Christian Tynning Bjørnø

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Christian Tynning Bjørnø
Født27. november 1985 (33 år)
Porsgrunn
Mor Signe Tynning
Beskjeftigelse Politiker
Parti Arbeiderpartiet
Nasjonalitet Norge

Christian Tynning Bjørnø (født 27. november 1985 i Porsgrunn) er en norsk politiker. Han var innvalgt på Stortinget som representant for Telemark i 2013-2017. I denne perioden var han medlem av Stortingets kirke-, utdannings-, og forskningskomité. I februar 2018 ble Bjørnø ansatt som daglig leder i Folkehøgskolerådet i Norge.[trenger referanse]

Christian Tynning Bjørnø var en av landets yngste folkevalgte da han ble valgt inn i bystyret og formannskapet i Porsgrunn kommune i 2003. Ved kommunevalget i 2007 ble han i tillegg leder av hovedutvalg for barn, unge og kultur og hadde da politisk lederansvar for kultur- og oppvekstsektoren i Porsgrunn kommune.

Bjørnø var fylkesvaraordfører i Telemark fra 2011-2013. I denne perioden satt han i Hovedutvalg for næringsutvikling i Telemark fylkeskommune.

Høsten 2008 til våren 2009 var han studentpraktikant i Utenriksdepartementet, stasjonert ved den norske ambassaden i Stockholm. Bjørnø er utdannet lærer med fagfordypning i norsk og samfunnsfag. Bjørnø har hatt flere styreverv, blant annet i Innovasjon Norge Telemark, Tel-Tek, Oslofjordfondet og Senteret mot seksuelle overgrep.

Christian Tynning Bjørnø er sønn av journalist Signe Tynning og dattersønn av Høyre-politiker Torstein Tynning.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]