Anders Tyvand

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Anders Tyvand
Anders Tyvand (KrF) (cropped).JPG
Født14. mai 1980 (39 år)
Kragerø, Norge
Beskjeftigelse Politiker, journalist
Parti Kristelig Folkeparti
Nasjonalitet Norge
Stortingsrepresentant
2013–2017
ValgkretsVestfold

Anders Tyvand (født i 19. mai 1980 i Kragerø) er en norsk politiker (KrF). Han var stortingsrepresentant for Vestfold fra 2013 til 2017 og var medlem av Stortingets Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen.[1] Ved stortingsvalget 2017 var han Kristelig Folkepartis førstekandidat i Vestfold,[2].

Bakgrunn og utdannelse[rediger | rediger kilde]

Han er utdannet master i medievitenskap ved Institutt for Medier og Kommunikasjon ved Universitetet i Oslo, og leverte en masteroppgave tilknyttet forskningsprosjektet "Til rikdom og besvær: petroleumssektorens nye omdømmeproblematikk". Tyvand har vært tilknyttet flere aviser som journalist, deriblant Tønsbergs Blad og har ellers jobbet med kommunikasjonsarbeid for bedrifter og organisasjoner.

Politisk arbeid[rediger | rediger kilde]

Han har tidligere vært politisk rådgiver på Stortinget for Kristelig Folkeparti. Han ble valgt inn i bystyret i Tønsberg i 2011, der han ble nestleder i hovedutvalg for barn og unge. Ved valget i 2013 vant KrF utjevningsmandatet i Vestfold, og Tyvand ble dermed første KrFer på Stortinget fra fylket siden Elsa Skarbøvik var representant i perioden 2001-2005.

Referanser[rediger | rediger kilde]