Terje Tørrissen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Terje Tørrissen
Født20. juli 1960Rediger på Wikidata (62 år)
MoldeRediger på Wikidata
Beskjeftigelse PsykiaterRediger på Wikidata
Akademisk grad Cand.med. (1992)Rediger på Wikidata
Utdannet ved Det helsevitenskapelige fakultet ved Universitetet i TromsøRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
ArbeidsstedNordlandssykehusetRediger på Wikidata
FagfeltRettspsykiatri

Terje Tørrissen (født 20. juli 1960 i Molde) er en norsk overlege som er spesialist i psykiatri. Han har vært rettspsykiater siden 2002 og har utført mange sakkyndige oppdrag for politi og rettsvesenet.

Tørrissen var en av de fire sakkyndige som ble oppnevnt av Oslo tingrett for å vurdere Anders Behring Breivik i forbindelse med terrorangrepene i Norge 2011. Sammen med Agnar Aspaas arbeidet han med den andre sakkyndige rapporten.[1][2][3][4]

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Tørrissen er født i Molde, oppvokst i Ålesund og bosatt i Ottestad i Stange kommune. Han er utdannet cand.med. ved Universitetet i Tromsø fra 1992. Etter turnustjeneste i Harstad og Lyngen, var han kommunelege II og kommunelege I i Lyngen fra 1994-1997. Fra 1997 til 2001 var han ansatt ved Universitetssykehuset i Nord-Norge, Åsgård (daværende RiTø). Fra 2002 er han spesialist i psykiatri.[5] Etter dette ble ansatt ved SI HF, Sanderud som overlege ved akuttpsykiatrisk avdeling fra 2002-2005 og ved avdeling for psykosebehandling og rehabilitering fra 2005-2009. Fra 2009-2010 var han overlege ved akuttpsykiatrisk avdeling på SI HF, Sanderud. I perioden 2010-2019 var han ansatt ved VPP-Hammerfest i deltidsstilling. Fra mars 2019 har han vært ansatt ved Nordlandssykehuset, DPS-Gravdal i deltidsstilling. Terje Tørrissen er ansatt i, og eier av Solglytt AS, som utfører oppdrag (rettspsykiatriske erklæringer, fornærmede erklæringer, andre sakkyndige oppdrag) for påtalemyndighet og rettsinstanser m.fl., samt forskning, undervisningsoppdrag, konsulentoppdrag og behandling m.m.

Tørrissen har forsket på bruk av tvang i psykiatrien og publisert en originalartikkel i Tidsskrift for Den norske legeforening. Videre har han vært medforfatter i en artikkel om psykolinvistikk sammen med forskere fra USA. Han har vært aktiv i undervisning, foredrag og utvikling av seminar om intervensjon ved selvmordsfare. Han har også skrevet et kapittel i boken Den stygge andungen samt to bøker om emner innen snø og snøskred.

Referanser[rediger | rediger kilde]