Cambridgeshire

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Cambridgeshire


Vist i England

Status: Seremonielt og (mindre) administrativt grevskap
Region: Øst-England
Adm. senter: Cambridge
Areal:
-Totalt:
-Adm. areal:

3389 km²
3046 km²
Befolkning:
-Totalt:
-Tetthet:
-Adm. areal:

716 285 (2002)
211/km²
558 323 (2002)
ISO 3166-2: GB-CAM
ONS-kode: 12
NUTS 3: UKH12

Distrikter
Distrikter

Cambridgeshire (forkortes Cambs) er et grevskap i England. Det ligger i regionen Øst-England, og grenser mot Lincolnshire, Norfolk, Suffolk, Essex, Hertfordshire, Bedfordshire og Northamptonshire. Administrasjonsbyen er Cambridge.

Under lokalstyrereformen i 1888 ble det opprettet to grevskap i området, Cambridgeshire og Isle of Ely, som tradisjonelt har vært et palatinatsgrevskap. I 1965 ble de to slått sammen til Cambridgeshire and the Isle of Ely. Dette grevskapet ble slått sammen med naboen i vest, Huntingdon and Peterborough, og nå fikk det navnet Cambridgeshire.

I 1998 ble Peterborough en enhetlig myndighet (unitary authority). Det seremonielle grevskapet Cambridgeshire består således av fem distrikter i det administrative samt Peterborough. Visse tjenester, som politi og brannvesen, administreres felles for alle seks distrikter.

Samtidskunst[rediger | rediger kilde]

Cambridge hjem til kunstgalleriet Kettle's Yard og det kunstnerdrevne Aid and Abet. Rundt 14 km vest for Cambridge, ved siden av landsbyen Bourn er kunstsenteret Wysing Arts Centre.[1]

Kjente personer[rediger | rediger kilde]

Blant berømte personer fra Cambridgeshire er Oliver Cromwell, John Major og Henry Royce, som alle er fra det tradisjonelle grevskapet Huntingdonshire.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]