Age of Mythology

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Age of Mythology
UtviklerEnsemble Studios
UtgiverMicrosoft Game Studios
DistributørSteam
DesignerBruce Shelley
KomponistStephen Rippy
PlattformWindows,Apple Macintosh
Utgivelse31. oktober 2002 (USA)
11. november 2002 (Den europeiske union)
SjangerSanntids strategispill
ModusEnspiller,Online
Aldersgrense11 år
Nettstedwww.ageofempires.com/games/aom/
Del av serien Age of Mythology
Age of Mythology: The Titans

Age of Mythology (AoM) er et mytologibasert sanntids strategispill for PC utviklet av Ensemble Studios. Spillet ble lansert i november 2002 av Microsoft Game Studios.

Det ble også gitt ut en «expansions pack»/tilleggspakke: Age of Mythology: The Titans. Pakken ble sluppet i 2003. Age of Mythology er også en etterfølger av Age of Empires-serien. Age of Mythology fokuserte mest på mytene og de greske heltene. Spillet baserer seg på tre mytologier: Den greske mytologien, norrøn mytologi og den egyptiske mytologien. Med tilleggspakken går det også an å være titaner (atlantikere).

Age of Mythology er annerledes enn de andre spillene fra Ensemble Studios fordi den tar plass i et panteistisk solipsisme-univers, ulikt tidligere Age of Empires-spill, som fulgte historiske prosesser med kultur og nasjonalitet. Age of Mythology følger en gruppe helter som er innom alle de tre mytologiene.

Spill[rediger | rediger kilde]

AoM går mest ut på å skape en sivilisasjon som holder seg sterk på alle måter. Både militær- og materialproduksjon. Det er fire tidsaldre (ages) å komme seg gjennom. I hver nye tidsalder kommer det nye bygninger, krigere og oppgraderinger, men det er ikke bare du som får disse age'ene - alle som er på kartet får dem; ikke samtidig, men etter hvert. På tilleggspakken The Titans er det en ekstra tidsalder, Titan Age. Det skjer ikke mye i denne tidsalderen, men du får en lukket åpning til Titan! Den er stor, sterk og nesten udødelig. Hvordan den ser ut avhenger av hvilken mytologi du har valgt. Grekere har Kerberos, en trehodet hund. Egypterne har en kjempeørn med menneskekropp (Ra). Norrøn har et klassisk, norsk troll. Atlantikerne har et stort stein/magmamonster som ligner mennesket og har store krystaller som stikker ut av kroppen.

Sivilisasjoner[rediger | rediger kilde]

Det er tre sivilisasjoner i spillet med store forskjeller fra hverandre. Alle har forskjellige helter og måter å få «Favor» – kraft på:

Sivilisasjoner Hvordan få "Favour" Heltene.
Grekerne Arbeidere ber til et tempel. Trene og kjøpe dem i "Town Center" eller borger (Heroic Age og Mythic Age).
Egypterne Bygge monumenter til gudene. Pharaoh: Får du automatisk fra «Town Center» i starten av spillet og blir gjenopplivet automatisk hvis han dør, også fra «Town Center»-ene.

Priest: Presten starter du med og kan lage så mange som du vil.

Nordiske De norrøne sivilisasjonene får kraft av å kjempe mot fiender. Spesielt heltene deres produserer mye "Favour". Bygge dem i templene.

Campaign[rediger | rediger kilde]

Ulikt «campaign» i Age of Empires 2, som har fem ulike campaigns med seks oppdrag hver, har Age of Mythology en enkelt fortelling. Oppdragets navn er «Fall of the Trident» som handler om en gammel helt fra Atlantis. Hans navn er Arkantos. Guden Athene møter ham og forteller om framtidens fare, som bare han kan stoppe. Alt er en krig med den store guden av Olympus, Zevs. Zevs har stengt ham inne, men det er en som prøver alt for å få han fri – Gargarensis.

Arkantos' oppdrag er å få Gargarensis til å mislykkes for å så drepe ham.

Golden Gift[rediger | rediger kilde]

Golden Gift er et ekstra Campaign/felttog som man kan få. Den er kort og går ut på å ofre et «boar» vortesvin til guden Frøya. Men guden Loke lurer de to dvergene som skal fikse dette. Han vender dem mot hverandre og tar vortesvinet selv. Da skjønner dvergene det og starter en krig mot Odin for å få det tilbake.

Gudene[rediger | rediger kilde]

Spillerne kan velge mellom tre guder pr. sivilisasjon, det vil si 9 guder til sammen. For hver gang man graderer til en ny tidsalder (age) må man velge mellom to guder til. Alle gudene har sine egne særpreg.

Gudene er:

Gresk mytologi Egyptisk mytologi Norrøn mytologi

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]