Sundvolden Hotel

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Sundvolden Hotel, i april 2013
Sundvolden Hotel mellom 1880 og 1910

Sundvolden Hotel er et hotell og konferansesenter på Sundvollen i Hole kommune, Buskerud. Hotellet har historie tilbake til 1648, da det nevnes som gjestgiveri med skjenkerett for brennevin. Hotellet utgjør 22 000  og har 257 rom per 2013.

Sundvolden som fergested og trafikknutepunkt for Kroksundet mellom Tyrifjorden og Steinsfjorden kan ha gitt herberge til reisende også før 1648. Da den bergenske kongevei ble åpnet gjennom Krokskogen fra Lommedalen til Sundvollen i oktober 1805, ble den også brukt som turistrute. Sundvolden Hotel fikk dermed en økning i gjestedøgn. Hotellet ligger i dag like ved Europavei 16.

Sundvolden Hotel er medlem av De Historiske Hotel og Spisesteder. I 2008 ble hotellets vertinne, Cecilie Laeskogen, tildelt Arbeidsmiljøprisen.

Utøyatragedien[rediger | rediger kilde]

Etter massedrapene på Utøya ble Sundvolden Hotel nyttet som senter for overlevende og pårørende. Her møtte også kongefamilien og norske statsråder. I dagene etter hendelsen ble det satt opp et midlertidig pressesenter i området.

Regjeringsforhandlinger 2013[rediger | rediger kilde]

Etter Stortingsvalget 2013 forhandlet Høyre og Fremskrittspartiet frem sin regjeringsplattform, Sundvolden-plattformen, på Sundvolden Hotel.

Andre hendelser ved hotellet[rediger | rediger kilde]

Sundvolden Hotel var vertskap for skøytetinget sommeren den 4. og 5. juni 1977 med Buskerud Skøytekrets som teknisk arrangør.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]