Hopp til innhold

Centre-Val de Loire

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Centre-Val de Loire

Flagg

Våpen

LandFrankrikes flagg Frankrike
StatusRegion
Grunnlagt4. juni 1960
Adm. senterOrléans
Areal39 151 km²
Befolkning2 573 303[1] (2021)
Bef.tetthet65,73 innb./km²
SpråkFransk Rediger på Wikidata
Kart
Centre
47°30′N 1°45′Ø

Centre-Val de Loire (før 2016 bare Centre) er en fransk region. Regionen består av departementene Cher, Eure-et-Loir, Indre, Indre-et-Loire, Loir-et-Cher og Loiret. Området har historisk vært inndelt i provinsene Berry, Orléanais og Touraine. Regionen har (2010) litt over 2,5 millioner innbyggere.[2]

Geografi[rediger | rediger kilde]

Centre-Val de Loire ligger nordvest for det geografiske sentrum av Frankrike, og er den fjerde største regionen i Frankrike i utstrekning. I nord grenser regionen mot Normandie og Île-de-France, i øst mot Bourgogne, i sør mot Auvergne-Rhône-Alpes og Limousin og i vest mot Poitou-Charentes, Pays de la Loire og Normandie. Geografisk er elven Loire det dominerende landskapselementet, og langs denne ligger regionens største byer, med Tours og Orléans som de største. Andre større byer er Blois, Bourges og Chartres.

Økonomi[rediger | rediger kilde]

Det produseres vin og andre landbruksprodukter i og rundt Loiredalen, og regionen er den største i Frankrike når det gjelder kornproduksjon, mens den er den sjette største i industriproduksjon.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]