Centre-Val de Loire

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Centre-Val de Loire
Centre-Val de Loire

Flagg

Våpen

Kart over Centre-Val de Loire

LandFrankrike Frankrike
StatusRegion
Adm. senterOrléans
Areal39 151 km²
Befolkning2 548 065 (2010)
Bef.tetthet65,1 innb./km²

Centre
47°30′0″N 1°45′0″E

Centre-Val de Loire er en fransk region. Regionen består av departementene Cher, Eure-et-Loir, Indre, Indre-et-Loire, Loir-et-Cher og Loiret. Området har historisk vært inndelt i provinsene Berry, Orléanais og Touraine. Regionen har (2010) litt over 2,5 millioner innbyggere.[1]

Geografi[rediger | rediger kilde]

Centre ligger nordvest for det geografiske sentrum av Frankrike, og er den fjerde største regionen i Frankrike i utstrekning. I nord grenser regionen mot Haute-Normandie og Île-de-France, i øst mot Bourgogne, i sør mot Auvergne og Limousin og i vest mot Poitou-Charentes, Pays de la Loire og Basse-Normandie. Geografisk er elven Loire det dominerende landskapselementet, og langs denne ligger regionens største byer, med Tours og Orléans som de største. Andre større byer er Blois, Bourges og Chartres.

Økonomi[rediger | rediger kilde]

Det produseres vin og andre landbruksprodukter i og rundt Loiredalen, og regionen er den største i Frankrike når det gjelder kornproduksjon, mens den er den sjette største i industriproduksjon.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Populations légales 2010 des régions». INSEE. Besøkt 19. juni 2013. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


frankrikestubbDenne frankrikerelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.