Liste over byer i Frankrike

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over franske bykommuner med mer enn 30 000 innbyggere på 1. januar 2007. Befolkningstallene er fremskreven til 1.1.2009. Tallene representerer innebyggerne i byene, ikke byregionen.

# Bykommune Département Région 8. mars 1999[1] 1. januar 2006[2] 1. januar 2007[3] 1. januar 2008[4]
1 Paris Paris Île-de-France 3&506&2125246&2 125 246 3&506&2181371&2 181 371 3&506&2193030&2 193 030 3&506&2211297&2 211 297
2 Marseille Bouches-du-Rhône Provence-Alpes-Côte d’Azur 3&505&798430&798 430 3&505&839045&839 045 3&505&852395&852 395 3&505&851420&851 420
3 Lyon Rhône Rhône-Alpes 3&505&445452&445 452 3&505&472305&472 305 3&505&472330&472 330 3&505&474946&474 946
4 Toulouse Haute-Garonne Midi-Pyrénées 3&505&390350&390 350 3&505&437715&437 715 3&505&439453&439 453 3&505&439553&439 553
5 Nice Alpes-Maritimes Provence-Alpes-Côte d’Azur 3&505&342738&342 738 3&505&347060&347 060 3&505&348721&348 721 3&505&344875&344 875
6 Nantes Loire-Atlantique Pays de la Loire 3&505&270251&270 251 3&505&282853&282 853 3&505&283025&283 025 3&505&283288&283 288
7 Strasbourg Bas-Rhin Alsace 3&505&264115&264 115 3&505&272975&272 975 3&505&272123&272 123 3&505&272116&272 116
8 Montpellier Hérault Languedoc-Roussillon 3&505&225392&225 392 3&505&251634&251 634 3&505&253712&253 712 3&505&252998&252 998
9 Bordeaux Gironde Aquitaine 3&505&215363&215 363 3&505&232260&232 260 3&505&235178&235 178 3&505&235891&235 891
10 Lille[5] Nord Nord-Pas-de-Calais 3&505&184657&184 657 3&505&226014&226 014 3&505&225789&225 789 3&505&225784&225 784
11 Rennes Ille-et-Vilaine Bretagne 3&505&206229&206 229 3&505&209613&209 613 3&505&207922&207 922 3&505&206655&206 655
12 Reims Marne Champagne-Ardenne 3&505&187206&187 206 3&505&183837&183 837 3&505&187650&187 650 3&505&181468&181 468
13 Le Havre Seine-Maritime Haute-Normandie 3&505&190905&190 905 3&505&182580&182 580 3&505&179751&179 751 3&505&178769&178 769
14 Saint-Étienne Loire Rhône-Alpes 3&505&180210&180 210 3&505&177480&177 480 3&505&175318&175 318 3&505&172696&172 696
15 Toulon Var Provence-Alpes-Côte d’Azur 3&505&160639&160 639 3&505&167816&167 816 3&505&166537&166 537 3&505&166733&166 733
16 Grenoble Isère Rhône-Alpes 3&505&153317&153 317 3&505&156107&156 107 3&505&156793&156 793 3&505&156659&156 659
17 Dijon Côte-d'Or Bourgogne 3&505&149867&149 867 3&505&151504&151 504 3&505&151543&151 543 3&505&151576&151 576
18 Angers Maine-et-Loire Pays de la Loire 3&505&151279&151 279 3&505&152337&152 337 3&505&151108&151 108 3&505&148405&148 405
19 Saint-Denis Réunion Réunion 3&505&131557&131 557 3&505&138314&138 314 3&505&140733&140 733 3&505&144238&144 238
20 Le Mans Sarthe Pays de la Loire 3&505&146105&146 105 3&505&144016&144 016 3&505&144164&144 164 3&505&143547&143 547
21 Aix-en-Provence Bouches-du-Rhône Provence-Alpes-Côte d’Azur 3&505&134222&134 222 3&505&142534&142 534 3&505&143404&143 404 3&505&142743&142 743
22 Brest Finistère Bretagne 3&505&149634&149 634 3&505&144548&144 548 3&505&142722&142 722 3&505&142097&142 097
23 Villeurbanne Rhône Rhône-Alpes 3&505&124215&124 215 3&505&136473&136 473 3&505&138151&138 151 3&505&141106&141 106
24 Nîmes Gard Languedoc-Roussillon 3&505&133424&133 424 3&505&144092&144 092 3&505&143468&143 468 3&505&140267&140 267
25 Limoges Haute-Vienne Limousin 3&505&133968&133 968 3&505&136539&136 539 3&505&138882&138 882 3&505&140138&140 138
26 Clermont-Ferrand Puy-de-Dôme Auvergne 3&505&137140&137 140 3&505&138992&138 992 3&505&139501&139 501 3&505&139006&139 006
27 Tours Indre-et-Loire Centre 3&505&132820&132 820 3&505&136942&136 942 3&505&136578&136 578 3&505&135480&135 480
28 Amiens Somme Picardie 3&505&135501&135 501 3&505&136105&136 105 3&505&134737&134 737 3&505&134381&134 381
29 Metz Moselle Lorraine 3&505&123776&123 776 3&505&124435&124 435 3&505&123580&123 580 3&505&122838&122 838
30 Besançon Doubs Franche-Comté 3&505&117733&117 733 3&505&117080&117 080 3&505&117836&117 836 3&505&117599&117 599
31 Perpignan Pyrénées-Orientales Languedoc-Roussillon 3&505&105115&105 115 3&505&115326&115 326 3&505&116041&116 041 3&505&116676&116 676
32 Orléans Loiret Centre 3&505&113126&113 126 3&505&113130&113 130 3&505&113234&113 234 3&505&113257&113 257
33 Boulogne-Billancourt Hauts-de-Seine Île-de-France 3&505&106367&106 367 3&505&110251&110 251 3&505&111045&111 045 3&505&112233&112 233
34 Mulhouse Haut-Rhin Alsace 3&505&110359&110 359 3&505&110514&110 514 3&505&111394&111 394 3&505&111860&111 860
35 Caen Calvados Basse-Normandie 3&505&113987&113 987 3&505&110399&110 399 3&505&109630&109 630 3&505&109899&109 899
36 Rouen Seine-Maritime Haute-Normandie 3&505&106592&106 592 3&505&107904&107 904 3&505&108569&108 569 3&505&109425&109 425
37 Nancy Meurthe-et-Moselle Lorraine 3&505&103605&103 605 3&505&105468&105 468 3&505&105349&105 349 3&505&106361&106 361
38 Saint-Denis Seine-Saint-Denis Île-de-France 3&504&85832&85 832 3&504&97875&97 875 3&505&100800&100 800 3&505&103742&103 742
39 Argenteuil Val-d'Oise Île-de-France 3&504&93961&93 961 3&505&102683&102 683 3&505&102572&102 572 3&505&103250&103 250
40 Saint-Paul Réunion Réunion 3&504&87712&87 712 3&504&99291&99 291 3&505&101023&101 023 3&505&103008&103 008
41 Montreuil Seine-Saint-Denis Île-de-France 3&504&90674&90 674 3&505&101587&101 587 3&505&102097&102 097 3&505&102176&102 176
42 Roubaix Nord Nord-Pas-de-Calais 3&504&96984&96 984 3&504&97952&97 952 3&504&97423&97 423 3&504&95893&95 893
43 Tourcoing Nord Nord-Pas-de-Calais 3&504&93540&93 540 3&504&92357&92 357 3&504&92118&92 118 3&504&92614&92 614
44 Avignon Vaucluse Provence-Alpes-Côte d’Azur 3&504&85935&85 935 3&504&92454&92 454 3&504&91283&91 283 3&504&90109&90 109
45 Nanterre Hauts-de-Seine Île-de-France 3&504&84281&84 281 3&504&88316&88 316 3&504&88875&88 875 3&504&89556&89 556
46 Créteil Val-de-Marne Île-de-France 3&504&82154&82 154 3&504&88939&88 939 3&504&89410&89 410 3&504&89304&89 304
47 Poitiers Vienne Poitou-Charentes 3&504&83448&83 448 3&504&88776&88 776 3&504&89253&89 253 3&504&89282&89 282
48 Fort-de-France Martinique Martinique 3&504&94049&94 049 3&504&90347&90 347 3&504&89794&89 794 3&504&89000&89 000
49 Versailles Yvelines Île-de-France 3&504&85726&85 726 3&504&87549&87 549 3&504&86979&86 979 3&504&86686&86 686
50 Courbevoie Hauts-de-Seine Île-de-France 3&504&69694&69 694 3&504&84415&84 415 3&504&84974&84 974 3&504&85054&85 054
51 Vitry-sur-Seine Val-de-Marne Île-de-France 3&504&78908&78 908 3&504&82902&82 902 3&504&83650&83 650 3&504&84071&84 071
52 Pau Pyrénées-Atlantiques Aquitaine 3&504&78732&78 732 3&504&83903&83 903 3&504&84978&84 978 3&504&84036&84 036
53 Colombes Hauts-de-Seine Île-de-France 3&504&76757&76 757 3&504&82026&82 026 3&504&82552&82 552 3&504&83695&83 695
54 Aulnay-sous-Bois Seine-Saint-Denis Île-de-France 3&504&80021&80 021 3&504&81600&81 600 3&504&82513&82 513 3&504&82188&82 188
55 Asnières-sur-Seine Hauts-de-Seine Île-de-France 3&504&75837&75 837 3&504&82351&82 351 3&504&82056&82 056 3&504&81666&81 666
56 Rueil-Malmaison Hauts-de-Seine Île-de-France 3&504&73469&73 469 3&504&77625&77 625 3&504&78145&78 145 3&504&78112&78 112
57 Antibes Alpes-Maritimes Provence-Alpes-Côte d’Azur 3&504&72412&72 412 3&504&75820&75 820 3&504&75770&75 770 3&504&76994&76 994
58 Saint-Pierre Réunion Réunion 3&504&68915&68 915 3&504&74480&74 480 3&504&75265&75 265 3&504&76247&76 247
59 La Rochelle Charente-Maritime Poitou-Charentes 3&504&76584&76 584 3&504&77196&77 196 3&504&76848&76 848 3&504&75822&75 822
60 Saint-Maur-des-Fossés Val-de-Marne Île-de-France 3&504&73069&73 069 3&504&75214&75 214 3&504&75748&75 748 3&504&75724&75 724
61 Champigny-sur-Marne Val-de-Marne Île-de-France 3&504&74237&74 237 3&504&74863&74 863 3&504&74909&74 909 3&504&75142&75 142
62 Calais Pas-de-Calais Nord-Pas-de-Calais 3&504&77333&77 333 3&504&74888&74 888 3&504&75293&75 293 3&504&74817&74 817
63 Aubervilliers Seine-Saint-Denis Île-de-France 3&504&63136&63 136 3&504&73506&73 506 3&504&73699&73 699 3&504&74528&74 528
64 Cannes Alpes-Maritimes Provence-Alpes-Côte d’Azur 3&504&67304&67 304 3&504&70610&70 610 3&504&70829&70 829 3&504&72939&72 939
65 Le Tampon Réunion Réunion 3&504&60323&60 323 3&504&69849&69 849 3&504&70539&70 539 3&504&72026&72 026
66 Béziers Hérault Languedoc-Roussillon 3&504&69153&69 153 3&504&72245&72 245 3&504&72462&72 462 3&504&71672&71 672
67 Bourges Cher Centre 3&504&72480&72 480 3&504&70828&70 828 3&504&71155&71 155 3&504&68980&68 980
68 Dunkerque Nord Nord-Pas-de-Calais 3&504&70850&70 850 3&504&69274&69 274 3&504&68219&68 219 3&504&68292&68 292
69 Saint-Nazaire Loire-Atlantique Pays de la Loire 3&504&65874&65 874 3&504&68838&68 838 3&504&68522&68 522 3&504&66912&66 912
70 Colmar Haut-Rhin Alsace 3&504&65136&65 136 3&504&65713&65 713 3&504&66560&66 560 3&504&66871&66 871
71 Drancy Seine-Saint-Denis Île-de-France 3&504&62263&62 263 3&504&66063&66 063 3&504&65843&65 843 3&504&66194&66 194
72 Mérignac Gironde Aquitaine 3&504&61992&61 992 3&504&65469&65 469 3&504&66002&66 002 3&504&66095&66 095
73 Ajaccio Corse-du-Sud Korsika 3&504&52880&52 880 3&504&63723&63 723 3&504&64432&64 432 3&504&65153&65 153
74 Valence Drôme Rhône-Alpes 3&504&64260&64 260 3&504&65263&65 263 3&504&64803&64 803 3&504&64484&64 484
75 Quimper Finistère Bretagne 3&504&63238&63 238 3&504&64902&64 902 3&504&63961&63 961 3&504&63929&63 929
76 Issy-les-Moulineaux Hauts-de-Seine Île-de-France 3&504&52647&52 647 3&504&61471&61 471 3&504&62316&62 316 3&504&63297&63 297
77 Noisy-le-Grand Seine-Saint-Denis Île-de-France 3&504&58217&58 217 3&504&61341&61 341 3&504&62529&62 529 3&504&63106&63 106
78 Levallois-Perret Hauts-de-Seine Île-de-France 3&504&54700&54 700 3&504&62851&62 851 3&504&63225&63 225 3&504&62995&62 995
79 Villeneuve-d'Ascq Nord Nord-Pas-de-Calais 3&504&65042&65 042 3&504&61151&61 151 3&504&61630&61 630 3&504&62717&62 717
80 Troyes Aube Champagne-Ardenne 3&504&60958&60 958 3&504&61344&61 344 3&504&61823&61 823 3&504&61544&61 544
81 Antony Hauts-de-Seine Île-de-France 3&504&59855&59 855 3&504&60552&60 552 3&504&61761&61 761 3&504&61240&61 240
82 Neuilly-sur-Seine Hauts-de-Seine Île-de-France 3&504&59848&59 848 3&504&61471&61 471 3&504&60454&60 454 3&504&60341&60 341
83 La Seyne-sur-Mer Var Provence-Alpes-Côte d’Azur 3&504&60188&60 188 3&504&56768&56 768 3&504&58252&58 252 3&504&59999&59 999
84 Les Abymes Guadeloupe Guadeloupe 3&504&63054&63 054 3&504&60053&60 053 3&504&59404&59 404 3&504&59270&59 270
85 Sarcelles Val-d'Oise Île-de-France 3&504&57871&57 871 3&504&58654&58 654 3&504&59594&59 594 3&504&59221&59 221
86 Clichy Hauts-de-Seine Île-de-France 3&504&50179&50 179 3&504&57162&57 162 3&504&58646&58 646 3&504&58388&58 388
87 Lorient Morbihan Bretagne 3&504&59189&59 189 3&504&58547&58 547 3&504&58135&58 135 3&504&58148&58 148
88 Niort Deux-Sèvres Poitou-Charentes 3&504&56663&56 663 3&504&58066&58 066 3&504&58576&58 576 3&504&58072&58 072
89 Cayenne Fransk Guyana Fransk Guyana 3&504&50594&50 594 3&504&58004&58 004 3&504&58008&58 008 3&504&57643&57 643
90 Pessac Gironde Aquitaine 3&504&56143&56 143 3&504&57187&57 187 3&504&57851&57 851 3&504&57632&57 632
91 Vénissieux Rhône Rhône-Alpes 3&504&56061&56 061 3&504&57179&57 179 3&504&56935&56 935 3&504&57629&57 629
92 Saint-Quentin Aisne Picardie 3&504&59066&59 066 3&504&56792&56 792 3&504&56471&56 471 3&504&56843&56 843
93 Chambéry Savoie Rhône-Alpes 3&504&55786&55 786 3&504&57543&57 543 3&504&57420&57 420 3&504&56835&56 835
94 Ivry-sur-Seine Val-de-Marne Île-de-France 3&504&50972&50 972 3&504&55608&55 608 3&504&55583&55 583 3&504&56679&56 679
95 Cergy Val-d'Oise Île-de-France 3&504&54781&54 781 3&504&56873&56 873 3&504&57600&57 600 3&504&56108&56 108
96 Montauban Tarn-et-Garonne Midi-Pyrénées 3&504&51855&51 855 3&504&53941&53 941 3&504&55438&55 438 3&504&55974&55 974
97 Hyères Var Provence-Alpes-Côte d’Azur 3&504&51417&51 417 3&504&55007&55 007 3&504&54888&54 888 3&504&55135&55 135
98 Beauvais Oise Picardie 3&504&55392&55 392 3&504&55481&55 481 3&504&55230&55 230 3&504&54953&54 953
99 Cholet Maine-et-Loire Pays de la Loire 3&504&54204&54 204 3&504&54632&54 632 3&504&54371&54 371 3&504&54118&54 118
100 Bondy Seine-Saint-Denis Île-de-France 3&504&46826&46 826 3&504&53311&53 311 3&504&53159&53 159 3&504&53259&53 259
101 Villejuif Val-de-Marne Île-de-France 3&504&47384&47 384 3&504&50571&50 571 3&504&51410&51 410 3&504&53240&53 240
102 Saint-André Réunion Réunion 3&504&43174&43 174 3&504&51817&51 817 3&504&51964&51 964 3&504&52956&52 956
103 Vannes Morbihan Bretagne 3&504&51759&51 759 3&504&53079&53 079 3&504&52984&52 984 3&504&52983&52 983
104 Maisons-Alfort Val-de-Marne Île-de-France 3&504&51103&51 103 3&504&53233&53 233 3&504&53085&53 085 3&504&52852&52 852
105 Fontenay-sous-Bois Val-de-Marne Île-de-France 3&504&50921&50 921 3&504&51727&51 727 3&504&52143&52 143 3&504&52848&52 848
106 Chelles Seine-et-Marne Île-de-France 3&504&45399&45 399 3&504&48616&48 616 3&504&51035&51 035 3&504&52765&52 765
107 Arles Bouches-du-Rhône Provence-Alpes-Côte d’Azur 3&504&50513&50 513 3&504&51970&51 970 3&504&52197&52 197 3&504&52729&52 729
108 Pantin Seine-Saint-Denis Île-de-France 3&504&49919&49 919 3&504&53577&53 577 3&504&53315&53 315 3&504&52698&52 698
109 Épinay-sur-Seine Seine-Saint-Denis Île-de-France 3&504&46409&46 409 3&504&51598&51 598 3&504&52020&52 020 3&504&52689&52 689
110 Fréjus Var Provence-Alpes-Côte d’Azur 3&504&46801&46 801 3&504&51537&51 537 3&504&52436&52 436 3&504&52687&52 687
111 Évry Essonne Île-de-France 3&504&49437&49 437 3&504&52651&52 651 3&504&52802&52 802 3&504&52500&52 500
112 La Roche-sur-Yon Vendée Pays de la Loire 3&504&49262&49 262 3&504&50717&50 717 3&504&51124&51 124 3&504&51724&51 724
113 Grasse Alpes-Maritimes Provence-Alpes-Côte d’Azur 3&504&43874&43 874 3&504&48801&48 801 3&504&50257&50 257 3&504&51580&51 580
114 Sartrouville Yvelines Île-de-France 3&504&50219&50 219 3&504&51600&51 600 3&504&51601&51 601 3&504&51447&51 447
115 Clamart Hauts-de-Seine Île-de-France 3&504&48572&48 572 3&504&50655&50 655 3&504&51000&51 000 3&504&51407&51 407
116 Narbonne Aude Languedoc-Roussillon 3&504&46510&46 510 3&504&50776&50 776 3&504&51306&51 306 3&504&51005&51 005
117 Laval Mayenne Pays de la Loire 3&504&50947&50 947 3&504&51233&51 233 3&504&50613&50 613 3&504&50931&50 931
118 Charleville-Mézières Ardennes Champagne-Ardenne 3&504&55490&55 490 3&504&51997&51 997 3&504&51070&51 070 3&504&50876&50 876
119 Évreux Eure Haute-Normandie 3&504&51198&51 198 3&504&51239&51 239 3&504&51485&51 485 3&504&50777&50 777
120 Sevran Seine-Saint-Denis Île-de-France 3&504&47063&47 063 3&504&51106&51 106 3&504&51110&51 110 3&504&50770&50 770
121 Saint-Louis Réunion Réunion 3&504&43519&43 519 3&504&49455&49 455 3&504&50131&50 131 3&504&50717&50 717
122 Le Blanc-Mesnil Seine-Saint-Denis Île-de-France 3&504&46936&46 936 3&504&51109&51 109 3&504&50910&50 910 3&504&50668&50 668
123 Belfort Territoire de Belfort Franche-Comté 3&504&50417&50 417 3&504&50863&50 863 3&504&51327&51 327 3&504&50346&50 346
124 Annecy Haute-Savoie Rhône-Alpes 3&504&50348&50 348 3&504&51023&51 023 3&504&51119&51 119 3&504&50115&50 115
125 Brive-la-Gaillarde Corrèze Limousin 3&504&49127&49 127 3&504&50009&50 009 3&504&50231&50 231 3&504&49675&49 675
126 Cagnes-sur-Mer Alpes-Maritimes Provence-Alpes-Côte d’Azur 3&504&43942&43 942 3&504&48313&48 313 3&504&48941&48 941 3&504&48926&48 926
127 Meaux Seine-et-Marne Île-de-France 3&504&49421&49 421 3&504&48842&48 842 3&504&48466&48 466 3&504&48853&48 853
128 Albi Tarn Midi-Pyrénées 3&504&46274&46 274 3&504&48712&48 712 3&504&48889&48 889 3&504&48847&48 847
129 Saint-Malo Ille-et-Vilaine Bretagne 3&504&50675&50 675 3&504&49661&49 661 3&504&48563&48 563 3&504&48211&48 211
130 Vincennes Val-de-Marne Île-de-France 3&504&43595&43 595 3&504&47488&47 488 3&504&47372&47 372 3&504&48118&48 118
131 Bobigny Seine-Saint-Denis Île-de-France 3&504&44079&44 079 3&504&47806&47 806 3&504&48196&48 196 3&504&47726&47 726
132 Carcassonne Aude Languedoc-Roussillon 3&504&43950&43 950 3&504&46639&46 639 3&504&47620&47 620 3&504&47634&47 634
133 Blois Loir-et-Cher Centre 3&504&49171&49 171 3&504&48487&48 487 3&504&47854&47 854 3&504&46834&46 834
134 Montrouge Hauts-de-Seine Île-de-France 3&504&37733&37 733 3&504&45178&45 178 3&504&46500&46 500 3&504&46682&46 682
135 Martigues Bouches-du-Rhône Provence-Alpes-Côte d’Azur 3&504&43493&43 493 3&504&46318&46 318 3&504&46247&46 247 3&504&46471&46 471
136 Châlons-en-Champagne Marne Champagne-Ardenne 3&504&47339&47 339 3&504&46184&46 184 3&504&45829&45 829 3&504&46138&46 138
137 Aubagne Bouches-du-Rhône Provence-Alpes-Côte d’Azur 3&504&42638&42 638 3&504&44682&44 682 3&504&44804&44 804 3&504&46093&46 093
138 Châteauroux Indre Centre 3&504&49632&49 632 3&504&47559&47 559 3&504&47127&47 127 3&504&46026&46 026
139 Chalon-sur-Saône Saône-et-Loire Bourgogne 3&504&50124&50 124 3&504&46534&46 534 3&504&46676&46 676 3&504&46017&46 017
140 Saint-Brieuc Côtes-d'Armor Bretagne 3&504&46087&46 087 3&504&46437&46 437 3&504&46178&46 178 3&504&45879&45 879
141 Suresnes Hauts-de-Seine Île-de-France 3&504&46087&46 087 3&504&46437&46 437 3&504&44738&44 738 3&504&45617&45 617
142 Saint-Ouen Seine-Saint-Denis Île-de-France 3&504&39722&39 722 3&504&42950&42 950 3&504&43954&43 954 3&504&45595&45 595
143 Alfortville Val-de-Marne Île-de-France 3&504&36232&36 232 3&504&42743&42 743 3&504&44116&44 116 3&504&44728&44 728
144 Meudon Hauts-de-Seine Île-de-France 3&504&43663&43 663 3&504&44745&44 745 3&504&44873&44 873 3&504&44706&44 706
145 Puteaux Hauts-de-Seine Île-de-France 3&504&40780&40 780 3&504&42981&42 981 3&504&43994&43 994 3&504&44548&44 548
146 Bayonne Pyrénées-Atlantiques Aquitaine 3&504&40078&40 078 3&504&44406&44 406 3&504&44498&44 498 3&504&44506&44 506
147 Tarbes Hautes-Pyrénées Midi-Pyrénées 3&504&46275&46 275 3&504&45433&45 433 3&504&44973&44 973 3&504&44174&44 174
148 Boulogne-sur-Mer Pas-de-Calais Nord-Pas-de-Calais 3&504&44859&44 859 3&504&44273&44 273 3&504&43840&43 840
149 Saint-Herblain Loire-Atlantique Pays de la Loire 3&504&43726&43 726 3&504&43901&43 901 3&504&43516&43 516
150 Castres Tarn Midi-Pyrénées 3&504&43496&43 496 3&504&43141&43 141 3&504&43347&43 347
151 Bastia Haute-Corse Korsika 3&504&37884&37 884 3&504&43577&43 577 3&504&43315&43 315
152 Sète Hérault Languedoc-Roussillon 3&504&39542&39 542 3&504&43008&43 008 3&504&42972&42 972
153 Mantes-la-Jolie Yvelines Île-de-France 3&504&43672&43 672 3&504&41930&41 930 3&504&42916&42 916
154 Istres Bouches-du-Rhône Provence-Alpes-Côte d’Azur 3&504&38993&38 993 3&504&42090&42 090 3&504&42775&42 775
155 Arras Pas-de-Calais Nord-Pas-de-Calais 3&504&40590&40 590 3&504&42015&42 015 3&504&42672&42 672
156 Valenciennes Nord Nord-Pas-de-Calais 3&504&41278&41 278 3&504&42426&42 426 3&504&42670&42 670
157 Angoulême Charente Poitou-Charentes 3&504&43171&43 171 3&504&42096&42 096 3&504&42669&42 669
158 Douai Nord Nord-Pas-de-Calais 3&504&42796&42 796 3&504&42766&42 766 3&504&42621&42 621
159 Le Cannet Alpes-Maritimes Provence-Alpes-Côte d’Azur 3&504&42158&42 158 3&504&42531&42 531 3&504&42207&42 207
160 Wattrelos Nord Nord-Pas-de-Calais 3&504&42753&42 753 3&504&42852&42 852 3&504&42077&42 077
161 Gennevilliers Hauts-de-Seine Île-de-France 3&504&42513&42 513 3&504&43054&43 054 3&504&41960&41 960
162 Livry-Gargan Seine-Saint-Denis Île-de-France 3&504&37288&37 288 3&504&41556&41 556 3&504&41893&41 893
163 Compiègne Oise Picardie 3&504&41254&41 254 3&504&42036&42 036 3&504&41714&41 714
164 Saint-Germain-en-Laye Yvelines Île-de-France 3&504&38423&38 423 3&504&41312&41 312 3&504&41517&41 517
165 Corbeil-Essonnes Essonne Île-de-France 3&504&39378&39 378 3&504&40929&40 929 3&504&41308&41 308
166 Rosny-sous-Bois Seine-Saint-Denis Île-de-France 3&504&39105&39 105 3&504&41174&41 174 3&504&41283&41 283
167 Caluire-et-Cuire Rhône Rhône-Alpes 3&504&41233&41 233 3&504&41418&41 418 3&504&41010&41 010
168 Salon-de-Provence Bouches-du-Rhône Provence-Alpes-Côte d’Azur 3&504&37129&37 129 3&504&40147&40 147 3&504&40943&40 943
169 Talence Gironde Aquitaine 3&504&37210&37 210 3&504&40920&40 920 3&504&40940&40 940
170 Saint-Priest Rhône Rhône-Alpes 3&504&40974&40 974 3&504&40746&40 746 3&504&40917&40 917
171 Thionville Moselle Lorraine 3&504&40907&40 907 3&504&41127&41 127 3&504&40910&40 910
172 Vaulx-en-Velin Rhône Rhône-Alpes 3&504&39154&39 154 3&504&40300&40 300 3&504&40626&40 626
173 Bourg-en-Bresse Ain Rhône-Alpes 3&504&40666&40 666 3&504&40156&40 156 3&504&40506&40 506
174 Massy Essonne Île-de-France 3&504&37712&37 712 3&504&40183&40 183 3&504&40386&40 386
175 Cherbourg-Octeville Manche Basse-Normandie 3&504&25370&25 370 3&504&40838&40 838 3&504&40288&40 288
176 Alès Gard Languedoc-Roussillon 3&504&39346&39 346 3&504&40949&40 949 3&504&40108&40 108
177 Chartres Eure-et-Loir Centre 3&504&40361&40 361 3&504&40022&40 022 3&504&39767&39 767
178 Montluçon Allier Auvergne 3&504&41362&41 362 3&504&39889&39 889 3&504&39761&39 761
179 Le Lamentin Martinique Martinique 3&504&35460&35 460 3&504&39847&39 847 3&504&39442&39 442
180 Marcq-en-Barœul Nord Nord-Pas-de-Calais 3&504&37177&37 177 3&504&38939&38 939 3&504&39101&39 101
181 Garges-lès-Gonesse Val-d'Oise Île-de-France 3&504&40058&40 058 3&504&39672&39 672 3&504&39098&39 098
182 Bron Rhône Rhône-Alpes 3&504&37369&37 369 3&504&38919&38 919 3&504&38833&38 833
183 Noisy-le-Sec Seine-Saint-Denis Île-de-France 3&504&37312&37 312 3&504&38587&38 587 3&504&38802&38 802
184 Bagneux Hauts-de-Seine Île-de-France 3&504&37252&37 252 3&504&38936&38 936 3&504&38592&38 592
185 Le Port Réunion Réunion 3&504&38412&38 412 3&504&38148&38 148 3&504&38313&38 313
186 Gagny Seine-Saint-Denis Île-de-France 3&504&36715&36 715 3&504&37729&37 729 3&504&38220&38 220
187 Nevers Nièvre Bourgogne 3&504&40932&40 932 3&504&38496&38 496 3&504&38007&38 007
188 Anglet Pyrénées-Atlantiques Aquitaine 3&504&35263&35 263 3&504&37646&37 646 3&504&37934&37 934
189 Rezé Loire-Atlantique Pays de la Loire 3&504&35478&35 478 3&504&37333&37 333 3&504&37846&37 846
190 Melun Seine-et-Marne Île-de-France 3&504&35695&35 695 3&504&37663&37 663 3&504&37835&37 835
191 Gap Hautes-Alpes Provence-Alpes-Côte d’Azur 3&504&36262&36 262 3&504&37332&37 332 3&504&37785&37 785
192 Vitrolles Bouches-du-Rhône Provence-Alpes-Côte d’Azur 3&504&36784&36 784 3&504&37690&37 690 3&504&37479&37 479
193 Savigny-sur-Orge Essonne Île-de-France 3&504&36258&36 258 3&504&37259&37 259 3&504&37469&37 469
194 La Courneuve Seine-Saint-Denis Île-de-France 3&504&35310&35 310 3&504&37034&37 034 3&504&37228&37 228
195 Auxerre Yonne Bourgogne 3&504&37790&37 790 3&504&37419&37 419 3&504&37218&37 218
196 Choisy-le-Roi Val-de-Marne Île-de-France 3&504&34336&34 336 3&504&36198&36 198 3&504&37165&37 165
197 Draguignan Var Provence-Alpes-Côte d’Azur 3&504&32829&32 829 3&504&37088&37 088 3&504&37117&37 117
198 Poissy Yvelines Île-de-France 3&504&35841&35 841 3&504&35860&35 860 3&504&37109&37 109
199 Lens Pas-de-Calais Nord-Pas-de-Calais 3&504&36206&36 206 3&504&35583&35 583 3&504&36011&36 011
200 Saint-Martin Saint-Martin Saint-Martin 3&504&29078&29 078 3&504&35263&35 263 3&504&35925&35 925
201 Joué-lès-Tours Indre-et-Loire Centre 3&504&36517&36 517 3&504&36233&36 233 3&504&35836&35 836
202 Roanne Loire Rhône-Alpes 3&504&38896&38 896 3&504&36126&36 126 3&504&35750&35 750
203 Saint-Martin-d'Hères Isère Rhône-Alpes 3&504&35777&35 777 3&504&35217&35 217 3&504&35502&35 502
204 Villepinte Seine-Saint-Denis Île-de-France 3&504&33782&33 782 3&504&35592&35 592 3&504&35444&35 444
205 Saint-Chamond Loire Rhône-Alpes 3&504&37378&37 378 3&504&35608&35 608 3&504&35414&35 414
206 Tremblay-en-France Seine-Saint-Denis Île-de-France 3&504&33885&33 885 3&504&35340&35 340 3&504&35410&35 410
207 Échirolles Isère Rhône-Alpes 3&504&32806&32 806 3&504&35687&35 687 3&504&35383&35 383
208 Haguenau Bas-Rhin Alsace 3&504&32242&32 242 3&504&34891&34 891 3&504&35112&35 112
209 Six-Fours-les-Plages Var Provence-Alpes-Côte d’Azur 3&504&32742&32 742 3&504&34325&34 325 3&504&35091&35 091
210 Pontault-Combault Seine-et-Marne Île-de-France 3&504&32886&32 886 3&504&34546&34 546 3&504&34733&34 733
211 Stains Seine-Saint-Denis Île-de-France 3&504&32839&32 839 3&504&34670&34 670 3&504&34663&34 663
212 Montélimar Drôme Rhône-Alpes 3&504&31344&31 344 3&504&33924&33 924 3&504&34636&34 636
213 Saint-Joseph Réunion Réunion 3&504&30293&30 293 3&504&33509&33 509 3&504&34602&34 602
214 Sainte-Geneviève-des-Bois Essonne Île-de-France 3&504&32125&32 125 3&504&34024&34 024 3&504&34411&34 411
215 Saint-Raphaël Var Provence-Alpes-Côte d’Azur 3&504&30671&30 671 3&504&33804&33 804 3&504&34381&34 381
216 Bagnolet Seine-Saint-Denis Île-de-France 3&504&32511&32 511 3&504&34069&34 069 3&504&34269&34 269
217 Saint-Laurent-du-Maroni Fransk Guyana Fransk Guyana 3&504&19211&19 211 3&504&33707&33 707 3&504&34149&34 149
218 Montigny-le-Bretonneux Yvelines Île-de-France 3&504&35216&35 216 3&504&33968&33 968 3&504&34038&34 038
219 Châtellerault Vienne Poitou-Charentes 3&504&34126&34 126 3&504&34402&34 402 3&504&33993&33 993
220 Conflans-Sainte-Honorine Yvelines Île-de-France 3&504&33327&33 327 3&504&33671&33 671 3&504&33888&33 888
221 Mâcon Saône-et-Loire Bourgogne 3&504&34469&34 469 3&504&34171&34 171 3&504&33865&33 865
222 Agen Lot-et-Garonne Aquitaine 3&504&30170&30 170 3&504&33728&33 728 3&504&33863&33 863
223 Villefranche-sur-Saône Rhône Rhône-Alpes 3&504&30647&30 647 3&504&34188&34 188 3&504&33840&33 840
224 Creil Oise Picardie 3&504&30675&30 675 3&504&33479&33 479 3&504&33837&33 837
225 Épinal Vosges Lorraine 3&504&35794&35 794 3&504&34014&34 014 3&504&33528&33 528
226 Saint-Benoît Réunion Réunion 3&504&31560&31 560 3&504&33187&33 187 3&504&33485&33 485
227 Neuilly-sur-Marne Seine-Saint-Denis Île-de-France 3&504&32754&32 754 3&504&33352&33 352 3&504&33422&33 422
228 Dieppe Seine-Maritime Haute-Normandie 3&504&34653&34 653 3&504&33618&33 618 3&504&33375&33 375
229 Romans-sur-Isère Drôme Rhône-Alpes 3&504&32667&32 667 3&504&33138&33 138 3&504&33234&33 234
230 Marignane Bouches-du-Rhône Provence-Alpes-Côte d’Azur 3&504&34006&34 006 3&504&32921&32 921 3&504&33159&33 159
231 Franconville Val-d'Oise Île-de-France 3&504&33497&33 497 3&504&32988&32 988 3&504&32932&32 932
232 Les Mureaux Yvelines Île-de-France 3&504&31739&31 739 3&504&32634&32 634 3&504&32911&32 911
233 La Ciotat Bouches-du-Rhône Provence-Alpes-Côte d’Azur 3&504&31630&31 630 3&504&32126&32 126 3&504&32901&32 901
234 Maubeuge Nord Nord-Pas-de-Calais 3&504&33546&33 546 3&504&32699&32 699 3&504&32667&32 667
235 Châtillon Hauts-de-Seine Île-de-France 3&504&28622&28 622 3&504&32077&32 077 3&504&32609&32 609
236 Colomiers Haute-Garonne Midi-Pyrénées 3&504&28538&28 538 3&504&32110&32 110 3&504&32315&32 315
237 Cambrai Nord Nord-Pas-de-Calais 3&504&33738&33 738 3&504&32594&32 594 3&504&32296&32 296
238 Liévin Pas-de-Calais Nord-Pas-de-Calais 3&504&33427&33 427 3&504&32565&32 565 3&504&32174&32 174
239 Dreux Eure-et-Loir Centre 3&504&31849&31 849 3&504&32723&32 723 3&504&32155&32 155
240 Le Perreux-sur-Marne Val-de-Marne Île-de-France 3&504&30080&30 080 3&504&32067&32 067 3&504&32100&32 100
241 Châtenay-Malabry Hauts-de-Seine Île-de-France 3&504&30621&30 621 3&504&31873&31 873 3&504&31946&31 946
242 Schiltigheim Bas-Rhin Alsace 3&504&30841&30 841 3&504&31239&31 239 3&504&31729&31 729
243 Thonon-les-Bains Haute-Savoie Rhône-Alpes 3&504&28927&28 927 3&504&31213&31 213 3&504&31562&31 562
244 Viry-Châtillon Essonne Île-de-France 3&504&30257&30 257 3&504&31252&31 252 3&504&31249&31 249
245 Vandœuvre-lès-Nancy Meurthe-et-Moselle Lorraine 3&504&32048&32 048 3&504&31447&31 447 3&504&31196&31 196
246 Sainte-Marie Réunion Réunion 3&504&26582&26 582 3&504&30596&30 596 3&504&31143&31 143
247 Houilles Yvelines Île-de-France 3&504&29634&29 634 3&504&30835&30 835 3&504&30973&30 973
248 Plaisir Yvelines Île-de-France 3&504&31045&31 045 3&504&31539&31 539 3&504&30937&30 937
249 Nogent-sur-Marne Val-de-Marne Île-de-France 3&504&28191&28 191 3&504&30632&30 632 3&504&30912&30 912
250 Malakoff Hauts-de-Seine Île-de-France 3&504&29402&29 402 3&504&30509&30 509 3&504&30735&30 735
251 Vallauris Alpes-Maritimes Provence-Alpes-Côte d’Azur 3&504&25773&25 773 3&504&30610&30 610 3&504&30645&30 645
252 Villeneuve-Saint-Georges Val-de-Marne Île-de-France 3&504&28361&28 361 3&504&30450&30 450 3&504&30609&30 609
253 Athis-Mons Essonne Île-de-France 3&504&29427&29 427 3&504&30615&30 615 3&504&30462&30 462
254 Sotteville-lès-Rouen Seine-Maritime Haute-Normandie 3&504&29553&29 553 3&504&30076&30 076 3&504&30392&30 392
255 Goussainville Val-d'Oise Île-de-France 3&504&27356&27 356 3&504&30142&30 142 3&504&30310&30 310
256 Saint-Laurent-du-Var Alpes-Maritimes Provence-Alpes-Côte d’Azur 3&504&27141&27 141 3&504&30076&30 076 3&504&30290&30 290
257 Mont-de-Marsan Landes Aquitaine 3&504&29489&29 489 3&504&30230&30 230 3&504&30212&30 212
258 Palaiseau Essonne Île-de-France 3&504&28965&28 965 3&504&30339&30 339 3&504&30149&30 149
259 Chatou Yvelines Île-de-France 3&504&28588&28 588 3&504&29472&29 472 3&504&30063&30 063
260 Orange Vaucluse Provence-Alpes-Côte d’Azur 3&504&27989&27 989 3&504&29589&29 589 3&504&30025&30 025


Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Innbyggere uten dobbelttelling, offisielle franske befolkningsdata gyldig til 31. desember 2008.
  2. ^ Innbyggertall i kommunen, offisielle franske data gyldig fra 1. januar 2009, Kilde : Insee.
  3. ^ Innbyggertall i kommunen, offisielle franske data gyldig fra 1. januar 2010, Kilde : Insee.
  4. ^ Innbyggertall i kommunen, offisielle franske data gyldig fra 1. januar 2011, Kilde : Insee.
  5. ^ I 2000 ble Lille sammslått med kommunen Lomme som hadde i 1999 27.940 innbyggere. Med dagens bygrenser hadde Lille 212.597 innbyggere i 1999.