Hopp til innhold

Mike Shinoda

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Mike Shinoda
FødtMichael Kenji Shinoda
11. feb. 1977[1]Rediger på Wikidata (47 år)
Panorama City (Los Angeles)
BeskjeftigelsePlateprodusent, gitarist, sanger, pianist, grafisk designer, sanger og låtskriver, komponist, kunstmaler, rapper, plateartist Rediger på Wikidata
Utdannet vedAgoura High School
Art Center College of Design
BarnOtis Shinoda
NasjonalitetUSA
Medlem avLinkin Park
Xero
Fort Minor (side project)
Musikalsk karriere
SjangerNu metal - Alternativ metal - Hiphop - Rap metal - Rock - Alternativ rock - Alternativ hiphop
InstrumentBassgitar, piano, keyboard, gitar, Vokal, rytmegitar
StemmetypeBaryton
Aktive år1996 – i dag
PlateselskapMachine Shop Recordings / Warner Bros Records
Nettstedwww.linkinpark.com
www.fortminor.com
IMDbIMDb
Ensemble(r)
Linkin Park 1996–i dag
Fort Minor 2004–i dag
Signatur
Mike Shinodas signatur

Michael «Mike» Kenji Shinoda (født 11. februar 1977 i Agoura Hills i California) er en japansk-amerikansk rapper i rapcore/nu metal-bandet Linkin Park. Han har også startet sideprosjektet Fort Minor, et prosjekt han startet for å finne tilbake til sine hiphop-røtter. To av Fort Minors mest kjente sanger er «Where'd You Go» og «Remember the Name».

Shinoda er Linkin Parks rapper og han pleide å synge med Chester Bennington til Bennington døde i 2017. Da tok Shinoda seg av rappevokalene mens Bennington framførte rockevokalene eller de rolige vokalene. I mai 2003 giftet Shinoda seg med barnebokforfatteren Anna Hillinger Shinoda, paret bor i Agoura Hills, California. Sangen «Where'd You Go» har han dedisert til sin kone.

Tidlig liv[rediger | rediger kilde]

Hans første interesse for musikk begynte da han så Public Enemy og Anthrax, etter dette ble han mer og mer interessert i musikk og begynte å spille piano og studere klassiske pianogrep. Deretter fikk han interesse for hiphop og jazz. Deretter begynte han å spille gitar og rappe.

Når han begynte på Agoura High School møte han Brad Delson, Mark Wakefield og Rob Bourdon. Sammen startet de bandet «Super Xero», og de begynte å øve etter skoletid. Dette førte til at de bestemte seg for å bli profesjonelle musikere. Shinoda har også studert kunst på Art Center College of Design og senere grafisk design og illustrasjoner. Etter studiene arbeidet han som grafisk designer. Under studiene møtte han Joe Hahn og de ble etter hvert gode venner. Sammen med Hahn designer Shinoda omslagene til Linkin Park og Fort Minors album.

Xero[rediger | rediger kilde]

Xero ble senere til Linkin Park. Forskjellen mellom bandene var blant annet Mark Wakefield, som sluttet da bandet ikke slo igjennom og de ikke fikk platekontrakt. Etter at Wakefield sluttet søkte bandet etter en ny vokalist og fant etterhvert Chester Bennington. Med Bennington som vokalist skiftet bandet navn til Hybrid Theory, før de i 2000 igjen skiftet navn til Linkin Park, og kort tid senere slapp debutalbumet Hybrid Theory.

Linkin Park[rediger | rediger kilde]

Shinoda er et av de opprinnelige medlemmene som fortsatte da bandet skiftet navn til Linkin Park. I bandet står Shinoda for all rapping, og står bak mye av backupvokaler i sangene, i tillegg til dette har han hatt tre solosanger («No Roads Left», «Hands Held High» og «In Between»). I sangen In Between Synger han sammen med Chester Bennington etter første vers. På albumet Minutes to Midnight synger/raper han bare på fire sanger, en av grunnene til dette skal etter hva Shinoda sier være at bandet og produsenten deres ville gå over til en roligere stil.

Fort Minor[rediger | rediger kilde]

I 2005 startet Mike Shinoda et soloprosjekt, et band kalt Fort Minor. Han har uttalt at han stiftet bandet slik at han kunne komme tilbake til sine hiphop-røtter. I mange av sangene synger han med andre musikere. I Fort Minor synger han blant annet med Styles of Beyond, Holly Brook, Jay-Z og John Legend.

«Fort» representerer den mer aggressive siden av musikken. «Minor» kan bety noen få ting om du snakker om musikkteori, molltoneart (minor key) er mørkere. Jeg ønsket å gi navn til albumet heller enn å ha mitt eget navn på omslaget, for jeg ønsker at folk skal fokusere på musikken, og ikke på meg. Mike Shinoda

Mike på MTV Thailand i Bangkok

Produsentkarriere[rediger | rediger kilde]

Mike Shinoda er lite kjent som produsent, men han har faktisk produsert mange album, blant annet to av Fort Minors album og fem av Linkin Park. Han produserte «Collision Course» med litt hjelp fra Jay-Z Shinodas produksjoner består totalt av 15 CD-er og en single:

 1. Styles of BeyondMarco Polo
 2. The X-Ecutioners – It's Goin' Down
 3. Depeche Mode – Enjoy the Silence
 4. Lupe Fiasco – The Instrumental
 5. Styles of Beyond – You Cannot Fuck With This
 6. Styles of Beyond – Hard
 7. Styles of Beyond – Second To None
 8. Ill Bill – White Nigger
 9. Holly BrookLike Blood Like Honey
 10. Linkin ParkXero
 11. Linkin Park – Hybrid Theory EP
 12. Linkin Park – Reanimation
 13. Linkin Park – Collision Course
 14. Linkin Park – Minutes to Midnight
 15. Fort MinorDJ Green Lantern Presents Fort Minor: We Major
 16. Fort Minor – The Rising Tied
 17. Linkin Park - Living Things

Referanser[rediger | rediger kilde]

 1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 9. april 2014[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]