Liste over utøvere i Tour de France 2018

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over utøvere i Tour de France 2018

Rytter Nasjonalitet Fødselsdato Alder[a] Lag Resultat[b]
1 Chris Froome Storbritannia Storbritannia 1985-05-2020. mai 1985 33 år Team Sky 003. plass
2 Egan Bernal Colombia Colombia 1997-01-1313. januar 1997 21 år Team Sky 015. plass
3 Jonathan Castroviejo Spania Spania 1987-04-2727. april 1987 31 år Team Sky 070. plass
Polsk mester 4 Michał Kwiatkowski Polen Polen 1990-06-022. juni 1990 28 år Team Sky 049. plass
5 Gianni Moscon Italia Italia 1994-04-2020. april 1994 24 år Team Sky DQ – 15. etappe[1]
6 Wout Poels Nederland Nederland 1987-10-011. oktober 1987 30 år Team Sky 058. plass
7 Luke Rowe Storbritannia Storbritannia 1990-03-1010. mars 1990 28 år Team Sky 128. plass
8 Geraint Thomas Storbritannia Storbritannia 1986-05-2525. mai 1986 32 år Team Sky 001. plass Gul trøye
11 Rigoberto Urán Colombia Colombia 1987-01-2626. januar 1987 31 år EF Education First-Drapac DNS – 12. etappe
12 Simon Clarke Australia Australia 1986-06-1818. juni 1986 32 år EF Education First-Drapac 100. plass
13 Lawson Craddock USA USA 1992-02-2020. februar 1992 26 år EF Education First-Drapac 145. plass
14 Daniel Martinez Colombia Colombia 1996-04-2525. april 1996 22 år EF Education First-Drapac 036. plass
15 Taylor Phinney USA USA 1990-06-2727. juni 1990 28 år EF Education First-Drapac 136. plass
16 Pierre Rolland Frankrike Frankrike 1986-10-1010. oktober 1986 31 år EF Education First-Drapac 027. plass
17 Thomas Scully New Zealand New Zealand 1990-01-1414. januar 1990 28 år EF Education First-Drapac 129. plass
18 Sep Vanmarcke Belgia Belgia 1988-07-2828. juli 1988 29 år EF Education First-Drapac 115. plass
21 Romain Bardet Frankrike Frankrike 1990-11-099. november 1990 27 år AG2R La Mondiale 006. plass
22 Silvan Dillier Sveits Sveits 1990-08-033. august 1990 27 år AG2R La Mondiale 083. plass
23 Axel Domont Frankrike Frankrike 1990-08-077. august 1990 27 år AG2R La Mondiale DNF – 4. etappe
24 Mathias Frank Sveits Sveits 1986-12-099. desember 1986 31 år AG2R La Mondiale 055. plass
25 Tony Gallopin Frankrike Frankrike 1988-05-2424. mai 1988 30 år AG2R La Mondiale DNF – 12. etappe
26 Pierre Latour Frankrike Frankrike 1993-10-1212. oktober 1993 24 år AG2R La Mondiale 013. plass Hvit trøye
27 Oliver Naesen Belgia Belgia 1990-09-1616. september 1990 27 år AG2R La Mondiale 066. plass
28 Alexis Vuillermoz Frankrike Frankrike 1988-06-011. juni 1988 30 år AG2R La Mondiale DNS – 10. etappe
31 Michael Matthews Australia Australia 1990-09-2626. september 1990 27 år Team Sunweb DNS – 5. etappe
32 Tom Dumoulin Nederland Nederland 1990-11-1111. november 1990 27 år Team Sunweb 002. plass
33 Nikias Arndt Tyskland Tyskland 1991-11-1818. november 1991 26 år Team Sunweb 067. plass
34 Simon Geschke Tyskland Tyskland 1986-03-1313. mars 1986 32 år Team Sunweb 025. plass
35 Chad Haga USA USA 1988-08-2626. august 1988 29 år Team Sunweb 072. plass
36 Søren Kragh Andersen Danmark Danmark 1994-08-1010. august 1994 23 år Team Sunweb 052. plass
37 Laurens ten Dam Nederland Nederland 1980-11-1313. november 1980 37 år Team Sunweb 051. plass
38 Edward Theuns Belgia Belgia 1991-04-3030. april 1991 27 år Team Sunweb 088. plass
41 Warren Barguil Frankrike Frankrike 1991-10-2828. oktober 1991 26 år Fortuneo-Samsic 017. plass
42 Maxime Bouet Frankrike Frankrike 1986-11-033. november 1986 31 år Fortuneo-Samsic 042. plass
43 Elie Gesbert Frankrike Frankrike 1995-07-011. juli 1995 23 år Fortuneo-Samsic 086. plass
44 Romain Hardy Frankrike Frankrike 1988-08-2424. august 1988 29 år Fortuneo-Samsic 105. plass
45 Kévin Ledanois Frankrike Frankrike 1993-07-1313. juli 1993 24 år Fortuneo-Samsic 096. plass
46 Amaël Moinard Frankrike Frankrike 1982-02-022. februar 1982 36 år Fortuneo-Samsic 048. plass
47 Laurent Pichon Frankrike Frankrike 1986-07-1919. juli 1986 31 år Fortuneo-Samsic 098. plass
48 Florian Vachon Frankrike Frankrike 1985-01-022. januar 1985 33 år Fortuneo-Samsic 099. plass
51 Vincenzo Nibali Italia Italia 1984-11-1414. november 1984 33 år Bahrain Merida DNS – 13. etappe
52 Sonny Colbrelli Italia Italia 1990-05-1717. mai 1990 28 år Bahrain Merida 109. plass
53 Heinrich Haussler Australia Australia 1984-02-2525. februar 1984 34 år Bahrain Merida 125. plass
Spansk mester 54 Gorka Izagirre Spania Spania 1987-10-077. oktober 1987 30 år Bahrain Merida 024. plass
55 Ion Izagirre Spania Spania 1989-02-044. februar 1989 29 år Bahrain Merida 022. plass
56 Kristijan Koren Slovenia Slovenia 1986-11-2525. november 1986 31 år Bahrain Merida 102. plass
57 Franco Pellizotti Italia Italia 1978-01-1515. januar 1978 40 år Bahrain Merida 060. plass
58 Domenico Pozzovivo Italia Italia 1982-11-3030. november 1982 35 år Bahrain Merida 018. plass
61 Adam Yates Storbritannia Storbritannia 1992-08-077. august 1992 25 år Mitchelton-Scott 029. plass
62 Jack Bauer New Zealand New Zealand 1985-04-077. april 1985 33 år Mitchelton-Scott 121. plass
63 Luke Durbridge Australia Australia 1991-04-099. april 1991 27 år Mitchelton-Scott 118. plass
64 Mathew Hayman Australia Australia 1978-04-2020. april 1978 40 år Mitchelton-Scott 108. plass
65 Michael Hepburn Australia Australia 1991-08-1919. august 1991 26 år Mitchelton-Scott 117. plass
66 Damien Howson Australia Australia 1992-08-1313. august 1992 25 år Mitchelton-Scott DNS – 16. etappe
Sørafrikansk mester 67 Daryl Impey Sør-Afrika Sør-Afrika 1984-12-066. desember 1984 33 år Mitchelton-Scott 046. plass
68 Mikel Nieve Spania Spania 1984-05-2626. mai 1984 34 år Mitchelton-Scott 023. plass
71 Nairo Quintana Colombia Colombia 1990-02-044. februar 1990 28 år Movistar Team 010. plass
72 Andrey Amador Costa Rica Costa Rica 1986-08-2929. august 1986 31 år Movistar Team 050. plass
73 Daniele Bennati Italia Italia 1980-09-2424. september 1980 37 år Movistar Team 104. plass
74 Imanol Erviti Spania Spania 1983-11-1515. november 1983 34 år Movistar Team 077. plass
75 Mikel Landa Spania Spania 1989-12-1313. desember 1989 28 år Movistar Team 007. plass
76 José Joaquín Rojas Spania Spania 1985-06-088. juni 1985 33 år Movistar Team DNF – 9. etappe
77 Marc Soler Spania Spania 1993-11-2222. november 1993 24 år Movistar Team 062. plass
78 Alejandro Valverde Spania Spania 1980-04-2525. april 1980 38 år Movistar Team 014. plass
81 Richie Porte Australia Australia 1985-01-3030. januar 1985 33 år BMC Racing Team DNF – 9. etappe
82 Patrick Bevin New Zealand New Zealand 1991-05-022. mai 1991 27 år BMC Racing Team DNF – 14. etappe
83 Damiano Caruso Italia Italia 1987-10-1212. oktober 1987 30 år BMC Racing Team 020. plass
84 Simon Gerrans Australia Australia 1980-05-1616. mai 1980 38 år BMC Racing Team 107. plass
85 Stefan Küng Sveits Sveits 1993-11-1616. november 1993 24 år BMC Racing Team 053. plass
86 Michael Schär Sveits Sveits 1986-09-2929. september 1986 31 år BMC Racing Team 090. plass
87 Greg Van Avermaet Belgia Belgia 1985-05-1717. mai 1985 33 år BMC Racing Team 028. plass
88 Tejay van Garderen USA USA 1988-08-1212. august 1988 29 år BMC Racing Team 032. plass
91 Daniel Martin Irland Irland 1986-08-2020. august 1986 31 år UAE Team Emirates 008. plass
92 Darwin Atapuma Colombia Colombia 1988-01-1515. januar 1988 30 år UAE Team Emirates 069. plass
93 Kristijan Đurasek Kroatia Kroatia 1987-07-2626. juli 1987 30 år UAE Team Emirates 040. plass
94 Roberto Ferrari Italia Italia 1983-03-099. mars 1983 35 år UAE Team Emirates 138. plass
95 Alexander Kristoff Norge Norge 1987-07-055. juli 1987 31 år UAE Team Emirates 114. plass
96 Marco Marcato Italia Italia 1984-02-1111. februar 1984 34 år UAE Team Emirates 126. plass
97 Rory Sutherland Australia Australia 1982-02-088. februar 1982 36 år UAE Team Emirates 106. plass
98 Oliviero Troia Italia Italia 1994-09-011. september 1994 23 år UAE Team Emirates 133. plass
101 Julian Alaphilippe Frankrike Frankrike 1992-06-1111. juni 1992 26 år Quick-Step Floors 033. plass Klatretrøye
102 Tim Declercq Belgia Belgia 1989-03-2121. mars 1989 29 år Quick-Step Floors DNF – 16. etappe
103 Fernando Gaviria Colombia Colombia 1994-08-1919. august 1994 23 år Quick-Step Floors DNF – 12. etappe
104 Philippe Gilbert Belgia Belgia 1982-07-055. juli 1982 36 år Quick-Step Floors DNS – 17. etappe
Luxemburgsk mester 105 Bob Jungels Luxembourg Luxembourg 1992-09-2222. september 1992 25 år Quick-Step Floors 011. plass
Belgisk mester 106 Yves Lampaert Belgia Belgia 1991-04-1010. april 1991 27 år Quick-Step Floors 080. plass
107 Maximiliano Richeze Argentina Argentina 1983-03-077. mars 1983 35 år Quick-Step Floors 135. plass
108 Niki Terpstra Nederland Nederland 1984-05-1818. mai 1984 34 år Quick-Step Floors 119. plass
Verdensmester 111 Peter Sagan Slovakia Slovakia 1990-01-2626. januar 1990 28 år Bora - hansgrohe 071. plass Grønn trøye
112 Maciej Bodnar Polen Polen 1985-03-077. mars 1985 33 år Bora - hansgrohe 122. plass
113 Marcus Burghardt Tyskland Tyskland 1983-06-3030. juni 1983 35 år Bora - hansgrohe 092. plass
114 Rafał Majka Polen Polen 1989-09-1212. september 1989 28 år Bora - hansgrohe 019. plass
115 Gregor Mühlberger Østerrike Østerrike 1994-04-044. april 1994 24 år Bora - hansgrohe 076. plass
116 Daniel Oss Italia Italia 1987-01-1313. januar 1987 31 år Bora - hansgrohe 112. plass
117 Paweł Poljański  Polen Polen 1990-05-066. mai 1990 28 år Bora - hansgrohe 094. plass
Østerriksk mester 118 Lukas Pöstlberger Østerrike Østerrike 1992-01-1010. januar 1992 26 år Bora - hansgrohe 132. plass
121 Jakob Fuglsang Danmark Danmark 1985-03-2222. mars 1985 33 år Astana Pro Team 012. plass
122 Omar Fraile Spania Spania 1990-07-1717. juli 1990 27 år Astana Pro Team 057. plass
123 Dmitrij Gruzdev Kasakhstan Kasakhstan 1986-03-1313. mars 1986 32 år Astana Pro Team HD – 12. etappe
124 Jesper Hansen Danmark Danmark 1990-10-2323. oktober 1990 27 år Astana Pro Team 056. plass
125 Tanel Kangert Estland Estland 1987-03-1111. mars 1987 31 år Astana Pro Team 016. plass
126 Magnus Cort Danmark Danmark 1993-01-1616. januar 1993 25 år Astana Pro Team 068. plass
127 Luis León Sánchez Spania Spania 1983-11-2424. november 1983 34 år Astana Pro Team DNF – 2. etappe
128 Michael Valgren Danmark Danmark 1992-02-077. februar 1992 26 år Astana Pro Team 044. plass
131 Mark Cavendish Storbritannia Storbritannia 1985-05-2121. mai 1985 33 år Team Dimension Data HD – 11. etappe
132 Edvald Boasson Hagen Norge Norge 1987-05-1717. mai 1987 31 år Team Dimension Data 084. plass
133 Reinardt Janse van Rensburg Sør-Afrika Sør-Afrika 1989-02-033. februar 1989 29 år Team Dimension Data 110. plass
134 Serge Pauwels Belgia Belgia 1983-11-2121. november 1983 34 år Team Dimension Data DNS – 16. etappe
135 Mark Renshaw Australia Australia 1982-10-2222. oktober 1982 35 år Team Dimension Data HD – 11. etappe
136 Tom-Jelte Slagter Nederland Nederland 1989-07-011. juli 1989 29 år Team Dimension Data 059. plass
137 Jay Robert Thomson Sør-Afrika Sør-Afrika 1986-04-1212. april 1986 32 år Team Dimension Data 143. plass
138 Julien Vermote Belgia Belgia 1989-07-2626. juli 1989 28 år Team Dimension Data 075. plass
141 Ilnur Zakarin Russland Russland 1989-09-1515. september 1989 28 år Team Katusha Alpecin 009. plass
142 Ian Boswell USA USA 1991-02-077. februar 1991 27 år Team Katusha Alpecin 079. plass
143 Robert Kišerlovski Kroatia Kroatia 1986-08-099. august 1986 31 år Team Katusha Alpecin DNF – 5. etappe
144 Marcel Kittel Tyskland Tyskland 1988-05-1111. mai 1988 30 år Team Katusha Alpecin HD – 11. etappe
145 Pavel Kotsjetkov Russland Russland 1986-03-077. mars 1986 32 år Team Katusha Alpecin 061. plass
146 Tony Martin Tyskland Tyskland 1985-04-2323. april 1985 33 år Team Katusha Alpecin DNS – 9. etappe
147 Nils Politt Tyskland Tyskland 1994-03-066. mars 1994 24 år Team Katusha Alpecin 087. plass
148 Rick Zabel Tyskland Tyskland 1993-12-077. desember 1993 24 år Team Katusha Alpecin DNF – 12. etappe
151 Arnaud Démare Frankrike Frankrike 1991-08-2626. august 1991 26 år Groupama-FDJ 141. plass
152 David Gaudu Frankrike Frankrike 1996-10-1010. oktober 1996 21 år Groupama-FDJ 034. plass
153 Jacopo Guarnieri Italia Italia 1987-08-1414. august 1987 30 år Groupama-FDJ 144. plass
154 Olivier Le Gac Frankrike Frankrike 1993-08-2727. august 1993 24 år Groupama-FDJ 127. plass
155 Tobias Ludvigsson Sverige Sverige 1991-02-2222. februar 1991 27 år Groupama-FDJ 074. plass
156 Rudy Molard Frankrike Frankrike 1989-09-1717. september 1989 28 år Groupama-FDJ 038. plass
157 Ramon Sinkeldam Nederland Nederland 1989-02-099. februar 1989 29 år Groupama-FDJ 134. plass
158 Arthur Vichot Frankrike Frankrike 1988-11-2626. november 1988 29 år Groupama-FDJ 041. plass
161 Steven Kruijswijk Nederland Nederland 1987-06-077. juni 1987 31 år Team LottoNL-Jumbo 005. plass
162 Robert Gesink Nederland Nederland 1986-05-3131. mai 1986 32 år Team LottoNL-Jumbo 031. plass
163 Dylan Groenewegen Nederland Nederland 1993-06-2121. juni 1993 25 år Team LottoNL-Jumbo DNF – 12. etappe
164 Amund Grøndahl Jansen Norge Norge 1994-02-1111. februar 1994 24 år Team LottoNL-Jumbo 139. plass
165 Paul Martens Tyskland Tyskland 1983-10-2626. oktober 1983 34 år Team LottoNL-Jumbo 081. plass
166 Primož Roglič Slovenia Slovenia 1989-10-2929. oktober 1989 28 år Team LottoNL-Jumbo 004. plass
167 Timo Roosen Nederland Nederland 1993-01-1111. januar 1993 25 år Team LottoNL-Jumbo 137. plass
168 Antwan Tolhoek Nederland Nederland 1994-04-2929. april 1994 24 år Team LottoNL-Jumbo 037. plass
171 André Greipel Tyskland Tyskland 1982-07-1616. juli 1982 35 år Lotto Soudal DNF – 12. etappe
172 Tiesj Benoot Belgia Belgia 1994-03-1111. mars 1994 24 år Lotto Soudal DNS – 5. etappe
173 Jasper De Buyst Belgia Belgia 1993-11-2424. november 1993 24 år Lotto Soudal 142. plass
174 Thomas De Gendt Belgia Belgia 1986-11-066. november 1986 31 år Lotto Soudal 065. plass
175 Jens Keukeleire Belgia Belgia 1988-11-2323. november 1988 29 år Lotto Soudal DNS – 10. etappe
176 Tomasz Marczyński Polen Polen 1984-03-066. mars 1984 34 år Lotto Soudal 103. plass
177 Marcel Sieberg Tyskland Tyskland 1982-04-3030. april 1982 36 år Lotto Soudal DNF – 12. etappe
178 Jelle Vanendert Belgia Belgia 1985-02-1919. februar 1985 33 år Lotto Soudal DNF – 19. etappe
181 Lilian Calmejane Frankrike Frankrike 1992-12-066. desember 1992 25 år Team Direct Énergie 030. plass
182 Thomas Boudat Frankrike Frankrike 1994-02-2424. februar 1994 24 år Team Direct Énergie 089. plass
183 Sylvain Chavanel Frankrike Frankrike 1979-06-3030. juni 1979 39 år Team Direct Énergie 039. plass
184 Jérôme Cousin Frankrike Frankrike 1989-06-055. juni 1989 29 år Team Direct Énergie 093. plass
185 Damien Gaudin Frankrike Frankrike 1986-08-2020. august 1986 31 år Team Direct Énergie 140. plass
186 Fabien Grellier Frankrike Frankrike 1994-10-3131. oktober 1994 23 år Team Direct Énergie 120. plass
187 Romain Sicard Frankrike Frankrike 1988-01-011. januar 1988 30 år Team Direct Énergie 073. plass
188 Rein Taaramäe Estland Estland 1987-04-2424. april 1987 31 år Team Direct Énergie HD – 12. etappe
191 Bauke Mollema Nederland Nederland 1986-11-2626. november 1986 31 år Trek-Segafredo 026. plass
192 Julien Bernard Frankrike Frankrike 1992-03-1717. mars 1992 26 år Trek-Segafredo 035. plass
193 Koen de Kort Nederland Nederland 1982-09-088. september 1982 35 år Trek-Segafredo 078. plass
194 John Degenkolb Tyskland Tyskland 1989-01-077. januar 1989 29 år Trek-Segafredo 111. plass
195 Michael Gogl Østerrike Østerrike 1993-11-044. november 1993 24 år Trek-Segafredo 113. plass
196 Tsgabu Grmay Etiopia Etiopia 1991-08-2525. august 1991 26 år Trek-Segafredo DNF – 2. etappe
197 Toms Skujiņš Latvia Latvia 1991-06-1515. juni 1991 27 år Trek-Segafredo 082. plass
198 Jasper Stuyven Belgia Belgia 1992-04-1717. april 1992 26 år Trek-Segafredo 063. plass
201 Christophe Laporte Frankrike Frankrike 1992-12-1111. desember 1992 25 år Cofidis 124. plass
202 Dimitri Claeys Belgia Belgia 1987-06-1818. juni 1987 31 år Cofidis 130. plass
203 Nicolas Edet Frankrike Frankrike 1987-12-022. desember 1987 30 år Cofidis 043. plass
204 Jesús Herrada Spania Spania 1990-07-2626. juli 1990 27 år Cofidis 047. plass
205 Daniel Navarro Spania Spania 1983-07-088. juli 1983 34 år Cofidis 045. plass
206 Anthony Perez Frankrike Frankrike 1991-04-2222. april 1991 27 år Cofidis 085. plass
207 Julien Simon Frankrike Frankrike 1985-10-044. oktober 1985 32 år Cofidis 101. plass
208 Anthony Turgis Frankrike Frankrike 1994-05-1616. mai 1994 24 år Cofidis 116. plass
211 Guillaume Martin Frankrike Frankrike 1993-06-099. juni 1993 25 år Wanty-Groupe Gobert 021. plass
212 Thomas Degand Belgia Belgia 1986-05-1313. mai 1986 32 år Wanty-Groupe Gobert 054. plass
213 Timothy Dupont Belgia Belgia 1987-11-011. november 1987 30 år Wanty-Groupe Gobert 131. plass
214 Marco Minnaard Nederland Nederland 1989-04-1111. april 1989 29 år Wanty-Groupe Gobert 064. plass
215 Yoann Offredo Frankrike Frankrike 1986-11-1212. november 1986 31 år Wanty-Groupe Gobert 091. plass
216 Andrea Pasqualon Italia Italia 1988-01-022. januar 1988 30 år Wanty-Groupe Gobert 095. plass
217 Dion Smith New Zealand New Zealand 1993-03-033. mars 1993 25 år Wanty-Groupe Gobert 097. plass
218 Guillaume Van Keirsbulck Belgia Belgia 1991-02-1414. februar 1991 27 år Wanty-Groupe Gobert 123. plass

Noter[rediger | rediger kilde]

Type numrering
  1. ^ Alder ved starten av rittet
  2. ^ DNS (did not start): startet ikke etappen; DNF (did not finish): fullførte ikke etappen; HD (hors délais): kom ikke i mål innen tidsfristen; DQ: diskvalifisert

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]