Hopp til innhold

English Heritage

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
English Heritage
Historic Buildings and Monuments Commission for England
Offisielt navnThe English Heritage Trust
TypeForvaltningsorgan
VirkeområdeEngland
Etablert1983/2015
Nettstedwww.english-heritage.org.uk (britisk-engelsk)
Kart
English Heritage
51°33′49″N 1°47′40″V
Stonehenge er en av English Heritages mest kjente eiendommer

English Heritage er en britisk etat med ansvar for å bevare og administrere historiske monumenter i England og for administrasjon av bygningsvern.

Den er mest kjent for å administrere en lang rekke historiske og arkeologiske steder, fra Stonehenge til verdens eldste jernbro. Den har også ansvar for konservering, rådgivning, registrering og vern av historiske miljøer.

English Heritage arbeider i tospann med English Nature, som har ansvar for miljøvernsaker som ikke involverer menneskebygde monumenter. Begge veileder relevante ministre. English Heritage har ansvaret for registrering av bevaringsverdige bygninger og registrerte oldtidsmonumenter, og eier flere av disse. Etaten samarbeider også med private eiere, slik at flere monumenter eies privat men gjøres tilgjengelig for allmennheten av English Heritage.

Etaten er også lagt opp med en medlemsorganisasjon. Medlemmene får visse fordeler, som fri adgang til alle monumenter som administreres av English Heritage. De har ingen del i driften av etaten, som bestemmes av regjeringens politikk; medlemskapet må sees som et støttemedlemskap. Utover medlemskapet og overføringer fra regjeringen finansieres etaten av inngangspenger ved mange av sine eiendommer.

Hovedkvarteret ligger i Savile Row 23 i London.

1. april 2015 ble English Heritage delt i to deler: Historic England og en ny institusjon som overtok navnet English Heritage.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]