Wikipedia:Bruk skjønn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Crystal Clear action edit.png

Denne siden er et utkast til en offisiell retningslinje på Wikipedia. Det er fritt fram for redigering av siden, men det anbefales at endringer beskrives på diskusjonssiden, og at omfattende endringer diskuteres der før de gjøres slik at andre lettere kan følge prosessen.

Fotografen som tok dette bildet kunne med fordel brukt mer skjønn.

Wikipedia har mange regler, men i alle tilfeller er det lov å bruke skjønn når du redigerer. Å henge seg for mye opp i regler kan få deg til å miste perspektiv, så det er til tider bedre å bare ignorere en regel.

Selv om et bidrag bryter med en regels eksakte ordlyd, kan det fortsatt være et godt bidrag. På samme måte er det ingen god idé å gjøre noe forstyrrende, selv om det ikke er forbudt ifølge de nedskrevne reglene (f.eks. ved å forstyrre Wikipedia for å illustrere et poeng). Prinsippet i reglene er viktigere enn ordlyden.

Det å påberope seg retten til å kunne ignorere enhver regel er ikke tilstrekkelig, og du vil måtte bevise overfor de andre at dine bidrag faktisk forbedret vårt leksikon. Hvis man benytter seg av dette konseptet på en god måte, vil det ideelt sett ikke engang bli lagt merke til.

Se også[rediger kilde]