Wikipedia:Skrivevansker og språkproblemer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Wikipedia er et prosjekt som er åpent for alle. Det inkluderer også de mange som har en eller annen form for skrivevansker, enten det dreier seg om dysleksi, koordinasjonsvansker som gjør at man ofte skriver feil eller andre ting. Det inkluderer også de som ikke har norsk som morsmål, men som ønsker å komme med bidrag etter beste evne, ofte om temaer som nordmenn kan lite om.

For de som har skrivevansker[rediger kilde]

  • Vær åpen! Hvis du er åpen om at du sliter med dette vil andre hjelpe til med å rette opp feil, uten å tro at du er lat eller uvøren. Det er ingenting å skamme seg over; vær stolt over at du er med på å bygge opp Wikipedia til tross for vanskene, og gjør det enklere for seg selv gjennom å være åpen.

For de som har andre morsmål[rediger kilde]

  • Bruk Babel-brukerboksene for å angi dine språkkunnskaper. Da vil andre forstå hvorfor ting noen ganger blir feil, og rette det opp. Det er også en god ide å slå opp en norsk ordbok innimellom.

For andre[rediger kilde]

  • Wikipedia er et prosjekt for alle som ønsker å bidra. Å rette opp skrivefeil er en del av det nødvendige arbeidet her, og vi skriver alle leif noen ganger. Ta åpent imot alle som ønsker å bidra her – dette er et kjempeprosjekt hvor vi trenger alle krefter.