Team Fortress 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
'Team Fortress 2'
Utvikler Valve Software
Utgiver Valve Software
Spillmotor Source
Plattform Linux, Windows, Mac, Xbox 360 og Playstation 3
Utgivelse Oktober 10, 2007
Sjanger Førstepersonsskytespill
Modus Flerspiller
Aldersgrense
Mediaformat Nedlasting via Steam Free-to-play eller 1x DVD
Systemkrav 1.7 GHz Prosessor, 512MB RAM, DirectX® 8 level Grafikkort, Windows® Vista/XP/2000, Mus, Tastatur, Tilkobling til internett

Team Fortress 2, forkortet TF2, er et Free-to-play førstepersonsskytespill utviklet og utgitt av det amerikanske dataspillfirmaet Valve Software. Spillet tar for seg to lag som skal slåss mot hverandre. Man velger mellom ni karakterer, hver med forskjellige egenskaper. TF2 skiller seg ut fra mange andre spill i samme sjanger ved at spillet ikke prøver å virke realistisk og visuelt virkelighetstro, men isteden bruker enkel logikk og en variert karakterbase. TF2 kom ut i The Orange Box, en samling med flere spill, blant annet Portal og Half-Life 2, men kan nå også lastes ned via nedlastningsverktøyet Steam eller separat i en butikk som selger spill.

Spillmoduser[rediger | rediger kilde]

Spillmodusen forteller hva som er målet med kampen:

Capture the Flag – (CTF)

Om å gjøre å komme seg til det andre lagets base for å plukke med seg deres «intelligence». Ganske vanlig modus i denne type spill. Objektet kalles generelt flagg, men i TF2 skal man ta motstanderens spionasjemateriale som er en koffert innerst på motstanderens halvdel av kartet. Før spillet starter setter lederen opp hvor mange ganger et lag må hente flagget før et lag blir utropt som vinner.

Capture Point – (CP)

Et visst antall baser er spredt utover banen. Et lag må ta over alle basene til motstanderen eller ha flest innen tiden er omme. I TF2 er det satt opp slik at man må ta de basene nærmest sitt eget hovedkvarter først for så å jobbe seg mot motstanderne. Dette sørger for å samle alle spillerne for konsentrerte kamper.

Payload – (PL)

I Payload er målet å dytte en nyttelastvogn over til det andre lagets gullgruve. Når nyttelastvognen (som er fylt med eksplosiver) kommer fram til motstanderen, sprenges blokkeringen til gullgruva. Det er Blu (blå) som dytter vognen ved å stå nært den, jo flere som står der, jo fortere går den. Om personer fra det blå laget ikke står ved vognen over en viss tidsperiode, sklir den bakover til det blå lagets startpunkt. Om nyttelastvognen ikke kommer fram til endepunktet innen tidsbegrensningen, vinner det røde (RED) laget.

Payload Race – (PLR)

Payload race er som Payload, bortsett fra at begge lagene har en bombevogn og prøver å dytte sin egen vogn og stoppe motstanderlaget fra å gjøre det samme.

Territory control – (TC)

Et lag må kontrollere alle kontrollområdene for å vinne. (TC_Hydro)

Arena – (A)

Arena er en «deathmatch»-lignende spillmodus der målet er å drepe alle personene på det andre laget, eller kapre kontrollområdet i midten av kartet. Det første laget som dreper hele det andre laget vinner. Det er ingen «respawning» i Arena.

King of the Hill - (KotH)

King of the Hill-modus innæberer at begge lagene, Rød og Blå, kjemper om den eneste basen på kartet. Målet er å holde denne basen så lenge som mulig (vanligvis 3 minutter) for å vinne.

Special delivery - (SD)

Special delivery er en blanding av King of the Hill og Capture the Flag. Det innebærer å ta «Australiumet» og gå til kontrollpunket og bli på det i en kort stund, uten at den som bærer australiumet dør. I motsetning til King of the Hill, kan ikke scout kapre kontrollpunktet dobbelt så fort. Denne spillmodusen ble introdusert i Pyromania-oppdateringen i 2012. Foreløpig finnes bare én bane, sd_doomsday.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ PEGI: Team Fortress 2