Anders Tyvand

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Anders Tyvand
Anders Tyvand (KrF) (cropped).JPG
Født19. mai 1980[1] (39 år)
Kragerø
Beskjeftigelse Politiker[1], journalist
Parti Kristelig Folkeparti[1]
Nasjonalitet Norge
Stortingsrepresentant
2013–2017
ValgkretsVestfold

Anders Tyvand (født i 19. mai 1980 i Kragerø) er en norsk politiker (KrF). Han var stortingsrepresentant for Vestfold fra 2013 til 2017 og var medlem av Stortingets Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen.[2] Ved stortingsvalget 2017 var han Kristelig Folkepartis førstekandidat i Vestfold,[3].

Bakgrunn og utdannelse[rediger | rediger kilde]

Han er utdannet master i medievitenskap ved Institutt for Medier og Kommunikasjon ved Universitetet i Oslo, og leverte en masteroppgave tilknyttet forskningsprosjektet "Til rikdom og besvær: petroleumssektorens nye omdømmeproblematikk". Tyvand har vært tilknyttet flere aviser som journalist, deriblant Tønsbergs Blad og har ellers jobbet med kommunikasjonsarbeid for bedrifter og organisasjoner.

Politisk arbeid[rediger | rediger kilde]

Han har tidligere vært politisk rådgiver på Stortinget for Kristelig Folkeparti. Han ble valgt inn i bystyret i Tønsberg i 2011, der han ble nestleder i hovedutvalg for barn og unge. Ved valget i 2013 vant KrF utjevningsmandatet i Vestfold, og Tyvand ble dermed første KrFer på Stortinget fra fylket siden Elsa Skarbøvik var representant i perioden 2001-2005.

Referanser[rediger | rediger kilde]