Team Fortress 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Team Fortress 2
Team Fortress 2
Utvikler Valve Corporation
Utgiver Valve Corporation
Komponist Mike Morasky
Serie Team Fortress
Spillmotor Source
Plattform Linux, Windows, Mac, Xbox 360 og PlayStation 3
Utgivelse Oktober 10, 2007
Sjanger Førstepersonsskytespill
Modus Flerspiller
Aldersgrense
Format Nedlasting via Steam Free-to-play eller 1x DVD

Team Fortress 2, forkortet TF2, er et Free-to-play førstepersonsskytespill utviklet og utgitt av det amerikanske dataspillfirmaet Valve Software. Spillet tar for seg to lag som skal slåss mot hverandre. Man velger mellom ni karakterer, hver med forskjellige egenskaper. TF2 skiller seg ut fra mange andre spill i samme sjanger ved at spillet ikke prøver å virke realistisk og visuelt virkelighetstro, men isteden bruker enkel logikk og en variert karakterbase. TF2 kom ut i The Orange Box, en samling med flere spill, blant annet Portal og Half-Life 2, men kan nå også lastes ned via nedlastningsverktøyet Steam.

Spillmoduser[rediger | rediger kilde]

Spillmodusen forteller hva som er målet med kampen:

Ta flagget[rediger | rediger kilde]

Om å gjøre å komme seg til det andre lagets base for å plukke med seg deres «etterretning». Ganske vanlig modus i denne type spill. Objektet kalles generelt flagg, men i TF2 skal man ta motstanderens spionasjemateriale som er en koffert innerst på motstanderens halvdel av kartet. Før spillet starter setter lederen opp hvor mange ganger et lag må hente flagget før et lag blir utropt som vinner.

Kontrollpunkter[rediger | rediger kilde]

Et visst antall baser er spredt utover banen. Et lag må ta over alle basene til motstanderen eller ha flest innen tiden er omme. I TF2 er det satt opp slik at man må ta de basene nærmest sitt eget hovedkvarter først for så å jobbe seg mot motstanderne. Dette sørger for å samle alle spillerne for konsentrerte kamper.

Nyttelast[rediger | rediger kilde]

I Nyttelast er målet å dytte en nyttelastvogn over til det andre lagets gullgruve. Når nyttelastvognen (som er fylt med eksplosiver) kommer fram til motstanderen, sprenges blokkeringen til gullgruva. Det er Blu (blå) som dytter vognen ved å stå nært den, jo flere som står der, jo fortere går den. Om personer fra det blå laget ikke står ved vognen over en viss tidsperiode, sklir den bakover til det blå lagets startpunkt. Om nyttelastvognen ikke kommer fram til endepunktet innen tidsbegrensningen, vinner det røde (RED) laget.

Nyttelast-kappløp[rediger | rediger kilde]

Payload race er om Payload, bortsett fra at begge lagene har en bombevogn og prøver å dytte sin egen vogn og stoppe motstanderlaget fra å gjøre det samme.

Angrep / Forsvar[rediger | rediger kilde]

Et lag må kontrollere alle kontrollområdene for å vinne. (TC_Hydro)

Arena[rediger | rediger kilde]

Arena er en «deathmatch»-lignende spillmodus der målet er å drepe alle personene på det andre laget, eller kapre kontrollområdet i midten av kartet. Det første laget som dreper hele det andre laget vinner. Det er ingen «respawning» i Arena.

Kongen på haugen[rediger | rediger kilde]

Kongen på haugen-modus innæberer at begge lagene, Rød og Blå, kjemper om den eneste basen på kartet. Målet er å holde denne basen så lenge som mulig (vanligvis 3 minutter) for å vinne.

Spesiallevering[rediger | rediger kilde]

Spesiallevering er en blanding av Kongen på haugen og Ta flagget. Det innebærer å ta «Australiumet» og gå til kontrollpunket og bli på det i en kort stund, uten at den som bærer australiumet dør. I motsetning til King of the Hill, kan ikke scout kapre kontrollpunktet dobbelt så fort. Denne spillmodusen ble introdusert i Pyromania-oppdateringen i 2012. Foreløpig finnes bare én bane, sd_doomsday. m

Mannpower[rediger | rediger kilde]

Mannpower er en variant av modusen «Ta flagget». Rundt om på banen ligger det «power-ups», som spilleren kan styrke seg med. Spilleren får også en gripekrok.

Hurtigspill[rediger | rediger kilde]

Hurtigspill setter spilleren inn i den best tilgjengelige matchen.

Beta-spillmoduser[rediger | rediger kilde]

Nyttelast[rediger | rediger kilde]

Ny beta-versjon av Nyttelast.

Klasser[rediger | rediger kilde]

Spilleren kan velge mellom 9 forskjellige klasser:

Scout[rediger | rediger kilde]

Scout er en rask klasse i angrepsklassene, som kan utføre dobbelhopp. Han dobbel erobringshastighet. Scout har 125 helsepoeng.

Primærvåpen: Avsagd hagle

Sekundervåpen: Pistol

Tertiærvåpen: Balltre

Soldier[rediger | rediger kilde]

Soldier er en normalt rask klasse i angrepsklassene. Med sin bazooka kan Soldier utføre raketthopp ved å hoppe, og så avfyre et skudd under bena. Soldier har 200 helsepoeng.

Primærvåpen: Bazooka

Sekundærvåpen: Hagle

Tertiærvåpen: Spade

Pyro[rediger | rediger kilde]

Pyro er en normalt rask klasse i angrepsklassene. Med sin flammekaster kan Pyro sette fyr på fiender, men også blåse unna fiender. Pyro har 175 helsepoeng. Pyro kan, i motsetning til andre klasser, også se fiendtlige spioner i forkledning.

Primærvåpen: Flammekaster

Sekundærvåpen: Hagle

Tertiærvåpen: Brannøks

Demoman[rediger | rediger kilde]

Demoman er en normalt rask klasse i forsvarsklassene. Med sin «klistrebombekaster» kan Demoman gjøre et megahopp som likner veldig på Soldiers «raketthopp». Det gjøres ved å skyte ut et par klistrebomber, og så hoppe over dem og detonere dem. Demoman har 150 helsepoeng.

Primærvåpen: Granatkaster

Sekundærvåpen: Klistrebombekaster

Tertiærvåpen: Flaske

Heavy[rediger | rediger kilde]

Heavy er en langsom klasse i forsvarsklassene. Heavy er den sterkeste av alle klasser i spillet, med sine 300 helsepoeng.

Primærvåpen: Minigun

Sekundærvåpen: Hagle

Tertiærvåpen: Knyttnever

Engineer[rediger | rediger kilde]

Engineer er en normalt rask klasse i forsvarsklassene. Engineer kan konstruere bygninger av metall fra våpen og andre ødelagte bygninger, slik som sensorvåpen, ladestasjoner, og teleportasjebygninger. Engineer har 125 helsepoeng.

Primærvåpen: Hagle

Sekundærvåpen: Pistol

Tertiærvåpen: Skiftenøkkel

Kvartærvåpen: Konstruksjons-PDA

Kvintærvåpen: Destruksjons-PDA

Medic[rediger | rediger kilde]

Medic er en normalt rask klasse i støtteklassene. Medic har en førstehjelpspistol som han kan helbrede lagkamerater med, mens spilleren lader opp en über-ladning. Under en über-ladning er både spilleren og medspilleren som helbredes immune mod skudd- og eksplosjonsskader. Medic har 150 helsepoeng.

Primærvåpen: Sprøytepistol

Sekundærvåpen: Førstehjelpspistol

Tertiærvåpen: Sag

Sniper[rediger | rediger kilde]

Sniper er en normalt rask klasse i støtteklassene. Med sitt skarpskyttergevær kan Sniper snikskyte fiender over lange distanser. Sniper har 125 helsepoeng.

Primærvåpen: Skarpskyttergevær

Sekundærvåpen: Maskinpistol

Tertiærvåpen: Kukri

Spy[rediger | rediger kilde]

Spy er en normalt rask klasse i støtteklassene. Med sin «sapper» kan spilleren sabotere fiendens bygninger for å ødelegge dem. Spy har 125 helsepoeng.

Primærvåpen: Revolver

Sekundærvåpen: Sapper

Tertiærvåpen: Kniv

Kvartærvåpen: Forkledningssett

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ PEGI: Team Fortress 2

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]