West Sussex

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

West Sussex


Vist i England

Status: Seremonielt og administrativt grevskap
Region: Sørøst-England
Adm. senter: Chichester
Areal:
-Totalt:

1991 km²
Befolkning:
-Totalt:
-Tetthet:

755 855 (2002)
380/km²
ISO 3166-2: GB-WSX
ONS-kode: 45
NUTS 3: UKJ24

Distrikter
Distrikter

West Sussex er et grevskap i England. Det tilhører regionen Sørøst-England, og grenser mot East Sussex, Hampshire og Surrey. Administrasjonsbyen er Chichester.

Da det ikke finnes noen enhetlige myndigheter i West Sussex, sammenfaller grensene for det seremonielle og det administrative grevskapet. Det tradisjonelle grevskapet Sussex ble i 1888 delt i to administrative regioner, men forble et seremonielt grevskap. I 1974 ble de to enhetene omgjort til separate grevskaper, og området Mid Sussex ble overført fra East Sussex til West Sussex. Opphavet til grevskapet er kongedømmet Sussex, som ble opprettet i 477 av sakserne som invaderte England. De tok den romerske byen Regnum, som ble til Chichester.

West Sussex har en rekke naturskjønne omgivelser, inkludert Weald, South Downs og kystområdene. Det høyeste punktet er Blackdown på 280 moh.[1] Blackdown har sterke litterære assosiasjoner med poeten Alfred Tennyson, som har fått Tennyson’s Lane oppkalt etter seg.[2] Over halve grevskapet er beskyttet landskap som kan tilby fotturer, sykling og andre friluftsaktiviteter.[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Highest Points
  2. ^ Black Down Walk – Haslemere (PDF)
  3. ^ West Sussex County Council: Leisure & Tourism Arkivert 6. desember 2006 hos Wayback Machine.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]