Saera Khan

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Saera Khan
Saera Khan.jpg
Født23. apr. 1979[1]Rediger på Wikidata (43 år)
Oslo[1]Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse Politiker[1]Rediger på Wikidata
Embete
Utdannet ved Universitetet i Oslo[1]Rediger på Wikidata
Parti Arbeiderpartiet[1]Rediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
ValgkretsOslo

Saera Tithi Khan (født 24. april 1979 i Oslo) er en norsk politiker (Ap). Hun var stortingsrepresentant fra Oslo 2005–09. Hun var vararepresentant i perioden 20012005. Khan var medlem av Arbeiderpartiets sentralstyre 2002–09.

Khan er født i Norge av foreldre fra Bangladesh. Hun er cand.mag. fra Universitetet i Oslo, med fagene statsvitenskap, samfunnsøkonomi, Kjønn og samfunn og Europa og integrasjon. Hun gikk på Oslo katedralskole, hvor hun var russ i 1998.

Hun var medlem av Oslo bystyre 1999–05. Hun har tidligere vært styremedlem i Oslo Ap og medlem av Kvinnenettverket i Oslo Arbeiderparti.

I perioden 2003 til 2005 arbeidet Khan som kommunikasjonsrådgiver i Flyktninghjelpen.

I februar 2009 markerte Saera Khan seg som en motstander av å bruke hijab sammen med politiuniform.[2]

Samtaler med spåkoner[rediger | rediger kilde]

Høsten 2008 ble det avdekket at Saera Khan hadde ringt spåkoner gjennom teletorgtjenester for flere hundre tusen kroner med mobiltelefonen betalt av Stortinget.[3] Da Stortinget sluttet å betale de høye telefonregningene og saken ble kjent i offentligheten, hevdet Khan først at regningene var så høye fordi hun hadde en kjæreste på utenlandsoppdrag i Forsvaret som hun hadde snakket med på satellittelefon. Dette er imot retningslinjene i Forsvaret og ble avvist av Forsvaret.[4] Etter først å ha hevdet at hun bare ringte spåkone et par ganger,[5] innrømmet Khan at mesteparten av telefonregningene stammet fra samtaler med spåkoner.[6] Det kom også frem at hun hadde spurt spåkonene om politikk, f.eks. Frps oppslutning.[7] Khan gjorde det etter dette klart at hun ikke ville ta gjenvalg til Stortinget.[8] Hun har i ettertid sagt at hun har dekket telefonregningene og tilbakebetalt beløp som er over det som normalt bli dekket.[9] Torsdagsklubben lagde en parodi på denne saken i en egen musikkvideo.[10]

Stortingskomiteer[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Wikiquote: Saera T. Khan – sitater