Wikipedia:Signaturer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
For en kortere innledning angående signaturer på Wikipedia, se Hjelp:Signatur

Mal:Liste over retningslinjer

Å signere dine innleggdiskusjonssider (vanligvis ved å bruke fire tilder (~~~~)), både for artiklers diskusjonssider og diskusjonssider i andre navnerom, er god praksis, og gjør diskusjon lettere ved å bidra til å identifisere forfatteren av en spesiell kommentar. Andre brukere kan da navigere til en diskusjonsside og henvende seg med kommentarer til den spesifikke, relevante brukeren. Diskusjon er en viktig del av redigering i samarbeid, fordi det hjelper alle brukere til å forstå framdriften og utviklingen av et verk.

Kommentarer postet på brukerdiskusjonssider, artikkeldiskusjonssider og andre diskusjonssider skal være skikkelig signert. Signaturbruk som er forsettlig forstyrrende kan føre til blokkeringer.

Når man redigerer en side, skal artikkelnavneromssider ikke signeres, fordi artikkelen er et delt arbeid, basert på bidragene fra mange mennesker, og én redaktør skal ikke velges ut over andre.

Signaturenes hensikt[rediger kilde]

Signaturer på Wikpedia identifiserer deg som en bruker og dine bidrag til Wikipedia. De oppfordrer til høflighet i diskusjoner ved å identifisere forfatteren av en spesiell kommentar og datoen og tiden den ble laget. Derfor frarådes uhøflige signaturer sterkt (i noen tilfeller fører det til blokkering av brukeren til signaturen blir endret). Alt som ikke er tillatt i brukernavn skal generelt heller ikke brukes i en signatur.

Signaturer tjener også et teknisk formål: forskjellige brukerscript og arkiveringsroboter, heriblant lowercase sigmabot, avhenger av tidsstemplene for å vite når gamle tråder skal arkiveres. Det er på grunn av dette at det også er viktig å unngå overdreven tilpassing av datoen i en signatur, ettersom det kan føre til at fastlåste tråder blir stående lenge etter at de ellers ville vært arkivert.

Når signaturer skal og ikke skal brukes[rediger kilde]

Alle innlegg på brukerdiskusjonssider, artikkeldiskusjonssider og alle andre diskusjonssider signeres. Redigeringer av artikler ikke signeres, ettersom signaturer på Wikipedia ikke er beregnet på å indikere eierskap eller forfatterskap av noen som helst artikler. Sidehistorikken identifiserer redigeringer med brukere. Derfor skal signaturer ikke brukes i redigeringssammendrag, ettersom de ikke oversettes fra ~~~~. I andre tilfeller, når innlegg ikke skal signeres, gis bidragsyterne spesifikke instruksjoner om dette. Filer i artikler, heriblant bilder og lydfiler, skal ikke inneholde noen wikipedianeres signaturer.

Hvordan signere dine innlegg[rediger kilde]

Foretrukket alternativ[rediger kilde]

Bruke fire tilder[rediger kilde]

Det er to måter å signere dine innlegg på:

 1. På slutten av dine kommentarer, skriv fire tilder (~), slik som dette: ~~~~.
 2. Hvis du bruker redigeringsverktøylinjen (den vises vanligvis over redigeringsskjermen),[1] klikk signaturikonet eller for å legge til to bindestreker og fire tilder slik som dette: Mal:Nobr.

De fire tildene vil automatisk bli erstattet med signaturen din etter at du har lagret endringene, som følger:

Wikimarkup Resulterende kode Resulterende visning
~~~~ [[Bruker:Eksempel|Eksempel]] ([[Brukerdiskusjon:Eksempel|diskusjon]]) 06:24, 31. oktober 2020 (UTC) Eksempel (diskusjon) 06:24, 31. oktober 2020 (UTC)

Siden det å skrive fire tilder legger til tid og dato i den resulterende signaturen, er dette det foretrukne alternativet for å signere dine innlegg i diskusjoner.

Merk at hvis du velger å bidra uten å logge inn, uavhengig av hvorvidt du har en en konto, skal du likevel signere dine innlegg. I dette tilfellet vil din IP-adresse brukes i stedet for brukernavnet ditt, og vil lenke til din bidragshistorikk. Din IP-adresse kan ligne noe som 192.0.2.213 eller 2001:DB8:CEEE:21B:DB60:07FE:4277:63FF.

Andre alternativer[rediger kilde]

Bruke tre tilder[rediger kilde]

Å skrive tre tilder vil resultere i det følgende:

Wikimarkup Resulterende kode Resulterende visning
~~~ [[Bruker:Eksempel|Eksempel]] ([[Brukerdiskusjon:Eksempel|diskusjon]]) Eksempel (diskusjon)

Siden dette ikke datostempler signaturen din, kan du imidlertid ønske å signere på denne måten bare når du legger inn generelle notiser på din brukerside eller brukerdiskusjonsside. Dette kan også være en beleilig snarvei (snarere enn å skrive inn hele koden) når du vil gi en lenke til din brukerside.

Bruke fem tilder[rediger kilde]

Når du skriver fem tilder, vil de bli konvertert til et datostempel med gjeldende dato og tid, uten din signatur, slik som dette:

Wikimarkup Resulterende kode Resulterende visning
~~~~~ 06:24, 31. oktober 2020 (UTC) 06:24, 31. oktober 2020 (UTC)

Når du kommuniserer med andre, skal du generelt bruke ett av de tidligere nevnte alternativene, og ikke bare et tidsstempel.

Tilpasse din signatur[rediger kilde]

Enhver redaktørs standardsignatur (definert av MediaWiki:Signature) vil vises når man skriver ~~~~. Dette ser ut som:

Eksempel (diskusjon) 31 okt. 2020 kl. 07:24 (CET/CEST)

Uregistrerte og ikke innloggede brukere som signerer manuelt med et pseudonym eller merkelapp slik som --anon. eller 192.58* har likevel sine IP-adresser lagret i sidehistorikken. Hvis du velger å signere på den måten, bør du likevel skrive fire tilder for å gjøre det lettere for andre brukere å kommunisere med deg: --192.58* ~~~~.

Tilpasse måten du ser signaturen din[rediger kilde]

For å endre måten signaturen din vises for deg når du er innlogget, men ikke for andre brukere, kan du opprette et personlig "CSS" stilark for din egen bekvemmelighet. For eksempel, for å vise brukernavnet ditt i fet reversert skrift på oransje ( som dette: Ditt brukernavn ), legg inn følgende i Special:MyPage/common.css, og erstatt Ditt_brukernavn med ditt egentlige brukernavn:

#bodyContent a[title="Bruker:Ditt_brukernavn"] { background-color: #ffa500; color: #ffffff; font-weight: bold; }

Når du bruker denne teknikken, vil fremhevingen bli vist overalt der du signerer et diskusjonsinnlegg, og også overalt der [[Bruker:Ditt_brukernavn]] forekommer, for eksempel i overvåkningslisten, i sidehistorikker, og hvis noen lenker til deg i en diskusjon. Ettersom du er den eneste personen som vil se din tilpassede signatur, kan du bruke en klar farge for å gjøre det lettere å scanne lange sider hurtigere. Alternative farger kan finnes via artikkelen om webfarger.

Du kan fjerne eller endre fremhevingseffekten når som helst ved å endre eller fjerne instruksjonen fra stilarket ditt. Endringen vil gjelde alle sider uavhengig av hvor gamle de er.

Tilpasse hvordan alle ser signaturen din[rediger kilde]

Skjermbilde av Spesial:Innstillinger, som inneholder seksjonen Råsignatur.

Registrerte brukere kan tilpasse signaturen sin ved å gå til Special:Preferences og endre feltet "Signatur". Dette endrer signaturen som alle ser. Det kan brukes til å signere innleggene dine med et kallenavn, med tilpasset formatering eller med begge deler.

Denne teknikken gjelder bare når du har signert en side mens du er innlogget. Den påvirker ikke brukernavnet ditt i overvåkningslisten, i sidehistorikker, eller når noen andre har lenket til brukersiden din i en diskusjon. Når du fjerner eller endrer signaturen din, vil endringen gjelde fremtidige innlegg, men signaturene på dine eksisterende innlegg vil forbli uendret.

Hvis du ikke krysser av for "Råsignatur", vil det nøyaktige innholdet du skriver bli brukt som din signatur. For eksempel, hvis Bruker:Eksempel har satt signaturen sin til KALLENAVN, vil signaturen deretter bli (ved bruk av ~~~~):

KALLENAVN (diskusjon) 31 okt. 2020 kl. 07:24 (CET/CEST)

Hvis du krysser av for "Råsignatur" kan du definere signaturen din med "rå" wikitekst (slik som <span> og wiki-markup) som blir substituert uendret når du signerer innleggene dine. Hvis Bruker:Eksempel setter signaturen sin til [[Bruker:Eksempel|Ex@''mple'']]<sup>[[Brukerdiskusjon:Eksempel|t@lk]]</sup>, vil signaturen generert av ~~~~ bli:

Ex@mplet@lk 31 okt. 2020 kl. 07:24 (CET/CEST)

Hvis du vil ta med pipe (|) eller likhetstegn (=) må disse escapes, ellers vil de uventet ødelegge maler når signaturen din forekommer. For å escape symbolet | kan du bruke &#124; og for å escape tegnet = vil &#61; virke.

Ettersom disse signaturene ses av alle, vær oppmerksom på reglene og retningslinjene nedenfor.

Når du tilpasser signaturen din, husk på dette:

 • En tilpasset signatur skal gjøre det lett å identifisere brukernavnet, å besøke brukerdiskusjonssiden, og fortrinnsvis brukersiden.
 • En distraherende, forvirrende eller på annen måte upassende signatur kan negativt påvirke andre brukere. For eksempel finner noen redaktører at lang formatering forstyrrer samtalen på diskusjonssider, eller gjør arbeid i redigeringsvinduet vanskeligere.
 • Kompliserte signaturer som inneholder massevis av kode ("markup") som er skjult i redigeringsvinduet, og kan oppta unødvendig stor plass kan gjøre både lesing og redigering vanskeligere.

Signaturforfalskning[rediger kilde]

Mal:Retningslinjeseksjon Bruk aldri en annen redaktørs signatur. Å utgi seg for å være en annen redaktør ved å bruke hans eller hennes brukernavn eller signatur er forbudt. Å endre markupkoden i signaturen din for å få den til å se ut vesentlig likt en annen brukers signatur kan også regnes som en form for å gi seg ut for å være en annen. Å redigere koden i signauren din for å få den til å lenke til en annen redaktørs brukerside er ikke tillatt. Det er også virknigsløst, ettersom sidehistorikken registrerer IP-adressen eller brukernavnet til alle redaktører; på den måten kan man lett bli oppdaget hvis signaturen i diff-visningen avviker fra redaktørens standardsignatur. Selv om det ikke er et absolutt krav, er den vanlig praksis å la signaturen ligne i noen grad brukernavnet den representerer.

Hvis du kommer over en bruker hvis signatur er forstyrrende eller synes å gi seg ut for å være en annen konto, er det passende å be brukeren om å endre signaturen for å oppfylle kravene i denne retningslinjen. Når du ber om det, må du alltid være høflig, og anta at brukeren handler i god tro. Ikke gå ut fra at brukeren har forsettlig valgt en forstyrrende eller upassende signatur. Hvis du blir bedt om å endre signaturen din, vennligst unngå å tolke en høflig forespørsel som et angrep. Siden Wikipedias suksess er basert på effektivt lagarbeid, bør begge parter arbeide sammen for å finne en gjensidig akseptabel løsning.

Signaturformatering har vært gjenstand for Engelsk Wikipedias Request for comment (Ønsker om kommentarer), og har også resultert i noen meget hissige diskusjoner. I ett tilfelle ble en bruker som nektet å slutte med å signere med "~~~~" pålagt av Arbitration Committee å endre den. Når man tar seg av problematiske signaturer, er det ofte tilstrekkelig å være høflig, noe som kan forhindre situasjonen fra å eskalere til en strid.

Utseende og farge[rediger kilde]

Mal:Retningslinjeseksjon

Signaturen din må ikke blinke, scrolle eller på annen måte plage andre redaktører.

 • Unngå markup slik som <big></big> og <span style="font-size: 200%;"></span>(eller mer) tagger (som forstørrer tekst); dette forstyrrer trolig måten omkringliggende tekst vises på.
 • Ikke legg inn linjeskift (<br></br>), som også kan påvirke tekst i nærheten negativt. Bruk av non-breaking spaces for å forsikre deg om at signaturen vises på en linje anbefales.
 • Vær sparsom med hevet og senket skrift. I noen tilfeller kan denne typen skrift også påvirke måten omkringliggende tekst vises på.
 • Ikke gjør signaturen din så liten at den er vanskelig å lese.
 • Ettersom noen brukere har synsproblemer, vær sparsom med farge. Hvis du bruker forskjellige farger i signaturen din, vennligst pass på at resultatet er leselig av mennesker med fargeblindhet, mangelfullt fargesyn og andre synshemminger.[note 1]
 • Ikke bruk vannrette linjer(---- eller <hr></hr>).

For veiledning om hvordan bruke farge eller andre effekter for å tilpasse utseendet av signaturen din, se denne veiledningen.

Note
 1. ^ Web Content Accessibility Guidelines anbefaler et kontrastforholdminst 4.5:1 for tekst, og WP:COLOR krever 7:1 "der det er gjennomførbart." – bruk denne Kontrastforholdkalkulatoren for å bestemme om fargene du velger er synlige for alle. Signaturer vises ikke alltid på hvite bakgrunner. Andre farger for utregninger strekker seg fra Monobook skin's meget bleke blå ( #F8FCFF ) til avsluttede diskusjoners Hidden archive brune ( #F2DFCE ) tittelfelt. Andre verktøy for å sjekke kontrast er beskrevet på Wikipedia:Stilmanual/Tilgjengelighet#Farge.
 2. Bilder[rediger kilde]

  Mal:Retningslinjeseksjon

  Se også: bugzilla:6379

  Bilder, av et hvilket som helst slag, må ikke brukes i signaturer av følgende årsaker:

  • De skaper belastning på serverressursene, og kan forårsake at serverne jobber langsommere
  • Et nytt bilde kan lastes opp isteden for det du velger, og gjøre signaturen din som mål for mulig vandalisme og denial-of-service-angrep
  • De gjør sider vanskeligere å lese og scanne
  • De gjør det vanskeligere å kopiere tekst fra en side
  • De avleder muligens oppmerksomheten fra det faktiske innholdet
  • Bilder skaleres ikke med teksten, og gjør linjer med bilder høyere enn de uten
  • De fyller opp listene med "fillenker" på respektive bildes side hver gang man signerer en ny diskusjonsside
  • Bilder i signaturer gir unødig fremhevelse av en gitt brukers bidrag

  Lengde[rediger kilde]

  Hold signaturer korte, både i visning og markup.

  Ekstremt lange signaturer med masse HTML/wiki-markup gjør redigering og diskusjon vanskeligere av følgende årsaker:

  • Signaturer som tar opp mer enn to eller tre linjer i redigeringsvinduet roter til siden og gjør det vanskeligere å skille innlegg fra signaturer.
  • Lange signaturer gir unødig fremhevelse av en gitt brukers bidrag.
  • Signaturer som opptar mer plass enn nødvendig i redigeringsboksen fortrenger meningsfulle kommentarer, og tvinger dermed redaktører til å scrolle når de skal svare.
  • Tilstedeværelsen av slike lange signaturer i diskusjonen forstyrrer også lesingen av kommentarer når redaktører formulerer svarene sine.

  Programvaren vil automatisk avkorte både vanlige og rå signaturer til 255 tegn med kode i signaturboksen. Hvis man bruker substitusjon av maler eller en annen side, vær nøye med å påse at du ikke overskrider lengdegrensen, ettersom programvaren ikke gjør dette automatisk.

  Overstyre tilpassede signaturer[rediger kilde]

  Unclutter signature minimiser[rediger kilde]

  Hvis du foretrekker å ikke se andre brukeres tilpassede signaturer, kan du bruke JavaScript modulen Unclutter. Les mer om dette på en:Wikipedia:Signatures#Unclutter_signature_minimiser

  Bruke tilpasset CSS[rediger kilde]

  Overstyre tilpasset signaturformatering (→flere eksempler)

  Det er også mulig å bruke ditt personlige common.css stilark for å overstyre formateringen av andre brukeres signaturer.

  Dette tillater deg å avgjøre hvordan lenker til brukersider skal vises for deg når du er logget inn. For eksempel kan du fremheve Ditt brukernavn i fet reversert mauve og Andre signaturer i normal mauve. Denne tilnærmingen virker ved å reversere et utvalg av vanlig brukte signaturformateringsteknikker, men den forsøker ikke å erstatte tekstinnholdet i signaturen. For eksempel, hvis Bruker:Eksempel har tilpasset signaturen sin som Eks@mpel, vil endring av formateringen vise Eks@mpel snarere enn brukerens egentlige navn Eksempel.

  Ingen andre brukere vil se dine tilpassede effekter. Du kan fjerne eller endre dem når som helst ved å endre instruksjonene i stilarket ditt. Endringen vil også gjelde alle sider, uavhengig av hvor gamle de måtte være. For et eksempel-stilark, se en:User:Pointillist/reformat-signatures.css.

  Lenker[rediger kilde]

  Interne lenker[rediger kilde]

  Signaturer må inneholde minst én direkte, intern lenke til din brukerside, brukerdiskusjonsside eller bidragsside; dette gir andre redaktører enkel tilgang til din diskusjonsside og bidragslogg. Mangel på slike lenker ses i alminnelighet på som hemmende.

  Hvis du, når du gjør endringer, utilsiktet deaktiverer denne lenken, se Wikipedia:Hvordan fikse signaturen din. Når du setter inn signaturen din på din egen diskusjonsside eller brukerside, vil en lenke til den siden vises som svart, fet og inaktiv, så test signaturen din et annet sted, slik som i Sandkassen.


  Forstyrrende lenker[rediger kilde]

  Det er bedre å putte informasjon på brukersiden din snarere enn i signaturen. Korte, ekstra, interne lenker tolereres generelt når de brukes til å gjøre kommunikasjon lettere eller for å gi generell informasjon, men er uønsket hvis de betraktes som canvassing for et hvilket som helst formål.

  Ikke plasser forstyrrende interne lenker (spesielt når de kombineres med tilpasset formatering, for eksempel KLIKK HER!!!) i signaturen din.

  Eksterne lenker[rediger kilde]

  Ikke bruk lenker til eksterne websider i signaturen din.

  Masseposting av lenker til en spesiell webside er ikke lov på Wikipedia. Å poste en lenke til en ekstern webside sammen med hver kommentar du gir kan tas som lenkespamming, eller som et forsøk på å forbedre din websides søkemotorrangering (som dessuten heller ikke vil bli endret på grunn av dette). Hvis du vil fortelle andre wikipedianere om en webside du er tilknyttet, kan du gjøre det på brukersiden din.

  Transklusjon av maler (eller andre sider)[rediger kilde]

  • Transklusjoner av maler og parserfunksjoner i signaturer (slik som de som vises som for eksempel {{Bruker:Navn/sig}}) er forbudt av følgende årsaker:
   • Spesielle automatiserte script (botter) brukes til å automatisk arkivere aktive diskusjonssider. Disse bottene leser kilden til diskusjonssiden, men transkluderer ikke maler, og gjenkjenner dermed ikke malen som en signatur.
   • Signaturmaler er vandalismemål, og vil for alltid være det, selv om brukeren forlater prosjektet.
   • Signaturmaler er en liten, men unødvendig belastning på serverne. Transkluderte signaturer trenger ekstra prosessering – hver gang du endrer signaturkilden din, må alle diskusjonssider du har postet på bli re-cachet.
   • Brukeromtalebeskjeder virker ikke hvis den omtalende brukers signatur ligger i en mal.
  • Substitusjoner av maler er tillatt men frarådes, ettersom malen som blir substituert kan bli vandalisert uten av brukerens vet om det.
   • Brukere som velger å substituere signaturen sin være høyst oppmerksom på signaturen sin hver eneste gang de signerer.
   • Substitusjon må ikke bruke til å omgå normale restriksjoner på signaturinnhold, heriblant bruk av bilder, motbydelig kode eller overdreven lengde.

  Enkle tekstsignaturer, som lagres sammen med sideinnholdet og ikke bruker flere ressurser enn selve kommentarene, unngår disse problemene.

  Kategorier[rediger kilde]

  Signature må ikke innholde kategorier. Kategorisering av diskusjonssider etter hvem som har redigert dem er unyttig, og den samme informasjonen kan finnes ved å bruke din bidragsliste. Mange av de forskjellige redigeringstellerverktøyene gir også disse dataene.

  Ikke-latinske brukernavn[rediger kilde]

  Redaktører med ikke-latinske brukernavn er velkomne til å redigere i Wikipedia. Ikke-latinske script, slik som arabaisk, armensk, kinesisk, kyrillisk, gresk, hebraisk, indiske script, japansk, koreansk, persisk, thai og andre, er uleselige for de fleste andre bidragsytere på Norsk Wikipedia. Ikke alle bruker et tastatur som har umiddelbar tilgang til ikke-latinske tegn, og navn som ikke kan uttales kan ikke huskes. For høflighets skyld, overfor resten av bidragsyterne, oppfordres brukere med slike brukernavn til å signere sine innlegg (i det minste delvis) med latinske tegn. Referer for eksempel til Bruker:Παράδειγμα, som signerer sine innlegg som Παράδειγμα/Paradigma.

  En signatur bestående av eller som slutter med tegn fra et høyre-til-venstre-script vil vises som

  --DD ,HH:MM (NAME) Month YYYY

  f.eks.

  Wed ,23:58 (שֵׁם) May 2016

  og i redigeringsboksen som --[[Bruker:Eksempel|DD ,HH:MM (NAME) Month YYYY]]. Å legge til et venstre-til-høyre-merkesymbol, på slutten av råsignaturen (HTML-kode: &lrm;), vil løse dette. Eller, hvis du bruker både latinsk og et høyre-til-venstre-script, slik som hebraisk eller arabisk, i signaturen din, bør du overveie om du vil putte latinsk son nummer to, der den vil bli nærmest tidsstempelet.

  Ta seg av usignerte kommentarer[rediger kilde]

  Malene {{usignert}} og {{usignertIP}} kan brukes på slutten av en usignert kommentar for å tilføye brukernavnet eller IP-en til kommentaren. Ingen av disse malene fyller automatisk inn navnet eller IP-en til forfatteren eller tidspunktet for innlegget. Den informasjonen kopieres best fra historikksiden og limes inn i følgende maler. Merk: Alle usignertmaler må substitueres.

  Wikimarkup Resulterende kode Resulterende visning
  {{subst:usignert|brukernavn eller IP}} {{subst:usignert|Eksempel}} Dette usignerte innlegget ble skrevet av Eksempel (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)
  {{subst:usignert|brukernavn eller IP|dato}} {{subst:usignert|Eksempel|06:24, 31 oktober 2020 (UTC)}} Dette usignerte innlegget ble skrevet av Eksempel (diskusjon · bidrag) 06:24, 31 oktober 2020 (UTC) (Husk å signere dine innlegg!)

  Malene {{usignert2}} og {{usignertIP2}} gjør nesten det samme som {{usignert}} og {{usignertIP}} når de brukes med to parametere, men rekkefølgen snus. Resulterende visning er den samme. Disse malene er nyttige når man kopierer og limer inn fra redigeringshistorikken, der tidsstempelet vises før brukernavnet.

  Wikimarkup Resulterende kode Resulterende visning
  {{subst:usignert2|dato|brukernavn eller ip}} {{subst:usignert2|06:24, 31 oktober 2020 (UTC)|Eksempel}} Dette usignerte innlegget ble skrevet av Eksempel (diskusjon · bidrag) 06:24, 31 oktober 2020 (UTC) (Husk å signere dine innlegg!)

  Det er også en god ide å gi brukere, spesielt nye brukere, beskjed om at de skal signere sine kommentarer. Du kan bruke malen {{uw-tilde}} på brukerens diskusjonsside eller en av velkomstmeldingene for nye brukere.

  Wikimarkup Resulterende kode Resulterende visning
  {{subst:uw-tilde}} {{subst:uw-tilde}} Mal:Uw-tilde
  {{subst:uw-tilde|Artikkel|Tilleggstekst}} {{subst:uw-tilde|Artikkelnavn|Kommentarer kommer her.}} Mal:Uw-tilde

  Malen {{udatert}} kan brukes på slutten av kommentarene når brukeren oppgir brukernavn, men ikke tidsstempel:

  Wikimarkup Resulterende kode Resulterende visning
  {{subst:udatert|dato}} {{subst:udatert|06:24, 31 oktober 2020 (UTC)}} Dette udaterte innlegget ble skrevet 06:24, 31 oktober 2020 (UTC) (Husk å datere dine innlegg!)

  Automatisk innlegging av signaturer[rediger kilde]

  Botten SineBot signerer kommentarer på diskusjonssider og sider i en:Category:Non-talk pages that are automatically signed, for uregistrerte brukere og brukere som har færre enn 800 redigeringer. For å reaktivere autosignering av dine usignerte kommentarer, kan du sette {{YesAutosign}} på din brukerside eller brukerdiskusjonsside.

  Ta seg av problematiske signaturer[rediger kilde]

  Wikipedias Retningslinjer for brukernavn beskriver aksepterte praksiser og oppførsel rundt å navngi og bruke en brukerkonto på Wikipedia som gjelder både for brukernavn og signaturer. Et formål med signaturen din er å identifisere deg som en bidragsyter. Hvis signaturen din er unødvendig forvirrende, kan redaktører be deg om å endre den. Våre retningslinjer for diskusjonssidebruk tillater også redaktører å endre signaturer som overtrer denne retningslinjen, tilbake til standardformen. En redaktør med forvirrende signatur kan blokkeres tidligere enn vanlig for annen upassende oppførsel slik som forstyrrelse eller vandalisme, hvis den forvirrende signaturen bidrar til forstyrrelse.

  Signaturer som lenker til, men ikke viser, brukerens brukernavn (for eksempel ved å signere med et kallenavn, som i [[Bruker:Eksempel|Bruker:Kallenavn]] eller [[Bruker:Eksempel|Kallenavn]]) kan være forvirrende for redaktører (spesielt nykommere). Det egentlige brukernavnet vises alltid i sidehistorikken, så å bruke bare kallenavnet på den relevante diskusjonssiden kan gjøre at dine signerte kommentarer synes å være fra en annen person. Alternativer inkluderer å endre brukernavnet ditt og å ta med kontonavnet ditt i tillegg til brukernavnet, f.eks. på formen [[Bruker:Eksempel|Bruker:Eksempel]]/Kallenavn.

  Gjentatte innlegg uten signering kan bli forstyrrende, og hvis dette fortsetter, til tross for at brukeren blir gjort oppmerksom på problemene, kan brukeren bli gjenstand for sanksjoner.

  Se også[rediger kilde]

  Noter og referanser[rediger kilde]

  1. ^ Hvis nettleserens innstillinger ikke tillater JavaScript, vises ikonene bare hvis innstillingene er endret. Hvis nettleseren ikke er satt til å vise bilder, kan ikonet finnes på "Din signatur med tidsstempel"