Troyes

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Troyes
Rue Champeaux

Våpen

LandFrankrikes flagg Frankrike
RegionGrand Est
DepartementAube
ArrondissementTroyes
StatusKommune
Postnummer10000
Areal13,2 km²[1]
Befolkning62 782[2] (2021)
Bef.tetthet4 756,21 innb./km²
Høyde o.h.118 meter
Nettsidewww.ville-troyes.fr
Kart
Troyes
48°17′56″N 4°04′41″Ø

Troyes er en kommune i departementet Aube i regionen Grand Est nord i Frankrike. Troyes er hovedstad i departementet. Byen er naboby til Pont-Sainte-Marie og ligger ved elven Seine.

Katedralen St. Pierre et Paul i Troyes

Historie[rediger | rediger kilde]

Troyes har eksistert siden romertiden. I middelalderen vant byen seg et navn som sentrum for handel og det er den fremdeles. Ludvig den stamme ble kronet i byen i 878 av pave Johannes VII. Fyrsten i Champagne valgte Troyes som sete. I 1285, da Filip den smukke forente Champagne med kongeriket, hadde byen en rekke privilegier.

Johan den fryktløse, hertug av Burgund og alliert med England, ville gjøre byen til hovedstad i Frankrike i 1417. Han kom til enighet med Isabella av Bayern, kona til Karl VI av Frankrike, om at byen skulle ha hoff, råd og folkeforsamling med kontrollerende organer. I Troyes ble Henrik V av England 21. mai 1420 forlovet med Catherine, datter til Karl VI. Hun skulle etterfølge ham som dauphin. Fredsavtalen i Troyes fra 1420 skulle få slutt på hundreårskrigen. I 1429 vant Jeanne d’Arc byen tilbake fra engelsk herredømme.

Næringsliv[rediger | rediger kilde]

Lacoste har sitt hovedkontor i byen. Det er også annen tekstil- og gummiindustri i byen. Ettersom den er en del av Champagne-distriktet, er det stor vinproduksjon her.

Befolkningsutvikling[rediger | rediger kilde]

Antall innbyggere i kommunen Troyes

Referanse: INSEE
Referanse: INSEE

Referanse: INSEE[3]


Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]