Christian Tynning Bjørnø

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Christian Tynning Bjørnø
Født27. november 1985 (32 år)
Porsgrunn
Mor Signe Tynning
Beskjeftigelse Politiker
Parti Arbeiderpartiet
NasjonalitetNorge

Christian Tynning Bjørnø (født 27. november 1985 i Porsgrunn) er en norsk politiker. Han var innvalgt på Stortinget som representant for Telemark i 2013-2017. I denne perioden var han medlem av Stortingets kirke-, utdannings-, og forskningskomité.

Christian Tynning Bjørnø var en av landets yngste folkevalgte da han ble valgt inn i bystyret og formannskapet i Porsgrunn kommune i 2003. Ved kommunevalget i 2007 ble han i tillegg leder av hovedutvalg for barn, unge og kultur og hadde da politisk lederansvar for kultur- og oppvekstsektoren i Porsgrunn kommune.

Bjørnø var fylkesvaraordfører i Telemark fra 2011-2013. I denne perioden satt han i Hovedutvalg for næringsutvikling i Telemark fylkeskommune.

Høsten 2008 til våren 2009 var han studentpraktikant i Utenriksdepartementet, stasjonert ved den norske ambassaden i Stockholm. Bjørnø er utdannet lærer med fagfordypning i norsk og samfunnsfag. Bjørnø har hatt flere styreverv, blant annet i Innovasjon Norge Telemark, Tel-Tek, Oslofjordfondet og Senteret mot seksuelle overgrep.

Christian Tynning Bjørnø er sønn av journalist Signe Tynning og dattersønn av Høyre-politiker Torstein Tynning.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]