Liste over utøvere i Tour de France 2009

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over utøvere i Tour de France 2009

Rytter Nasjonalitet Fødselsdato Alder[1] Lag Resultat[2]
1 Carlos Sastre Spania Spania 1975-04-2222. april 1975 34 år Cervélo TestTeam 017.-plass
2 Íñigo Cuesta Spania Spania 1969-06-022. juni 1969 40 år Cervélo TestTeam 087.-plass
3 José Ángel Gómez Marchante Spania Spania 1980-05-3030. mai 1980 29 år Cervélo TestTeam 159DNF - 17. etappe
4 Volodymyr Hustov Ukraina Ukraina 1977-02-1515. februar 1977 32 år Cervélo TestTeam 045.-plass
5 Heinrich Haussler Tyskland Tyskland 1984-02-2525. februar 1984 25 år Cervélo TestTeam 097.-plass
6 Thor Hushovd Norge Norge 1978-01-1818. januar 1978 31 år Cervélo TestTeam 106.-plass
7 Andreas Klier Tyskland Tyskland 1976-01-1515. januar 1976 33 år Cervélo TestTeam 155.-plass
8 Brett Lancaster Australia Australia 1979-11-2525. november 1979 29 år Cervélo TestTeam 127.-plass
9 Hayden Roulston New Zealand New Zealand 1981-01-1010. januar 1981 28 år Cervélo TestTeam 079.-plass
11 Cadel Evans Australia Australia 1977-02-1414. februar 1977 32 år Silence-Lotto 030.-plass
12 Mickaël Delage Frankrike Frankrike 1985-08-066. august 1985 23 år Silence-Lotto 101.-plass
13 Sebastian Lang Tyskland Tyskland 1979-09-1515. september 1979 29 år Silence-Lotto 076.-plass
14 Matthew Lloyd Australia Australia 1983-05-2424. mai 1983 26 år Silence-Lotto 046.-plass
15 Staf Scheirlinckx Belgia Belgia 1979-03-1212. mars 1979 30 år Silence-Lotto 123.-plass
16 Greg Van Avermaet Belgia Belgia 1985-05-1717. mai 1985 24 år Silence-Lotto 089.-plass
17 Jurgen Van den Broeck Belgia Belgia 1983-02-011. februar 1983 26 år Silence-Lotto 015.-plass
18 Johan Vansummeren Belgia Belgia 1981-02-044. februar 1981 28 år Silence-Lotto 093.-plass
19 Charles Wegelius Storbritannia Storbritannia 1978-04-2626. april 1978 31 år Silence-Lotto 059.-plass
21 Alberto Contador Spania Spania 1982-12-066. desember 1982 26 år Astana 001.-plass
22 Lance Armstrong USA USA 1971-09-1818. september 1971 37 år Astana 003.-plass
23 Andreas Klöden Tyskland Tyskland 1975-06-2222. juni 1975 34 år Astana 006.-plass
24 Levi Leipheimer USA USA 1973-10-2424. oktober 1973 35 år Astana 165DNS - 13. etappe
25 Dmitrij Muravjov Kasakhstan Kasakhstan 1979-02-1111. februar 1979 30 år Astana 148.-plass
26 Sérgio Paulinho Portugal Portugal 1980-03-2626. mars 1980 29 år Astana 035.-plass
27 Jaroslav Popovytsj Ukraina Ukraina 1980-01-044. januar 1980 29 år Astana 041.-plass
28 Grégory Rast Sveits Sveits 1980-01-1717. januar 1980 29 år Astana 138.-plass
29 Haimar Zubeldia Spania Spania 1977-04-011. april 1977 32 år Astana 027.-plass
31 Andy Schleck Luxembourg Luxembourg 1985-06-1010. juni 1985 24 år Team Saxo Bank 002.-plass
32 Kurt Asle Arvesen Norge Norge 1975-02-099. februar 1975 34 år Team Saxo Bank 171DNS - 11. etappe
33 Fabian Cancellara Sveits Sveits 1981-03-1818. mars 1981 28 år Team Saxo Bank 091.-plass
34 Gustav Larsson Sverige Sverige 1980-09-2020. september 1980 28 år Team Saxo Bank 050.-plass
35 Stuart O'Grady Australia Australia 1973-08-066. august 1973 35 år Team Saxo Bank 124.-plass
36 Fränk Schleck Luxembourg Luxembourg 1980-04-1515. april 1980 29 år Team Saxo Bank 005.-plass
37 Chris Anker Sørensen Danmark Danmark 1984-12-055. desember 1984 24 år Team Saxo Bank 034.-plass
38 Nicki Sørensen Danmark Danmark 1975-05-1414. mai 1975 34 år Team Saxo Bank 031.-plass
39 Jens Voigt Tyskland Tyskland 1971-09-1717. september 1971 37 år Team Saxo Bank 162DNF - 16. etappe
41 Denis Mensjov Russland Russland 1978-01-2525. januar 1978 31 år Rabobank 051.-plass
42 Stef Clement Nederland Nederland 1982-09-2424. september 1982 26 år Rabobank 118.-plass
43 Juan Antonio Flecha Spania Spania 1977-09-1717. september 1977 31 år Rabobank 102.-plass
44 Óscar Freire Spania Spania 1976-02-1515. februar 1976 33 år Rabobank 099.-plass
45 Juan Manuel Gárate Spania Spania 1976-04-2424. april 1976 33 år Rabobank 062.-plass
46 Robert Gesink Nederland Nederland 1986-05-3131. mai 1986 23 år Rabobank 178DNS -06. etappe
47 Grischa Niermann Tyskland Tyskland 1975-11-033. november 1975 33 år Rabobank 054.-plass
48 Joost Posthuma Nederland Nederland 1981-03-088. mars 1981 28 år Rabobank 073.-plass
49 Laurens ten Dam Nederland Nederland 1980-11-1313. november 1980 28 år Rabobank 060.-plass
51 Christian Vande Velde USA USA 1976-05-2222. mai 1976 33 år Garmin-Slipstream 008.-plass
52 Julian Dean New Zealand New Zealand 1975-01-2828. januar 1975 34 år Garmin-Slipstream 121.-plass
53 Tyler Farrar USA USA 1984-06-022. juni 1984 25 år Garmin-Slipstream 151.-plass
54 Ryder Hesjedal Canada Canada 1980-12-099. desember 1980 28 år Garmin-Slipstream 049.-plass
55 Martijn Maaskant Nederland Nederland 1983-07-2727. juli 1983 25 år Garmin-Slipstream 098.-plass
56 David Millar Storbritannia Storbritannia 1977-01-044. januar 1977 32 år Garmin-Slipstream 085.-plass
57 Danny Pate USA USA 1979-03-2323. mars 1979 30 år Garmin-Slipstream 141.-plass
58 Bradley Wiggins Storbritannia Storbritannia 1980-04-2828. april 1980 29 år Garmin-Slipstream 004.-plass
59 David Zabriskie USA USA 1979-01-1212. januar 1979 30 år Garmin-Slipstream 077.-plass
61 Mikel Astarloza Spania Spania 1979-11-1717. november 1979 29 år Euskaltel-Euskadi 011.-plass
62 Igor Antón Spania Spania 1983-03-022. mars 1983 26 år Euskaltel-Euskadi 066.-plass
63 Koldo Fernández Spania Spania 1981-09-1313. september 1981 27 år Euskaltel-Euskadi 173HD -08. etappe
64 Egoi Martínez Spania Spania 1978-05-1515. mai 1978 31 år Euskaltel-Euskadi 044.-plass
65 Juan José Oroz Spania Spania 1980-11-077. november 1980 28 år Euskaltel-Euskadi 107.-plass
66 Alan Pérez Spania Spania 1982-07-1515. juli 1982 26 år Euskaltel-Euskadi 158HD -19. etappe
67 Rubén Pérez Spania Spania 1981-10-3030. oktober 1981 27 år Euskaltel-Euskadi 072.-plass
68 Amets Txurruka Spania Spania 1982-11-1010. november 1982 26 år Euskaltel-Euskadi 157HD -19. etappe
69 Gorka Verdugo Spania Spania 1978-11-044. november 1978 30 år Euskaltel-Euskadi 061.-plass
71 Mark Cavendish Storbritannia Storbritannia 1985-05-2121. mai 1985 24 år Team Columbia-HTC 131.-plass
72 Bernhard Eisel Østerrike Østerrike 1981-02-1717. februar 1981 28 år Team Columbia-HTC 150.-plass
73 Bert Grabsch Tyskland Tyskland 1975-06-1919. juni 1975 34 år Team Columbia-HTC 134.-plass
74 George Hincapie USA USA 1973-06-2929. juni 1973 36 år Team Columbia-HTC 019.-plass
75 Kim Kirchen Luxembourg Luxembourg 1978-07-033. juli 1978 31 år Team Columbia-HTC 057.-plass
76 Tony Martin Tyskland Tyskland 1985-04-2323. april 1985 24 år Team Columbia-HTC 036.-plass
77 Maxime Monfort Belgia Belgia 1983-01-1414. januar 1983 26 år Team Columbia-HTC 028.-plass
78 Mark Renshaw Australia Australia 1982-10-2222. oktober 1982 26 år Team Columbia-HTC 149.-plass
79 Michael Rogers Australia Australia 1979-12-2020. desember 1979 29 år Team Columbia-HTC 103.-plass
81 Vladimir Jefimkin Russland Russland 1981-12-022. desember 1981 27 år AG2R - La Mondiale 163DNF - 15. etappe
82 José Luis Arrieta Spania Spania 1971-06-1515. juni 1971 38 år AG2R - La Mondiale 081.-plass
83 Cyril Dessel Frankrike Frankrike 1974-11-2929. november 1974 34 år AG2R - La Mondiale 161DNF - 17. etappe
84 Hubert Dupont Frankrike Frankrike 1980-11-1313. november 1980 28 år AG2R - La Mondiale 033.-plass
85 Stéphane Goubert Frankrike Frankrike 1970-03-1313. mars 1970 39 år AG2R - La Mondiale 016.-plass
86 Lloyd Mondory Frankrike Frankrike 1982-04-2626. april 1982 27 år AG2R - La Mondiale 133.-plass
87 Rinaldo Nocentini Italia Italia 1977-09-2525. september 1977 31 år AG2R - La Mondiale 014.-plass
88 Christophe Riblon Frankrike Frankrike 1981-01-1717. januar 1981 28 år AG2R - La Mondiale 082.-plass
89 Nicolas Roche Irland Irland 1984-07-033. juli 1984 25 år AG2R - La Mondiale 023.-plass
91 Franco Pellizotti Italia Italia 1978-01-1515. januar 1978 31 år Liquigas-Doimo 037.-plass
92 Daniele Bennati Italia Italia 1980-09-2424. september 1980 28 år Liquigas-Doimo 135.-plass
93 Roman Kreuziger Tsjekkia Tsjekkia 1986-05-066. mai 1986 23 år Liquigas-Doimo 009.-plass
94 Aljaksandr Kutsjynski Hviterussland Hviterussland 1979-10-2727. oktober 1979 29 år Liquigas-Doimo 092.-plass
95 Vincenzo Nibali Italia Italia 1984-11-1414. november 1984 24 år Liquigas-Doimo 007.-plass
96 Fabio Sabatini Italia Italia 1985-02-1818. februar 1985 24 år Liquigas-Doimo 147.-plass
97 Brian Vandborg Danmark Danmark 1981-12-044. desember 1981 27 år Liquigas-Doimo 116.-plass
98 Alessandro Vanotti Italia Italia 1980-09-1616. september 1980 28 år Liquigas-Doimo 120.-plass
99 Frederik Willems Belgia Belgia 1979-09-088. september 1979 29 år Liquigas-Doimo 086.-plass
101 Sandy Casar Frankrike Frankrike 1979-02-022. februar 1979 30 år Française des Jeux 012.-plass
102 Jérôme Coppel Frankrike Frankrike 1986-08-066. august 1986 22 år Française des Jeux 168DNF - 12. etappe
103 Anthony Geslin Frankrike Frankrike 1980-06-099. juni 1980 29 år Française des Jeux 119.-plass
104 Jawheni Hutarovitsj Hviterussland Hviterussland 1983-11-2929. november 1983 25 år Française des Jeux 156.-plass
105 Sébastien Joly Frankrike Frankrike 1979-06-2525. juni 1979 30 år Française des Jeux 177DNF -07. etappe
106 Christophe Le Mével Frankrike Frankrike 1980-09-1111. september 1980 28 år Française des Jeux 010.-plass
107 Jérémy Roy Frankrike Frankrike 1983-06-2222. juni 1983 26 år Française des Jeux 048.-plass
108 Benoît Vaugrenard Frankrike Frankrike 1982-01-055. januar 1982 27 år Française des Jeux 142.-plass
109 Jussi Veikkanen Finland Finland 1981-03-2929. mars 1981 28 år Française des Jeux 108.-plass
111 Óscar Pereiro Sio Spania Spania 1977-08-033. august 1977 31 år Caisse d'Epargne 174DNF -08. etappe
112 David Arroyo Spania Spania 1980-01-077. januar 1980 29 år Caisse d'Epargne 069.-plass
113 Rui Costa Portugal Portugal 1986-05-1010. mai 1986 23 år Caisse d'Epargne 170DNS - 12. etappe
114 Arnaud Coyot Frankrike Frankrike 1980-10-066. oktober 1980 28 år Caisse d'Epargne 115.-plass
115 José Iván Gutiérrez Spania Spania 1978-11-2727. november 1978 30 år Caisse d'Epargne 071.-plass
116 Luis Pasamontes Spania Spania 1979-10-022. oktober 1979 29 år Caisse d'Epargne 039.-plass
117 José Joaquín Rojas Spania Spania 1985-06-088. juni 1985 24 år Caisse d'Epargne 084.-plass
118 Luis León Sánchez Spania Spania 1983-12-2424. desember 1983 25 år Caisse d'Epargne 026.-plass
119 Rigoberto Urán Colombia Colombia 1987-01-2626. januar 1987 22 år Caisse d'Epargne 052.-plass
121 David Moncoutié Frankrike Frankrike 1975-04-3030. april 1975 34 år Cofidis 058.-plass
122 Stéphane Augé Frankrike Frankrike 1974-12-066. desember 1974 34 år Cofidis 136.-plass
123 Samuel Dumoulin Frankrike Frankrike 1980-08-2020. august 1980 28 år Cofidis 139.-plass
124 Leonardo Duque Colombia Colombia 1980-04-1010. april 1980 29 år Cofidis 094.-plass
125 Bingen Fernández Spania Spania 1972-12-1515. desember 1972 36 år Cofidis 105.-plass
126 Christophe Kern Frankrike Frankrike 1981-01-1818. januar 1981 28 år Cofidis 075.-plass
127 Sébastien Minard Frankrike Frankrike 1982-06-1212. juni 1982 27 år Cofidis 038.-plass
128 Amaël Moinard Frankrike Frankrike 1982-02-022. februar 1982 27 år Cofidis 065.-plass
129 Rémi Pauriol Frankrike Frankrike 1982-04-044. april 1982 27 år Cofidis 043.-plass
131 Alessandro Ballan Italia Italia 1979-11-066. november 1979 29 år Lampre-NGC 095.-plass
132 Marco Bandiera Italia Italia 1984-06-1212. juni 1984 25 år Lampre-NGC 145.-plass
133 Marzio Bruseghin Italia Italia 1974-06-1515. juni 1974 35 år Lampre-NGC 080.-plass
134 Angelo Furlan Italia Italia 1977-06-2121. juni 1977 32 år Lampre-NGC 169DNF - 12. etappe
135 David Loosli Sveits Sveits 1980-05-088. mai 1980 29 år Lampre-NGC 053.-plass
136 Daniele Righi Italia Italia 1976-03-2828. mars 1976 33 år Lampre-NGC 110.-plass
137 Mauro Santambrogio Italia Italia 1984-10-077. oktober 1984 24 år Lampre-NGC 132.-plass
138 Marcin Sapa Polen Polen 1976-02-1010. februar 1976 33 år Lampre-NGC 146.-plass
139 Simon Špilak Slovenia Slovenia 1986-06-2323. juni 1986 23 år Lampre-NGC 109.-plass
141 Thomas Voeckler Frankrike Frankrike 1979-06-2222. juni 1979 30 år Bbox Bouygues Télécom 067.-plass
142 Yukiya Arashiro Japan Japan 1984-09-2222. september 1984 24 år Bbox Bouygues Télécom 129.-plass
143 William Bonnet Frankrike Frankrike 1983-05-066. mai 1983 26 år Bbox Bouygues Télécom 128.-plass
144 Pierrick Fédrigo Frankrike Frankrike 1978-11-3030. november 1978 30 år Bbox Bouygues Télécom 056.-plass
145 Saïd Haddou Frankrike Frankrike 1982-11-2323. november 1982 26 år Bbox Bouygues Télécom 143.-plass
146 Laurent Lefèvre Frankrike Frankrike 1976-07-022. juli 1976 33 år Bbox Bouygues Télécom 042.-plass
147 Alexandre Pichot Frankrike Frankrike 1983-01-066. januar 1983 26 år Bbox Bouygues Télécom 117.-plass
148 Pierre Rolland Frankrike Frankrike 1986-10-1010. oktober 1986 22 år Bbox Bouygues Télécom 022.-plass
149 Jurij Trofimov Russland Russland 1984-01-2626. januar 1984 25 år Bbox Bouygues Télécom 047.-plass
151 Sylvain Chavanel Frankrike Frankrike 1979-06-3030. juni 1979 30 år Quick Step 020.-plass
152 Carlos Barredo Spania Spania 1981-06-055. juni 1981 28 år Quick Step 063.-plass
153 Tom Boonen Belgia Belgia 1980-10-1515. oktober 1980 28 år Quick Step 164DNS - 15. etappe
154 Steven de Jongh Nederland Nederland 1973-11-2525. november 1973 35 år Quick Step 153.-plass
155 Stijn Devolder Belgia Belgia 1979-08-2929. august 1979 29 år Quick Step 083.-plass
156 Jérôme Pineau Frankrike Frankrike 1980-01-022. januar 1980 29 år Quick Step 088.-plass
157 Sébastien Rosseler Belgia Belgia 1981-07-1515. juli 1981 27 år Quick Step 104.-plass
158 Matteo Tosatto Italia Italia 1974-05-1414. mai 1974 35 år Quick Step 114.-plass
159 Jurgen Van De Walle Belgia Belgia 1977-02-099. februar 1977 32 år Quick Step 180DNS -03. etappe
161 Vladimir Karpets Russland Russland 1980-09-2020. september 1980 28 år Katjusja 013.-plass
162 Aleksandr Botsjarov Russland Russland 1975-02-2626. februar 1975 34 år Katjusja 018.-plass
163 Joan Horrach Spania Spania 1974-03-2727. mars 1974 35 år Katjusja 074.-plass
164 Mikhail Ignatjev Russland Russland 1985-05-077. mai 1985 24 år Katjusja 140.-plass
165 Sergej Ivanov Russland Russland 1975-03-055. mars 1975 34 år Katjusja 040.-plass
166 Danilo Napolitano Italia Italia 1981-01-3131. januar 1981 28 år Katjusja 172HD -09. etappe
167 Filippo Pozzato Italia Italia 1981-09-1010. september 1981 27 år Katjusja 100.-plass
168 Nikolaj Trusov Russland Russland 1985-07-022. juli 1985 24 år Katjusja 122.-plass
169 Stijn Vandenbergh Belgia Belgia 1984-04-2525. april 1984 25 år Katjusja 096.-plass
171 Christophe Moreau Frankrike Frankrike 1971-04-1212. april 1971 38 år Agritubel 029.-plass
172 Maxime Bouet Frankrike Frankrike 1986-11-033. november 1986 22 år Agritubel 070.-plass
173 Sylvain Calzati Frankrike Frankrike 1979-07-011. juli 1979 30 år Agritubel 055.-plass
174 Brice Feillu Frankrike Frankrike 1985-07-2626. juli 1985 23 år Agritubel 025.-plass
175 Romain Feillu Frankrike Frankrike 1984-04-1616. april 1984 25 år Agritubel 167DNF - 12. etappe
176 Eduardo Gonzalo Ramírez Spania Spania 1983-08-2525. august 1983 25 år Agritubel 175DNF -08. etappe
177 David Le Lay Frankrike Frankrike 1979-12-3030. desember 1979 29 år Agritubel 176DNF -08. etappe
178 Geoffroy Lequatre Frankrike Frankrike 1981-06-3030. juni 1981 28 år Agritubel 064.-plass
179 Nicolas Vogondy Frankrike Frankrike 1977-08-088. august 1977 31 år Agritubel 068.-plass
181 Linus Gerdemann Tyskland Tyskland 1982-09-1616. september 1982 26 år Team Milram 024.-plass
182 Gerald Ciolek Tyskland Tyskland 1986-09-1919. september 1986 22 år Team Milram 126.-plass
183 Markus Fothen Tyskland Tyskland 1981-09-099. september 1981 27 år Team Milram 125.-plass
184 Johannes Fröhlinger Tyskland Tyskland 1985-06-099. juni 1985 24 år Team Milram 078.-plass
185 Christian Knees Tyskland Tyskland 1981-03-055. mars 1981 28 år Team Milram 021.-plass
186 Niki Terpstra Nederland Nederland 1984-05-1818. mai 1984 25 år Team Milram 152.-plass
187 Peter Velits Slovakia Slovakia 1985-02-2121. februar 1985 24 år Team Milram 032.-plass
188 Fabian Wegmann Tyskland Tyskland 1980-06-2020. juni 1980 29 år Team Milram 137.-plass
189 Peter Wrolich Østerrike Østerrike 1974-05-2020. mai 1974 35 år Team Milram 166DNS - 13. etappe
191 Cyril Lemoine Frankrike Frankrike 1983-03-033. mars 1983 26 år Skil-Shimano 144.-plass
192 Fumiyuki Beppu Japan Japan 1983-04-1010. april 1983 26 år Skil-Shimano 112.-plass
193 Koen de Kort Nederland Nederland 1982-09-088. september 1982 26 år Skil-Shimano 111.-plass
194 Simon Geschke Tyskland Tyskland 1986-03-1313. mars 1986 23 år Skil-Shimano 113.-plass
195 Jonathan Hivert Frankrike Frankrike 1985-03-2323. mars 1985 24 år Skil-Shimano 154.-plass
196 Thierry Hupond Frankrike Frankrike 1984-11-1010. november 1984 24 år Skil-Shimano 090.-plass
197 Piet Rooijakkers Nederland Nederland 1980-08-1616. august 1980 28 år Skil-Shimano 179DNF -04. etappe
198 Albert Timmer Nederland Nederland 1985-06-1313. juni 1985 24 år Skil-Shimano 130.-plass
199 Kenny van Hummel Nederland Nederland 1982-09-3030. september 1982 26 år Skil-Shimano 160DNF - 17. etappe


Noter[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Alder ved starten av rittet
  2. ^ DNS (did not start) = startet ikke etappen; DNF (did not finish) = fullførte ikke etappen; HD (hors délais) = kom ikke i mål innen tidsfristen