Hopp til innhold

Sundvolden Hotel

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Sundvolden Hotel, i april 2013
Sundvolden Hotel mellom 1880 og 1910
Signaturbygget på tunet på Sundvolden Hotel
Signaturbygget på tunet på Sundvolden Hotel

Sundvolden Hotel er et hotell og konferansesenter på Sundvollen i Hole kommune, Buskerud. Hotellet har historie tilbake til 1648, da det nevnes som gjestgiveri med skjenkerett for brennevin.[trenger referanse] Hotellet utgjør rundt 22 000  og har 273 rom per 2024.

Sundvolden som fergested og trafikknutepunkt for Kroksundet mellom Tyrifjorden og Steinsfjorden kan ha gitt herberge til reisende også før 1648. Da den bergenske kongevei ble åpnet gjennom Krokskogen fra Lommedalen til Sundvollen i oktober 1805, ble den også brukt som turistrute. Sundvolden Hotel fikk dermed en økning i gjestedøgn.[trenger referanse] Hotellet ligger i dag like ved Europavei 16.

Sundvolden Hotel er medlem av De Historiske Hotel og Spisesteder.

Utøyatragedien

[rediger | rediger kilde]

Etter massedrapene på Utøya ble Sundvolden Hotel nyttet som senter for overlevende og pårørende. Her møtte også kongefamilien og norske statsråder. I dagene etter hendelsen ble det satt opp et midlertidig pressesenter i området.

Regjeringsforhandlinger 2013

[rediger | rediger kilde]

Etter Stortingsvalget 2013 forhandlet Høyre og Fremskrittspartiet frem sin regjeringsplattform, Sundvolden-plattformen, på Sundvolden Hotel.

Andre hendelser ved hotellet

[rediger | rediger kilde]

Sundvolden Hotel var vertskap for skøytetinget sommeren den 4. og 5. juni 1977 med Buskerud Skøytekrets som teknisk arrangør

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]