Wikipedia:Fem søyler

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Wikipedias offisielle anbefalinger og retningslinjer kan sies å være basert på fem søyler som definerer Wikipedias karakter:


Encyclopedia icon.svg Wikipedia er en encyklopedi som behandler emner fra generelle encyklopedier, spesialiserte encyklopedier, leksika og almanakker. Wikipedia er ikke en ordbok, en propagandamaskin, en avis, en markedsplass, et annonsemarked, en bedriftskatalog, et eksperiment i anarki eller demokrati eller en samling lenker (hverken interne eller eksterne).
Scale icon green.svg
Wikipedia har en nøytral synsvinkel, som innebærer at vi streber etter artikler som ikke forfekter ett enkelt standpunkt. Dette krever av og til at man presenterer mange synspunkter, og ikke presenterer noen av disse som «sannhet». Dette betyr at man skal sitere verifiserbare autoritative kilder i størst mulig grad, spesielt på kontroversielle områder.
Jigsaw piece yellow 01.svg
Wikipedia er fritt tilgjengelig og redigerbart for alle. All tekst i Wikipedia er lisensiert under Creative Commons-lisensen Navngivelse-Del på samme vilkår 3.0, og mye er også lisensiert under GNU fri dokumentasjonslisens (GFDL). Tekst fra Wikipedia kan distribueres deretter.
Smiley icon orange.svg
Wikipedia har regler for etikette: Respekter andre wikipedianere selv om du ikke er enig med dem.
Light bulb icon red.svg
Wikipedia har ikke permanente regler bortsett fra de fem prinsippene som belyses her.

Se også[rediger kilde]