Kaie

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Kaie
Kaie
Vitenskapelig(e)
navn
:
Corvus monedula
L., 1758
Norsk(e) navn: kaie
Hører til: kråkefugler,
spurvefugler,
moderne fugler
Habitat: skogkledte stepper, skog, kulturlandskap, kystklipper, bygder og byer
Utbredelse: Vest-Afrika, Europa, Iran, nordvest i India og i Sibir

Kaie (vitenskapelig navn Corvus monedula) er en av de minste kråkefuglene, og den blir ofte ikke lenger enn 34-39 cm. I likhet med kornkråka lever også kaiene ofte i kolonier. Kaiene lever både i jordbruksområder og byer, der de trives utmerket i parker, på torg og på plasser.

Kaie er en fugleart som lever i et livslang parforhold. Den hekker helst i kolonier og hekkeplassen kan være huler i trær og større fuglekasser. I byer og tettsteder kan hekkestedene finne sted i skorsteiner og kirketårn. Om man vil henge opp spesielle fuglekasser beregnet for kaier så bør man henge opp flere siden denne fuglearter hekker i kolonier. Disse spesielle fuglekassene henges opp i en høyde på minimum 6-8 meter og hver kasse bør ha en avstand på minst 1-2 meter fra hverandre.

Kaiens utbredelsesområde er i Norge hovedsakelig i den sørlige delen av landet, med hovedtyngden i områdene rundt Trondheimsfjorden, og på Jæren.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Commons Commons: Corvus monedula – bilder, video eller lyd
Wikispecies-logo.svg Wikispecies: Corvus monedula – detaljert artsinformasjon


ornitologistubbDenne ornitologirelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.