eva Kathinka Lütken 1994-07-033. juli 1994 17 år Sarpsborg Utøya
Hanne Ekroll Løvlie 1981-06-2929. juni 1981 30 år Oslo Oslo
Even Flugstad Malmedal 1992-12-066. desember 1992 18 år Gjøvik Utøya
Tarald Kuven Mjelde 1993-01-2323. januar 1993 18 år Osterøy Utøya
Ruth Benedichte Vatndal Nilsen 1995-10-011. oktober 1995 15 år Tønsberg Utøya
Emil Okkenhaug 1995-11-022. november 1995 15 år Levanger Utøya
Diderik Aamodt Olsen 1992-06-033. juni 1992 19 år Nesodden Utøya
Henrik André Pedersen 1984-02-1919. februar 1984 27 år Porsanger Utøya
Rolf Christopher Johansen Perreau 1986-06-099. juni 1986 25 år Trondheim Utøya
Karar Mustafa Qasim 1992-02-2222. februar 1992 19 år Vestby Utøya
Bano Abobakar Rashid 1992-12-2828. desember 1992 18 år Nesodden Utøya
Henrik Rasmussen 1993-02-1818. februar 1993 18 år Hadsel Utøya
Ida Beathe Rogne 1993-11-088. november 1993 17 år Østre Toten Utøya
Synne Røyneland 1993-01-1818. januar 1993 18 år Oslo Utøya
Kjersti Berg Sand 1984-10-1010. oktober 1984 26 år Nord-Odal Oslo
Marianne Sandvik 1995-03-1414. mars 1995 16 år Stavanger Utøya
Fredrik Lund Schjetne 1992-08-1616. august 1992 18 år Eidsvoll Utøya
Lejla Selaci 1994-01-099. januar 1994 17 år Fredrikstad Utøya
Birgitte Smetbak 1996-02-2525. februar 1996 15 år Nøtterøy Utøya
Isabel Victoria Green Sogn 1994-03-1818. mars 1994 17 år Oslo Utøya
Silje Stamneshagen 1993-05-1515. mai 1993 18 år Askøy Utøya
Victoria Stenberg 1993-10-2323. oktober 1993 17 år Nes i Akershus Utøya
Tina Sukuvara 1992-09-022. september 1992 18 år Vadsø Utøya
Sharidyn Svebakk-Bøhn 1997-07-1717. juli 1997 14 år Drammen Utøya
Simon Sæbø 1992-07-2525. juli 1992 18 år Salangen Utøya
Håvard Vederhus 1989-11-1010. november 1989 21 år Oslo Utøya
Håkon Ødegaard 1994-05-1818. mai 1994 17 år Trondheim Utøya

Aldersfordeling[rediger | rediger kilde]

Oslo og Utøya
Alder 14 15 16 17 18 19 20 21 23 25 26 27 28 30 32 34 43 45 51 56 61 Totalt: 77
Døde 2 7 8 16 17 5 1 3 2 1 1 1 1 2 2 1 2 1 2 1 1
Gjennomsnittlig alder: 21,8 – median alder: 18
Oslo
Alder 26 30 32 34 51 56 61 Totalt: 8
Døde 1 1 2 1 1 1 1
Gjennomsnittlig alder: 40,3 – median alder: 33
Utøya
Alder 14 15 16 17 18 19 20 21 23 25 27 28 30 43 45 51 Totalt: 69
Døde 2 7 8 16 17 5 1 3 2 1 1 1 1 2 1 1
Gjennomsnittlig alder: 19,6 – median alder: 18

Støttegruppen etter 22. juli[rediger | rediger kilde]

De pårørende til ofrene etter terrorangrepene dannet Nasjonal støttegruppe etter 22. juli-hendelsene.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Her er tiltalebeslutningen mot Anders Behring Breivik, VG, 7. mars 2012
  2. ^ Dennis Ravndal , Sigrid Helene Svendsen , Jarle Brenna og Ole N. Olsen (07.05.2012). «Dommeren tørket tårene under gjennomgangen av døde ungdommer». VG. Besøkt 07.05.2012. ]