Day of Defeat: Source

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Day of Defeat: Source
UtviklerValve Software
UtgiverValve Software
DistributørElectronic Arts
Steam[1]
KomponistMike Morasky
SpillmotorSource
PlattformMicrosoft Windows
Utgivelse26. september 2005 (Steam)
28. september 2005 (Windows)
SjangerFørstepersonsskytespill
ModusFlerspiller
Aldersgrense
Nettstedwww.dayofdefeat.com
Del av en serie

Day of Defeat: Source (også kalt DOD: S eller DOD 2) er en oppdatert versjon av online spillet Day of Defeat som kom ut i 2003 som en mod til Half-Life. Spillet bruker Sourcemotoren akkurat som Half-Life 2 og Counter-Strike: Source. Spillet blir distribuert gjennom Steam.

Oppbygning[rediger | rediger kilde]

Når man logger inn på en server får man valget mellom å velge Allies eller Axis(den tyske armeen). Etter at man har valgt lag kan man velge mellom klassene Rifleman, Assault, Support, Sniper, Machine Gunner eller Rocket. Noen server begrenser antall plasser for noen klasser fordi de ikke ønsker for mye snipere eller Machine Gunnere. Spilleren kan også velge random, som lar spillet velge en klasse for deg. Når en spiller starter får spilleren i oppgave å holde kontroll over objektivene. Når en spiller dør, må man vente for forsterkninger som kan ta opp til femten minutter. Sammenlignet med andre første persons skytespill har Day of Defeat source en liten andel liv (hp/Hit Points). Hvis man blir skutt i hodet med hvilket som helst våpen betyr det øyeblikklig død. Derfor må man spille klokt. Det vil blant annet si å bruke gjemmesteder og tenke taktisk for å bekjempe fienden. Spillere må jobbe sammen og bruke kombinasjoneer. Noen våpen må brukes på spesielle måter for at de skal ha en effekt. MG42 må plantes, raketter må plasseres på skulderen, sniper riflen må bruke zoom og man må dra ut sikringssplinten før man kaster granaten. Hvis en spiller holder en granat lengre enn 5 sekunder etter at splinten er fjernet sprenger den i hånden hans. Han dør, men det gjør også de lagkameratene som er i nærheten, hvis såkalt friendly fire (en funksjon som lar en person skade lagkameratene sine) er på.

Banenes forskjellige mål[rediger | rediger kilde]

  • Erobre flagget/Ta flagget: Spillere kan erobre flagg ved så stå nær flagget for en viss tid. Noen flagg trenger mer enn én spiller for å overta flagget. Flaggene er enten grå (uerobret), rød (Axis) eller grønne (Allies).
  • Erobre målet: Dette er en variasjon av erobre flagg prinsippet, men her skal et mål (fly eller bygning) erobres.
  • Ødelegg målet: Spillere ødelegger et mål ved å plante en bombe på stedet. For å plante bomben trenger spilleren å stå i bombeområdet. På noen baner kan spillere ødelegge mål (stridsvogner) ved å bruke bazookas.
  • Overta et objekt: Spillere skal overta en ting (hemmelig dokument) og returnere det til en lokalitet.

Våpner og klasser[rediger | rediger kilde]

Klasse US Army Wehrmacht
Rifleman M1 Garand
2x rifle granater
Kniv
Mauser Karabiner 98k
2x rifle granater
Spade
Assault M1A1 Thompson
Colt M1911A1
Håndgranat
Røykgranat
MP40
Walther P38
Model 24 Stielhandgranate
Model 24 Stielhandgranate røyk
Support M1918A2 Browning Automatic Rifle
Håndgranat
Kniv
Sturmgewehr 44
2x Model 24 Stielhandgranate
Spade
Sniper Springfield M1903 rifle
Colt M1911A1
Kniv
Karabiner 98k (med kikkertsikte)
Walther P38
Spade
Machine
Gunner
Browning M1919A6
Colt M1911A1
Kniv
MG42
Walther P38
Spade
Rocket M9A1 Bazooka
M1 Carbine
Kniv
Panzerschreck RPzB 54
Mauser M1932 C-96 (Automatisk)
Spade

De offisielle banene[rediger | rediger kilde]

Det er før øyeblikket 8 offisielle baner. Da spillet ble lansert var det bare 4 baner tilgjengelig. Anzio, Flashville, Operation Avalanche og Donner. Disse banene stammer opprinnelig fra Day of Defeat. En ny bane Argentan så dagens lys den 30. november 2005. 26. januar kom Kalt. Colmar og Jagd ble begge lansert 28. juni 2006

dod_anzio[rediger | rediger kilde]

Dato: 7. august, 1944

Sted: Anzio, Italia.

Type: Kontroll over område

dod_argentan[rediger | rediger kilde]

Dato: 18. august, 1944

Sted: Argentan, Normandie, Frankrike

Type: Kontroll over område

dod_avalanche[rediger | rediger kilde]

Dato: 18. august, 1943

Sted: Salerno, Italia.

Type: Kontroll over område

dod_colmar[rediger | rediger kilde]

Dato: 28. februar 1945

Sted: Colmar, Alsace, Frankrike

Type: Ødelegg målet

dod_donner[rediger | rediger kilde]

Dato: 3 September, 1944

Sted: Donner, Nord-Frankrike

Type: Kontroll over område

dod_flash[rediger | rediger kilde]

Dato: 10 September, 1944

Sted: Flashville, Frankrike

Type: Kontroll over område

dod_jagd[rediger | rediger kilde]

Dato: 5 September, 1944

Sted: Jagd, Italia

Type: Ødelegg målet (innenfor en viss tidsgrense)

dod_kalt[rediger | rediger kilde]

Dato: 13. desember, 1944

Sted: Kalt, Frankrike

Type: Kontroll over område

Oppgraderinger fra Day Of Defeat[rediger | rediger kilde]

Day of Defeat: Source bruker den kjente Sourcemotoren og har bedre grafikk enn sin forgjenger, noe vi ser tydelig på banene og våpnene, noe som gir en større virkelighetsoppfatning. Elementer som møbler og kasser er flyttbare. Dette er nyttig hvis man trenger et sted å plante maskingevær eller et sted å gjemme seg bak. Hjelmen spiller en realistisk rolle da den beskytter hodet. Lydeffektene er en viktig faktor når det gjelder å ikke få det virkelighetsfjernt. Lyder et stykk unna en spiller høres nå med høyere frekvens enn det de gjorde før. Det er blitt større forskjeller mellom klassene. Det er for å unngå at én person skal dominere i spillet og på den måten tvinge laget til å samarbeide. Dette med større klasseskille ser man nok klarest på rifleman. I den originale Day Of Defeat er rifleman utsyrt med pistol og han kunne angripe med enden av rifla. På Source versjonen har ikke rifleman noen sidearmer. Istedenfor at de kan angripe med enden av rifla kan de nå ta opp "iron sight". Dette gjør at siktet blir bedre. Istedenfor de originale granatene er riflemannen ustyrt med to rifle-granater. Disse granatene blir skutt og når derfor lengre en fragmentation granatene. Disse riflegranatene kan treffe snipere eller noen med machine gunner, men de har dårlige sikte og er ikke så gode som vanlige granater i nærkamp. når disse granatene/alle granater blir skutt ut, har man muligheten til å plukke de opp fra bakken før de sprenger. granaten sprenger innen 5 sek. dermed har man mulighet til å bruke disse rifle granatene som håndgranat, ved at man skyter granaten ned i bakken trykker "e", da plukker du opp granaten og kan kaste den for hånd.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Steam[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]