Liste over utøvere i Tour de France 2008

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Dette er en liste over de 21 lagene med ni utøvere hver som startet i Tour de France 2008 mellom 5. juli og 27. juli 2008.[1]

Lagene[rediger | rediger kilde]

Silence-Lotto
Belgia SIL
Nr. Alder Pos.
1 Cadel Evans 31 Australia 2
2 Mario Aerts 33 Belgia 31
3 Christophe Brandt 31 Belgia DNF-19
4 Dario Cioni 33 Italia 83
5 Leif Hoste 30 Belgia 124
6 Robbie McEwen 36 Australia 122
7 Jaroslav Popovytsj 28 Ukraina 24
8 Johan Van Summeren 27 Belgia 87
9 Wim Vansevenant 36 Belgia 145
Lagleder: Marc Sergeant


Team CSC Saxo Bank
Danmark CSC
Nr. Alder Pos.
11 Carlos Sastre 33 Spania 1
12 Kurt Asle Arvesen 33 Norge 57
13 Fabian Cancellara 27 Sveits 65
14 Volodymyr Gustov 31 Ukraina 46
15 Stuart O'Grady 34 Australia 109
16 Andy Schleck 23 Luxembourg 12
17 Fränk Schleck 28 Luxembourg 6
18 Nicki Sørensen 33 Danmark 118
19 Jens Voigt 36 Tyskland 37
Lagleder: Bjarne Riis
Euskaltel-Euskadi
Spania EUS
Nr. Alder Pos.
21 Haimar Zubeldia 31 Spania
22 Mikel Astarloza 28 Spania
23 Iñaki Isasi Flores 31 Spania
24 Egoi Martínez 30 Spania
25 Juan José Oroz 27 Spania
26 Rubén Pérez 26 Spania
27 Samuel Sánchez 30 Spania
28 Amets Txurruka 25 Spania
29 Gorka Verdugo 29 Spania
Lagleder: Miguel Madariaga
Caisse d'Epargne
Spania GCE
Nr. Alder Pos.
31 Alejandro Valverde 28 Spania
32 David Arroyo 28 Spania
33 Arnaud Coyot 27 Frankrike
34 José Vicente García 35 Spania
35 Iván Gutiérrez 29 Spania
36 David López 27 Spania
37 Óscar Pereiro 30 Spania DNF-15
38 Nicolas Portal 29 Frankrike
39 Luis León Sánchez 24 Spania
Lagleder: Eusebio Unzue
Team Columbia
USA THR
Nr. Alder Pos.
41 Kim Kirchen 29 Luxembourg
42 Marcus Burghardt 24 Tyskland
43 Mark Cavendish 23 Storbritannia DNS-15
44 Gerald Ciolek 21 Tyskland
45 Bernhard Eisel 27 Østerrike
46 Adam Hansen 27 Australia
47 George Hincapie 34 USA
48 Thomas Lövkvist 24 Sverige
49 Kanstantsin Siwtsow 25 Hviterussland
Lagleder: Rolf Aldag
Barloworld
Storbritannia BAR
Nr. Alder Pos.
51 Mauricio Soler 25 Colombia DNF-5
52 John-Lee Augustyn 21 Sør-Afrika
53 Félix Rafael Cárdenas 34 Colombia DNF-11
54 Giampaolo Cheula 35 Italia
55 Baden Cooke 29 Australia DNF-12
56 Moisés Dueñas 27 Spania DNS-11
57 Chris Froome 23 Storbritannia
58 Robert Hunter 31 Sør-Afrika
59 Paolo Longo Borghini 27 Italia DNF-11
Lagleder: Claudio Corti
Liquigas
Italia LIQ
Nr. Alder Pos.
61 Filippo Pozzato 26 Italia
62 Manuel Beltrán 37 Spania DNS-8
63 Francesco Chicchi 27 Italia HD-16
64 Murilo Fischer 29 Brasil
65 Roman Kreuziger 22 Tsjekkia
66 Aleksandr Kuschynski 28 Hviterussland
67 Vincenzo Nibali 23 Italia
68 Manuel Quinziato 28 Italia
69 Frederik Willems 28 Belgia
Lagleder: Stefano Zanatta
Lampre
Italia LAM
Nr. Alder Pos.
71 Damiano Cunego 26 Italia DNS-19
72 Alessandro Ballan 28 Italia
73 Matteo Bono 24 Italia
74 Marzio Bruseghin 34 Italia
75 Marco Marzano 28 Italia
76 Massimiliano Mori 34 Italia
77 Daniele Righi 32 Italia
78 Sylvester Szmyd 30 Polen
79 Paolo Tiralongo 30 Italia
Lagleder: Giuseppe Saronni
Crédit Agricole
Frankrike C.A
Nr. Alder Pos.
81 Thor Hushovd 30 Norge
82 William Bonnet 26 Frankrike
83 Aleksandr Botsjarov 33 Russland
84 Jimmy Engoulvent 28 Frankrike
85 Dmitrij Fofonov 31 Kasakhstan
86 Simon Gerrans 28 Australia
87 Christophe Le Mevel 27 Frankrike
88 Rémi Pauriol 26 Frankrike
89 Mark Renshaw 25 Australia DNF-15
Lagleder: Roger Legeay
Quick Step
Belgia QST
Nr. Alder Pos.
91 Stijn Devolder 28 Belgia DNF-15
92 Carlos Barredo 27 Spania
93 Matteo Carrara 29 Italia
94 Steven De Jongh 34 Nederland
95 Mauro Facci 26 Italia DNF-7
96 Sebastien Rosseler 26 Belgia
97 Gert Steegmans 27 Belgia
98 Matteo Tosatto 34 Italia
99 Jurgen Van de Walle 31 Belgia
Lagledere: Wilfried Peeters og Dirk Demol


Ag2r-La Mondiale
Frankrike A2R
Nr. Alder Pos.
101 Cyril Dessel 33 Frankrike
102 José Luis Arrieta 37 Spania
103 Hubert Dupont 27 Frankrike
104 Vladimir Jefimkin 26 Russland
105 Martin Elmiger 29 Sveits
106 John Gadret 29 Frankrike DNF-7
107 Stéphane Goubert 38 Frankrike
108 Christophe Riblon 27 Frankrike
109 Tadej Valjavec 31 Slovenia
Lagleder: Vincent Lavenu
Gerolsteiner
Tyskland GST
Nr. Alder Pos.
111 Stefan Schumacher 26 Tyskland
112 Robert Förster 30 Tyskland
113 Markus Fothen 26 Tyskland
114 Heinrich Haussler 24 Tyskland
115 Bernhard Kohl 26 Østerrike
116 Sven Krauss 25 Tyskland
117 Sebastian Lang 28 Tyskland
118 Ronny Scholz 30 Tyskland
119 Fabian Wegmann 28 Tyskland HD-19
Lagleder: Hans-Michael Holczer
Agritubel
Frankrike AGR
Nr. Alder Pos.
121 Christophe Moreau 37 Frankrike DNF-7
122 Freddy Bichot 28 Frankrike
123 Jimmy Casper 30 Frankrike HD-17
124 Romain Feillu 24 Frankrike HD-19
125 Eduardo Gonzalo 24 Spania
126 Nicolas Jalabert 35 Frankrike DNF-14
127 David Lelay 28 Frankrike
128 Geoffroy Lequatre 27 Frankrike
129 Nicolas Vogondy 30 Frankrike
Lagleder: Denis Leproux
Rabobank
Nederland RAB
Nr. Alder Pos.
131 Denis Mensjov 30 Russland
132 Juan Antonio Flecha 30 Spania HD-19
133 Óscar Freire 32 Spania
134 Sebastian Langeveld 23 Nederland
135 Koos Moerenhout 34 Nederland
136 Joost Posthuma 27 Nederland
137 Bram Tankink 29 Nederland
138 Laurens ten Dam 27 Nederland
139 Pieter Weening 27 Nederland
Lagleder: Erik Breukink
Bouygues Télécom
Frankrike BTL
Nr. Alder Pos.
141 Pierrick Fédrigo 29 Frankrike
142 Stef Clement 25 Nederland
143 Xavier Florencio 28 Spania
144 Laurent Lefèvre 31 Frankrike
145 Jérôme Pineau 28 Frankrike
146 Matthieu Sprick 26 Frankrike
147 Jurij Trofimov 24 Russland DNF-10
148 Johann Tschopp 25 Sveits
149 Thomas Voeckler 29 Frankrike
Lagleder: Jean-René Bernaudeau
Team Milram
Tyskland MRM
Nr. Alder Pos.
151 Erik Zabel 37 Tyskland
152 Ralf Grabsch 35 Tyskland
153 Christian Knees 27 Tyskland
154 Brett Lancaster 28 Australia
155 Martin Müller 34 Tyskland
156 Björn Schröder 27 Tyskland
157 Niki Terpstra 24 Nederland
158 Peter Velits 23 Slovakia
159 Marco Velo 34 Italia
Lagleder: Gerry van Gerwen
Française des Jeux
FrankrikeFDJ
Nr. Alder Pos.
161 Sandy Casar 29 Frankrike
162 Sébastien Chavanel 27 Frankrike DNF-16
163 Rémy Di Gregorio 22 Frankrike
164 Arnaud Gérard 23 Frankrike
165 Philippe Gilbert 25 Belgia
166 Lilian Jégou 32 Frankrike DNF-7
167 Yoann Le Boulanger 32 Frankrike
168 Jérémy Roy 25 Frankrike
169 Benoît Vaugrenard 26 Frankrike
Lagleder: Marc Madiot
Saunier Duval-Scott
Spania SDV
Nr. Alder Pos.
171 Riccardo Riccò 24 Italia DNS-12
172 Rubens Bertogliati 29 Sveits DNS-12
173 Juan José Cobo 27 Spania DNS-12
174 David de la Fuente 27 Spania DNS-12
175 Jesus del Nero 26 Spania DNS-12
176 Ángel Gómez Gómez 27 Spania DNF-3
177 Josep Jufré 32 Spania DNS-12
178 Aurélien Passeron 24 Frankrike DNS-6
179 Leonardo Piepoli 36 Italia DNS-12
Lagleder: Mauro Gianetti
Cofidis, Le Crédit par Téléphone
Frankrike COF
Nr. Alder Pos.
181 Sylvain Chavanel 28 Frankrike
182 Stéphane Augé 33 Frankrike
183 Florent Brard 32 Frankrike
184 Hervé Duclos-Lassalle 28 Frankrike DNF-1
185 Samuel Dumoulin 27 Frankrike
186 Leonardo Duque 28 Colombia
187 David Moncoutié 33 Frankrike
188 Amaël Moinard 26 Frankrike
189 Maxime Monfort 25 Belgia
Lagleder: Éric Boyer
Garmin-Chipotle presented by H3O
USA TGC
Nr. Alder Pos.
191 Christian Vande Velde 32 USA
192 Magnus Bäckstedt 33 Sverige HD-7
193 Julian Dean 33 New Zealand
194 Will Frischkorn 27 USA
195 Ryder Hesjedal 27 Canada
196 Trent Lowe 23 Australia
197 Martijn Maaskant 24 Nederland
198 David Millar 31 Storbritannia
199 Danny Pate 28 USA
Lagleder: Jonathan Vaughters
  • DNS (did not start) = Startet ikke etappen
  • DNF (did not finish) = Fullførte ikke etappen
  • HD (hors délais) = Kom ikke i mål innen tidsfristen

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Starters Arkivert 5. juli 2008 hos Wayback Machine. fra den offisielle nettsiden til Tour de France.