Wikipedia:Artikkelkonkurransen 2007

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Artikkelkonkurransen.svg

Wikipedias første artikkelkonkurranse startet 12. juni 2007 og ble avsluttet 22. januar 2008 (pressemelding). Ideen med artikkelkonkurransen er å oppmuntre til skriving av fremragende artikler om temaer som er for dårlig dekket.

Vi har latt oss inspirere av tysk Wikipedia, som siden 2004 har gjennomført seks slike konkurranser, som har resultert i en rekke meget gode artikler og bidratt til å øke morofaktoren ved å bidra på Wikipedia (eksempel: artikkelen om Neues Museum så før konkurransen slik ut og etterpå slik ut).

Bidragsytere, både nye og gamle, ble oppfordret til å melde på artikler som de ville skrive eller utvide før 15. november 2007. Det var lov å skrive om alle temaer; artiklene ble inndelt i tre klasser, og i tillegg var det en egen konkurranse for skoleelever under 18 år.

Gavmilde bidragsytere og eksterne givere vil belønne de gode artiklene med hyggelige premier, men målet med konkurransen er først og fremst å fremme skrivegleden. Vi har fått med oss en dyktig jury ledet av vitenskapsformidleren Eirik Newth som har vurdert artiklene (se nedenfor).


pressemelding | omtale