Saint-Ouen (Seine-Saint-Denis)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Saint-Ouen
Hotel de ville de saint ouen.JPG
Rådhuset

Våpen

Kart over Saint-Ouen

LandFrankrike Frankrike
RegionÎle-de-France
DepartementSeine-Saint-Denis
StatusKommune
Postnummer93400
Areal4,31 km²
Befolkning50 670 (2018)
Bef.tetthet11 756,38 innb./km²
Høyde over havet35 meter
ArrondissementSaint-Denis

Saint-Ouen
48°54′25″N 2°19′59″Ø

Saint-Ouen er en kommune i departementet Seine-Saint-Denis i regionen Île-de-France, og er en av de nordlige forstedene til Paris. Kommunen ligger 6,6 km fra sentrum av Paris.

Saint-Ouen grenser mot Paris is sør, Clichy i vest, Asnières-sur-Seine og L'Île-Saint-Denis i nord, og Saint-Denis i øst.

Fra bruktmarkedet

Paris' bruktmarked er i Saint-Ouen, der finner man den største konsentrasjonen av selgere av antikviteter og brukte møbler i verden[trenger referanse]. Bruktmarkedet (marché aux puces) blir arrangert hver lørdag, søndag og mandag. På grunn hyppigheten, har det i lengre tid bare vært profesjonelle selgere, som leier sine plasser med en minstetid på tre år.

Historie[rediger | rediger kilde]

1. januar 1860 ble byen Paris utvidet ved at den overtok nabokommuner. Ved den anledningen ble en del av Saint-Ouen slått sammen med Paris. På samme tid ble kommunen La Chapelle-Saint-Denis oppløst og delt mellom Paris, Saint-Ouen, Saint-Denis, og Aubervilliers. Saint-Ouen fikk en liten del av arealet fra La Chapelle-Saint-Denis. Kommunen Montmartre ble også oppløst, og Paris overtok mesteparten av Montmartre, men Saint-Ouen fikk en liten del av den nordlige delen av kommunen.

Befolkningsutvikling[rediger | rediger kilde]

Antall innbyggere i kommunen Saint-Ouen

Referanse:INSEE

Referanse: INSEE[1]Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

frankrikestubbDenne frankrikerelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.